Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Okmányait vesztett járművek forgalomba helyezése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

edward007 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Azt mondta az ügyintéző, hogy a kekkh-től hivatalból le tudja kérni a motor adatait. Szükséges-e ez? Illetve mik a további teendőim ezzel kapcsolatban?
    Igen, ez rutineljárás, szükséges. Össze kell hasonlítaniuk az adatokat a saját adatbázisukkal. A magyarázata többek között az is lehet, hogy egy időben lehetett itt-ott vásárolni kitöltetlen szürke forgalmi engedélyeket. A többit talán nem kell magyaráznom.

További teendőt az eredetiségvizsgálatot és a KGFB-kötést leszámítva nem látok, szerintem célegyenesben vagy!
    wsievers kedvelte ezt.

Komment

Hali. felmerült pár kérdésem újra. Ha Tulajdonostól veszem a motort, akkor ugye a tulajnak be kell jelentenie 5 napon belül a változást. De ezen kívül van e valamilyen kötelezettsége a régi tulajnak? Gondolok itt arra, hogy kérhetnek-e tőle visszamenőleg pénzt bármilyen címszóval? Van e valamilyen fizetési kötelezettsége ilyenkor? Mert ugye nem tudni, hogy mikor került ki a forgalomból a motor.

Komment

Erre ebben a formában kicsit nehéz mit mondani, legfeljebb csak egy olyan tág választ, hogy fizetési kötelessége minden valószínűség szerint nincs, de nem kizárható.

Komment

Hali. Gondoltam megosztom veletek hogy állok, Szerződések megvannak, és a forgalmikkal együtt el lettek küldve a KEKKH-nak. Most már csak várnom kell türelmesen. Remélem megtalálják a motor adatait és mehetek eredetiség vizsgára.
          soveny kedvelte ezt.

Komment

Általában meg szokták találni, csak az az idő amíg ez végigfut, nem akarlak biztatni, de HÓnapok....

Komment

Hivatalból kértük ki, hátha úgy gyorsabb lesz.....

Komment

Nem akarlak elkeseríteni,és nem biztos hogy minden alkalommal így van,de nekem a hivatalos lekérdezés 5 hétig tartott.

Komment

Akkor neked még gyorsan jött, nekem 2 hónap volt kb. De kivártam, s már jó!

Komment

madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    nekem a hivatalos lekérdezés 5 hétig tartott
                    Nekem szerencsére megvolt másfél-két hét alatt, a hivatalos is, meg az "állampolgári" adatigénylés is.

Komment

Hello!

"Újra belépek" ebbe a témába, mert a most szerzett Csepel
                      motor papírjait próbálom elintézni.
                      Először a kapcsolatfelvételivel nyitok majd, meglátjuk hogy él e az illető.
                      Meg próbálom visszanyomozni a láncolatot.
                      Hátha...

Komment

Sziasztok!

Egyre reménytelenebb leszek, ahogy a hozzászólásaitokat olvasom. A helyzet a következő: adott egy TMZ 5.952 (Tula) moci. Kb 7-8 éve vette öregem, hogy majd hajtja. Tudni kell, hogy semmi papír nincs hozzá. Az előző tulaj is papírok nélkül vette valami ukrán haverjától. Tehát a motornak nyoma nincs itthon. Kaptam már ötleteket de nem sok a remény. Egyesek azt mondták, hogy segédmotornak le lehet papírozni, mások azt javasolják, hogy zöld rendszámot is el lehet intézni.

Valaki evezett-e már hasonló csónakban itt?

Komment

grandpa84 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          ukrán haverjától
                          Esélytelen motorként...
                          grandpa84 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          hogy segédmotornak le lehet papírozni
                          Akkora motort? Nem.
                          Jelenlegi állás szerint ha megvan a papírja, kiviszed vissza Ukrajnába, ott megkeresed az eredeti tulajt, írsz vele kétnyelvű adásvételit(vagy magyart) kivonatod a forgalomból, befizeted az előző tulaj után az elmaradt dolgokat, elviszed a határra, ott levámoltatod, itt Magyaroszágon befizeted a regisztrációs adót, és talán akkor forgalomba lehet helyezni. De mivel kétütemű, ebben se lennék biztos.
                          Vagy csak simán nézegeted a garázsba...

A legfontosabb dolog, ha városban lakunk, nem veszünk semmiféle papír nélküli hülyeséget Ukrajnából.

Ha esetleg a háromkerekű árúszállító kivitelről van szó, lehet akad megoldás:
                          Próbálj meg okmányirodában érdeklődni, hogy mi a teendő a házilag épitett háztáji járművekkel(tudom hogy ez nem az), abba a kategóriába talán befér. Régen volt ezeknek hívatalos papírja is, tehát nem szabadna ismeretlennek lennie a kérdésnek az okmányiroda felé.
                          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 jan. 20, 22:44.
                          joker kedvelte ezt.
                          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Üdv grand!No segédmotor, zöld rendszám meg végképp nem.Talán külföldi papírokkal,ahogyan valaki már írta ezt.Ha nem ,akkor marad a kiskonyhába zézegetés.Elképzelek egy motort, mint zöld rendszámos erdészeti kiközelítőt, vagy kétkerekű silózó gépet......

Komment

Viszont megtaláltam a gépkönyvet hozzá, Abban benne van az első tulaj neve, alvázszám, motorszám, stb. Sőt az utolsó oldalon még valami bebélyegzés is van, talán garancia. Csak a nyelvezete kicsit nehézkes nekem. Mindenesetre jó kiindulásnak, aztán majd meglátjuk...

Köszi a tippeket, talán az épített kategóriába be lehet suvasztani valahogy. Elvégre amennyire tudom, nem sok fut ezekből az országban, nem is ismerik nagyon itthon.
                              Utoljára szerkesztve a következő által: grandpa84; 2013 jan. 23, 11:13.

Komment

grandpa84, megvárod míg veterán lesz, addig meg van elég időd tisztázni a tulajdonviszonyokat. Másképpen csak a kertedben használhatod körbe-körbe. Ukrajna nem EU tagország, így hivatalosan csak olyan onnan származó motort lehet forgalomba helyezni, amely a jelenleg érvényes típusvizsgálati követelményeknek megfelel (vagy OT rendszámmal veterán). Nem gondolnám, hogy a Tula ilyen.
                                wsievers kedvelte ezt.
                                Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X