Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Problémás papírozás!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Lényeg :mi a legjobb megoldás egy saját tulajdonban lévő jármű ,nem forgalomban tartására,hogy az alkalomszerűen eladható,örökölhető,forgalomba hejezhető maradjon:sok éven keresztül
    Nos,amilyen az adjon Isten,olyan a fogadj Isten Én az "ad2" megoldást választanám.
    Két lehetőséget látok,bár-úgy tudom-a motorkerékpárokra más a törvényi feltétel mint más járművekre.

ad1: 6 havonta,ideglenes kivonás.
    2500 ft,de vigyázni kell,mert senki nem fog semmit küldeni,és a letelt idő után a biztosító napi fedezetlenség díjat fog kiszámlázni,ami horror.

ad2
    Eladom ," Dragan Murcu,Romania,Satu Mare, Nyikolajcsausceszku utca 1 sz alatti lakosnak,erről lesz is egy adásvételim. De jobb,ha Cég a vevő,mondjuk :"Satu Mare Auto Center"
    Ebben a helyzetben,ideglenes a kivonás-akárcsak pl egy tőlünk ellopott autó esetében-és határok nélküli...bármikor forgalomba tudjuk helyezni,hisz Dragan bármikor visszahozhatja(eredeti állapot visszaállítása)vagy eladhatja nekünk,az általunk eladott járművet!

dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

Az autók esetében is 2300 Ft. az ideiglenes kivonatás költsége,egy félévre,-legalábbis decemberben még annyi volt.

Megjegyzem nem nagyon tudom követni az eljárásokat és leírásokat,amik a témában születtek,-úgy látszik funkcionális analfabéta vagyok.

Jópár éve még nem volt olyan fémiparral kapcsolatos műszaki rajz,amiről ne tudtam volna szinte azonnal megérteni a lerajzolt gépet,vagy alkatrészt és azt szinte képszerűen látni. Remélem még mostanra se hülyültem sokat,de ezek a tulajdonlással,meg forgalomba helyezéssel,tartással és kivonatással kapcsolatos eljárások számomra érthetetlenek és ellentmondanak a józan észnek,igaz a műszaki rajzban van logika,de a fenti eljárásokban semmi.

Elolvasván a hozzászólásokat,-szinte mindent lehet rengeteg utánjárással és pénzért én feladom.

Üdvözlettel:Che
      mátéapu, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Biztosítónál is külön jelentgetni kell a kivonást - visszahelyezést?
        Ilyenkor új biztosítást kell kötni?
        Tapasztalatból mondhatom, hogy a biztosítási díjból levonódik a kivont időszakra arányosan jutó díj, és nem kell bejelenteni. Ettől megszűnni nem fog a szerződés, csak ha összefüggően egy évig nincs forgalomban a jármű. De ha pont a kivonási időszakban van a biztosítási évforduló mondjuk egy féléves kivonás alkalmával akkor elvileg nem küldenek a következő évi biztosításról levelet mivel nincs is forgalomban a jármű, de ha ezután lejár a kivonás időtartama és automatikusan visszahelyeződik a gép a forgalomba akkor meg ugye nincs kifizetve a biztosítás. Ha normálisan gondolkodnak akkor a lejárattól indul a 30 nap ami alatt befizetheted a díjat, és nem kell fedezetlenségi díjat fizetned. Ebben viszont nem vagyok biztos.
        dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Értem, köszönöm!
          Már csak az a kérdés, hogy 2 autó 6 havonkénti váltott használatával vajon a bonus fokozat, besorolás hogyan működik.
          "A" autóra érvényes, már elért besorolást át lehet vinni "B" autóra, amikor "A" kivonásra kerül 6 hónapra?
          Ha nem lehet átvinni, akkor is spórolok 32ezret /év. Ha át lehet, akkor meg annyit hogy külön épület kell a sok megmaradt pénznek, amit időnként vasvillával át kell forgatni hogy ne pudvásodjon össze..... Jó, lehet hogy nem annyit, de 50 ezret biztosan.
          sepy, Lemezjáték és Che kedvelte ezt.

Komment

Egyikről a másikra a besorolást " Bónuszt " nem tudod át vinni de kevesebb a teljesítmény adó és a bizti! A fennmaradt biztosítást vissza utalják vagy beszámítják a + . Erre nagyon figyelni!! Én ismost fizettem+ 45000 tf bizti büntetést.
            dongos78 kedvelte ezt.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              besorolás hogyan működik.
              Nem a biztosítók vannak érted, hanem te vagy értük.
              dongos78, emu és Che kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Nem a biztosítók vannak érted, hanem te vagy értük.
                Ezt szerinted ők is tudják?????
                emu és Lemezjáték kedvelte ezt.
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

wsievers eredeti hozzászólása
                  Keresd meg a régi rendszámot, be van ütve a Csepelnél a villanyakba. Azzal a rendszámmal, és a motor adataival, alváz és motorszám, csináltasd a póthagyatékit. Írasd bele, hogy a forgalmi engedély és a rendszám le lett adva a motor kivonásakor. El kell hogy fogadják, és ennek elégnek kell lennie az okmányirodán. Ez ugyanolyan hívatalos papír, mint a forgalmi engedély. A többit meg kell oldaniuk hívatalból.
                  Szia!

Sikerült "előásnom" a T csepelt. Elég jól átvészelte a dobozban töltött közel 20 évet. Úgy néz ki minden darabja megvan ami megvolt korábban is.

Összenéztem a váz és motorszámot. Szerencsére egyezik mind a kettő: BE 24 875
                  Továbbá a blokk két darabján lévő számokat. Ez is egyezik: 4427
                  Találtam még számot a fenti 4427-es azonosító számmal ellentétes oldalon: 3966 szünet 3 - ezt sajnos nem tudom mit jelent

Úgy tűnik, hogy ez a motor mindig is egy darab volt.

Említetted, hogy a rendszám is be van ütve az első villanyakba, ami segítheti majd az utólagos lepapírozását.

Itt 2 számsort is találtam. A lentiek közül melyik jelöli a rendszámot?
                  egy jól kivehetőt: KS 1483
                  és egy másikat ami tulajdonképpen bármi lehet: IN 383?
                  Köszönöm!
                  Attached Files

Komment

Mindkettő rendszám. A 2 betű 3 számos(IN 848 inkább, ha jól emlékszek, szögletes felső részű 3-ast használtak akkor) rendszámmal semmit nem érsz már, a nyilvántartás részben elveszett/megsemmisült. A másik 2 betű 4 szám (KS 14-83)rendszerű jelzésen talán el lehet indulni. Csodát ne várj, de ez is több, mint a semmi.
                    Köszönöm a gyors választ!

Ha jól értelek és összegeztem a javasoltakat, akkor a póthagyatékit a BE 24875 motorszámmal és KS 1483 rendszámmal adatokkal csináltassam meg.

A lenti képen lévő számok tudod mit jelentenek?

Attached Files

Komment

Mindkettő rendszám. A 2 betű 3 számos(IN 848 inkább, ha jól emlékszek, szögletes felső részű 3-ast használtak akkor) rendszámmal semmit nem érsz már, a nyilvántartás részben elveszett/megsemmisült. A másik 2 betű 4 szám (KS 14-83)rendszerű jelzésen talán el lehet indulni. Csodát ne várj, de ez is több, mint a semmi.
                      No,no....valóban volt/van olyan,hogy :
                      -a Tárnai utcai nyilvántartási Főosztály által tárolt adat megsemmisült (korábban fizikálisan más épületben,és persze más néven)
                      -kiadták a rendszámot másik,vagy 3.motorkerékpárra.

Viszont:A közhiteles (legyen az papír vagy számítógépes) nyilvántartás tárolása,kezelése kizárólag az Állam feladata volt,van,lesz.
                      Arra nincs kihatása,befolyásolása a közhatalmi ágat megválasztó polgárnak:Neked.(legfeljebb nem Őket választod a következő választáson)

Amennyiben-meglátásom szerint- bármilyen dokumentum,okirat(köz,magán)vagy bármi más igazolja a tulajdon jogot,és volt a Magyar(legyen az Királyi,Horthy,Rákosi,Kádár éra alatt) nyilvántartásban,joggal és eredményesen lehet (akár bírósági úton kikényszerítve) hogy újból nyilvántartásba/forgalomba tegyék!

Vonatkozik bármely formátumú frsz-ra,amit bármely,a hatalmon lévő Közhatalmi szervezet adott ki.
                      A törvény szerint indirect a bizonyítás,azaz mind addig el kell fogadni,amíg az ellenkezője nem nyer bizonyítást!
                      Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Mann eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Amennyiben-meglátásom szerint- bármilyen dokumentum,okirat(köz,magán)vagy bármi más igazolja a tulajdon jogot,és volt a Magyar(legyen az Királyi,Horthy,Rákosi,Kádár éra alatt) nyilvántartásban,joggal és eredményesen lehet (akár bírósági úton kikényszerítve) hogy újból nyilvántartásba/forgalomba tegyék!
                        Egyetértek! Ez a lényeg, ezek közokiratok, és el kell fogadnia minden hatóságnak őket! (Kivéve, ha bizonyítható, hogy hamisított.)
                        Fölösleges azzal foglalkozni, hogy mi van egy okirat tárral.

Komment

Sziasztok!

Haladtam közeben a kis Csepel póthagyatékával kapcsolatban: - Sajnos semmi vel sem vagyok előrébb.
                          • Egyeztettem a közjegyzővel, hogy mire készülök. Kaptam tőle sablonokat az ügyintézéshez.
                          • Minden családtaggal aki az eredeti hagyatékban szerepelt aláírattam egy lemondó nyilatkozatot kivétel anyukámmal vele egy elfogadó nyilatkozatot. Így úgy gondoltam, hogy meg is vagyunk. Egyvalaki örökli a motort, én meg majd megkapom valahogy.
                          • Elkezdtük intézni a póthagyatéki kérelmet az Önkormányzatnál, ahol anno a hagyatékit intézték. Az ügyintéző rögtön leszaladt az okmányirodába ellenőrizni, hogy kinek a nevén van a járgány. Persze a digitális adatbázisban semmi nincs. (Miért is lenne?) és meg is akadt a folyamat. Póthagyatékira csak akkor veszik fel ha igazolni tudom, hogy öregeké volt. De ha ezt igazolni tudnám akkor nem akarnék póthagyatékit

Még egy valamiben reménykedem. Egy volt gimnáziumi osztálytársam vezeti a helyi okmányirodát. Vele már a a póthagyatéki előtt elkezdtünk mocorogni. Elindította a kartonos lekérdezést, és ha ott van valami, akkor még lehet belőle valami.

(Persze kérdés, hogy ha 60 év távlatából egyáltalán találnak-e valamit azzal tudok-e valamit kezdeni. Úgy értem, ha az derül ki, hogy sosem volt a nagyapám nevén, és egy régi adásvételit sem tudok felmutatni - ami nem valószínű, hogy előkerül, akkor a bejezett tulajdonossal, családjával tudok-e kezdeni valamit)

Arra meg még az okmányirodában sem tudtak választ adni, hogy van-e bármilyen jogi lehetőség arra az esetre, ha sehol nem találunk semmit arról, hogy a motor létezett és kik voltak a tulajdonosai.

Valakinek van esetleg más ötlet, hogy merre lehet még elindulni?

Köszönöm!
                          Utoljára szerkesztve a következő által: Kondorfa; 2019 ápr. 03, 13:02.
                          mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Kondorfa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            ha az derül ki, hogy sosem volt a nagyapám nevén, és egy régi adásvételit sem tudok felmutatni - ami nem valószínű, hogy előkerül, akkor a bejezett tulajdonossal, családjával tudok-e kezdeni valamit)
                            Ebben az esetben a hagyatéki eljárás valóban nem segíthet semmit, hiszen az öröklés az örökhagyó tulajdonának átszállását jelenti.

Kondorfa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Arra meg még az okmányirodában sem tudtak választ adni, hogy van-e bármilyen jogi lehetőség abban az esetben, ha sehol nem találunk semmit arról, hogy a motor létezett és kik voltak a tulajdonosai.
                            Ez esetben én sem sok esélyt látok. Komplett járműre nem lehet tulajdont szerezni "találás" jogcímén. (Egyszerűbb dolgoknál ez működhet, hiszen a talált tárgyakat be kell vinni a jegyzőnek, és ha nem jelentkezik érte a tulajdonosa, akkor ha jól emlékszem, egy év után a találó tulajdonába kerül. Ez komplett regisztrált dolgoknál, mint a jármű, nem megy.)

Lehetőség az OT-s összeépítés, de a fődarabok tulajdonjogának megszerzését is igazolni kell, és az is minimum "furcsa, ha összetartozó váz és blokk összeépítése jön szóba...

Ha az irat alapú kutatásnál előjön, hogy az örökhagyó volt a tulajdonos, akkor nyert ügyed van.

Komment

Az elbirtoklás miért nem merül fel soha?
                              Everything is better when you decide you don't care.

Komment

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Az elbirtoklás miért nem merül fel soha?
                                De ez is felmerült bennem is, meg a "találás" is.
                                Az elbirtoklást bíróság elé kellene vinni, és meg kellene jelölni egy alperest, akié volt, és ha bizonyítod (pl. tanúkkal) sajátodként birtokoltad 10 évig (ez lehet, hogy változott) akkor a bíróság megállapítja, hogy a tiéd.
                                Ingatlanoknál ez viszonylag bejáratott módon működik, egy bírótól megkérdeztem, nálunk a megyében ilyen ingósággal kapcsolatos per, aminek nem ismerik a tulajdonosát, még sohase volt...Nem tudott rá mit mondani...
                                (Esetleg az lehetne megoldás, hogy ismeretlen alperes ellen indítani a pert (mert a perben kell, hogy legyen másik fél is, az alperes), akinek a bíróság ügygondnokot rendelne?!)

Ha valaki tud eredményes elbirtoklásról, ne tartsa magában!!!

Én az összes Ptk (Polgári Törvénykönyv) szerinti tulajdonszerzési módot végig gondoltam, ide értve a (találást) is. Talált tárgyat beviszed az önkormányzati jegyzőhöz, és ha nem jelentkezik a tulajdonosa 1 év múlva a tiéd lehet...(Azt hiszem nagyot nézne bármelyik jegyző, ha egy komplett motorkerékpárt, mint talált tárgyat bevinnél, esetleg meg lehet próbálni!
                                A lomtalanításkor találás nem jó, mivel a törvény szerint ha kitesz valaki lomtalanításkor egy cuccot azzal lemond a tulajdonjogáról, de automatikusan a szemétszállító közszolgáltatóé lesz a tulajdonjog. (Ez gondolom a guberálók miatt van így.)
                                A motorkerékpár lajstromozott és regisztrált dolog, elvileg nem hagyhatod ott anélkül, hogy nem találnának meg, mint tulajdonost. Ráadásul nem is lehet csak úgy elhagyni, mint egy esernyőt, vagy sapkát. Ha lehetne, az összes jármű roncstól úgy szabadulhatna meg a tulajdonosa, hogy valahol ott hagyná az utcán, az erdő szélén, stb.

Elvileg ha a közszolgáltató begyűjti a motorodat darabokban és hivatalosan meg tudod venni őket, akkor a tiéd. Egyrészt szerintem nagyot nézne bármelyik közszolgáltató, ha szerződést akarnál vele kötni...másrészt a hulladékgazdálkodás menete szabályozott, ő sem tehet bármit a begyűjtött anyagokkal, főleg ha abban van "veszélyes anyag" is...

Ez az egész tulajdonszerzés ilyen esetekben nagyon nehéz kérdés.

A tipikus megoldások működnek (adásvétel, ajándékozás, öröklés), az említett atipikus élethelyzetek kitaposatlanok...

ui: Egyébként az összeépítéses OT-s eljárásnál is tulajdonképpen igazolnod kell, hogy a számozott fődarabok a tiédek!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X