Hali. felmerült pár kérdésem újra. Ha Tulajdonostól veszem a motort, akkor ugye a tulajnak be kell jelentenie 5 napon belül a változást. De ezen kívül van e valamilyen kötelezettsége a régi tulajnak? Gondolok itt arra, hogy kérhetnek-e tőle visszamenőleg pénzt bármilyen címszóval? Van e valamilyen fizetési kötelezettsége ilyenkor? Mert ugye nem tudni, hogy mikor került ki a forgalomból a motor.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Okmányait vesztett járművek forgalomba helyezése
Collapse
X
-
Nekem szerencsére megvolt másfél-két hét alatt, a hivatalos is, meg az "állampolgári" adatigénylés is.madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenekem a hivatalos lekérdezés 5 hétig tartott
Komment
-
Sziasztok!
Egyre reménytelenebb leszek, ahogy a hozzászólásaitokat olvasom.
A helyzet a következő: adott egy TMZ 5.952 (Tula) moci. Kb 7-8 éve vette öregem, hogy majd hajtja. Tudni kell, hogy semmi papír nincs hozzá. Az előző tulaj is papírok nélkül vette valami ukrán haverjától. Tehát a motornak nyoma nincs itthon. Kaptam már ötleteket de nem sok a remény. Egyesek azt mondták, hogy segédmotornak le lehet papírozni, mások azt javasolják, hogy zöld rendszámot is el lehet intézni.
Valaki evezett-e már hasonló csónakban itt?
Komment
-
Esélytelen motorként...grandpa84 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseukrán haverjától
Akkora motort? Nem.grandpa84 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehogy segédmotornak le lehet papírozni
Jelenlegi állás szerint ha megvan a papírja, kiviszed vissza Ukrajnába, ott megkeresed az eredeti tulajt, írsz vele kétnyelvű adásvételit(vagy magyart) kivonatod a forgalomból, befizeted az előző tulaj után az elmaradt dolgokat, elviszed a határra, ott levámoltatod, itt Magyaroszágon befizeted a regisztrációs adót, és talán akkor forgalomba lehet helyezni. De mivel kétütemű, ebben se lennék biztos.
Vagy csak simán nézegeted a garázsba...
A legfontosabb dolog, ha városban lakunk, nem veszünk semmiféle papír nélküli hülyeséget Ukrajnából.
Ha esetleg a háromkerekű árúszállító kivitelről van szó, lehet akad megoldás:
Próbálj meg okmányirodában érdeklődni, hogy mi a teendő a házilag épitett háztáji járművekkel(tudom hogy ez nem az), abba a kategóriába talán befér. Régen volt ezeknek hívatalos papírja is, tehát nem szabadna ismeretlennek lennie a kérdésnek az okmányiroda felé.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 jan. 20, 22:44.joker kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
Viszont megtaláltam a gépkönyvet hozzá, Abban benne van az első tulaj neve, alvázszám, motorszám, stb. Sőt az utolsó oldalon még valami bebélyegzés is van, talán garancia. Csak a nyelvezete kicsit nehézkes nekem.
Mindenesetre jó kiindulásnak, aztán majd meglátjuk...
Köszi a tippeket, talán az épített kategóriába be lehet suvasztani valahogy. Elvégre amennyire tudom, nem sok fut ezekből az országban, nem is ismerik nagyon itthon.Utoljára szerkesztve a következő által: grandpa84; 2013 jan. 23, 11:13.
Komment
-
grandpa84, megvárod míg veterán lesz, addig meg van elég időd tisztázni a tulajdonviszonyokat. Másképpen csak a kertedben használhatod körbe-körbe. Ukrajna nem EU tagország, így hivatalosan csak olyan onnan származó motort lehet forgalomba helyezni, amely a jelenleg érvényes típusvizsgálati követelményeknek megfelel (vagy OT rendszámmal veterán). Nem gondolnám, hogy a Tula ilyen.wsievers kedvelte ezt.Everything is better when you decide you don't care.
- 1 like
Komment
-
Szervusztok,
engem is foglalkoztat ez az engedelyezeses tema, mivel okmanyok nelküli ukran import motort tudomasom szerint lehetetlen forgalomba helyezni Magyarorszagon. Ezert is foglalkoztatott a tema, hogy vajon külföldön mik az elöirasok ezzel kapcsolatban. Mint kiderült, Nemetorszagban ugyan nem egyszerü, viszont megoldhato a forgalomba helyezes. Tudom, ez magyarorszagi szemmel tekintve meg nem megoldas, de a semminel megiscsak több...
A nemet Ural/Dnepr forumot böngeszve talaltam meg az ezzel kapcsolatos törvenyi hivatkozast:
Zulassung
Most nem all modomban leforditani itt a szöveget, de biztos akad köztetek aki tud nemetül :-) Röviden annyi, h a törveny ott kiter arra a pontra, hogy ha nincs okmanya a külföldi motorkerekparnak akkor a legvegssö esetben a gyartas evet (pl. adattabla alappjan) allapitjak meg elsö forgalomba helyezesnek. Persze ez is attol függ, hogy melyik hivatalban, hol intezik.. (Tovabbi reszletek a link mögött..)
Üdv
PS: "Sajnáljuk, de amíg nincs legalább 5 hozzászólásod, addig nem szúrhatsz be linket, vagy képet hivatkozásként hozzászólásokba."Most itt 2-nel tartok, majd megprobalok meg 3-szor hozzaszoln, hogy csatolhassam a linket, ha van akit erdekel..
Komment
Komment