Üdv mindenkinek!
Köszönök minden választ ,nem tudom hogy érne e valamit valamelyik,mert amilyen ellenszenves bunkókkal van dolgom ilyet még nem láttatok! Semmire nem hajlandók,lóvé jó volt azt ennyi!!!
Mégegyszer köszönöm!
Sziasztok
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Póthagyatéki eljárás
Collapse
X
-
Kényszeríteni nem tudod őket, mert tulajdonképpen semmi nem kötelezi őket. Felajánlhatod amit a kolléga is ajánlott, hogy ha szeretnék írásban vállalsz minden költséget - de az sem jelent semmi biztosat.Örökösök is megvannak,csak az örökösök nem hajlandóak póthagyatékit intézni,pedig felajánlottam hogy fizetek mindent!
Ebben az esetben mit lehet tenni,szerintetek?
Ugye csak örökös tudja elindítani - viszont ha hagyatéki hitelezőként jelölik meg az embert és lemondanak az öröklés tárgyáról (írásbeli nyilatkozatban, amit eljuttatnak a közjegyzőhöz), akkor nekik nem kell a közjegyzőnél megjelenni a tárgyaláson.Így én sem intézkednék, hogy szóban megállpodunk mivel elindítom a póthagyatékit aztán ja bocsi már tárgytalan.
- 1 like
Leave a comment:
-
Hello!
Nem tudom mennyire lehet őket megpuhítani, sokat szokott segíteni egy kis emberség. (az anyagi dolgok vállalása mellett). Persze van aki semmiképp nem hajlandó, ott lehet hogy pici ösztönzéssel kéne próbálkozni, de tényleg csak nagyon finoman!
Leave a comment:
-
Hát nem valami segítőkészek. Így hirtelen az az ötletem, hogy egy szerződéssel állj oda amiben szerepel, hogy minden felmerülő költséget átvállalsz.
Így én sem intézkednék, hogy szóban megállpodunk mivel elindítom a póthagyatékit aztán ja bocsi már tárgytalan. Bár ennyire nem zárkóznék el mint ők.
Írjatok papírt aztán nyomd az orruk alá.
- 1 like
Leave a comment:
-
Tiszteletem minden fórumosnak!
Új tag vagyok ,de köszönöm hogy itt lehetek!
S ha lehetne kérdeznék is valamit,hátha van aki jobban kiigazodik a törvényeink között!
Lényeg,vettem egy Jawa 250/559-es masinát,tulaj meghalt (Ő van a forgalmiban,persze szürke) Örökösök is megvannak,csak az örökösök nem hajlandóak póthagyatékit intézni,pedig felajánlottam hogy fizetek mindent!
Ebben az esetben mit lehet tenni,szerintetek?
Válaszokat előre is köszönöm!
Leave a comment:
-
Először is olvasd végig ezeket:trompeten eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTehát mit kellene csinálnom?
4. Szerezzünk tulajdonjogot! 1. rész - frissítve! - Blogok - Veterán fórum
5. Szerezzünk tulajdonjogot! 2. rész - száraz, elméleti, tisztázó
- Blogok - Veterán fórum
És ha valami nem világos, érdemes ezt elolvasnod:
http://veteran.forum.hu/kulonleges-e...i-eljaras-545/
És ha továbbra sem világos, kérdezz bátran abban a témában! (Amúgy szerintem póthagyatékival jó eséllyel hamar forgalomba lehet helyezni a motorodat, legálisan. Ne kockáztass a közokirat hamisítással, mert könnyen magaddal is kiszúrsz, meg persze velünk is.)
- 2 likes
Leave a comment:
-
az elhunyt férfi testvérével kézenfogva besétáltok a hivatalba ahol póthagyatéki eljárás keretében, némi illeték kifizetése után a motor az élő rokonhoz kerül, aki eladja neked te pedig lobogtathatod az adásvételit az okmányirodában amikor lepapirozod a motorod!
- 1 like
Leave a comment:
-
Madorka kolléga arra próbálta felhívni a figyelmedet hogy nem kellene belebonyolódni egy okirat hamisításba... ergo a póthagyatéki eljárás maradt az eszközök közül az egyedüli járható út.
- 4 likes
Leave a comment:
-
Erre találták ki a póthagyatéki eljárást,ami nem egy ördöngős, valóságtól elrugaszkodott vmi.Egyébként a motor hagyatéki eljárásban hivatalosan nem szerepelt.
Az adásvételi szerződés magánokirat,amennyire én tudom, keress rá a googleban: magánokirat-hamisítás.hogy mennyire lehet rizikós egy adásvételi kitöltése az elhunyt férfi aláírásával
- 2 likes
Leave a comment:
-
Sztori a következő:
Néhány évvel ezelőtt vásároltam két 250-es Jawat. Az egyiket papírok nélkül, ez volt jobb állapotban, a másikat szürke forgalmival. Mint később a szétszedésnél kiderült, jó vételnek ígérkezett, mivel az alkatrészek állapotából ítélve a papírok nélküli motor sokat állhatott, blokkja aligha volt még szétszedve.
A megvétel után felkerestük a szürke forgalmiban szereplő utolsó bejegyzett tulajt, akiről kiderült, hogy jó pár évvel ezelőtt meghalt, csupán hozzátartozói voltak elérhetőek a községben. Felkeresésük előtt, megkérdeztem azt az embert, akitől én vettem a motorokat: megvannak-e az adásvételi szerződések, amelyek a bejegyzett tulajhoz vezetnek. A válasza nemleges volt, így kénytelenek voltunk felkeresni az elhunyt, szürke forgalmiba bejegyzett tulaj hozzátartozóit. A férfi testvérét sikerült elcsípni, aki minden adatot lediktált nekünk, ami szükséges lehet egy adásvételi kitöltéséhez, csupán a személyi igazolvány számát nem tudta megmondani, az okmányt valamiért nem találta magánál. (Tehát ez az adat hiányzik.) Egyébként a motor hagyatéki eljárásban hivatalosan nem szerepelt.
Elég sok időm és pénzem van már a motorban, mindenképpen szeretném forgalomba helyezni a papírral rendelkező motoromat, persze, kérdés, hogy mennyire lehet rizikós egy adásvételi kitöltése az elhunyt férfi aláírásával... Vagy ettől fölösleges parázni? Illetve honnan lehetne kideríteni a férfi személyi igazolványának számát?
Ha tudnátok segíteni ebben a dologban, nagyon megköszönném.
Leave a comment:
-
Szervusz Gábor!
Olvasd át a fórum póthagyatéki eljárással kapcsolatos írásait!Hirtelen nem tudom,pontosan,hol találod meg,de a lepapírozással kapcsolatos írásokban,már sokszor volt szó róla.
Üdvözlettel:Che
Leave a comment:
-
Teljesen hivatalosan hagyatékoltatva. Azaz a hagyatékban fel kellett volna tüntetni és mint örököstől tudod megvenni, ha ez volt akkor pót hagyatéki eljárás kell.
Vagy "megtalálod" azt az adásvételit amit anno irtatok (csakmár mindenki elfelejtett), vagy szüleid irtak a nagyapáddal (ha te kiskoru voltal) és mint jogfolytonos láncolat veszed meg a motort. Mivel családon belül van, ezért talán könnyebb keresgetni és találni.
A póthagyatékoltatás is egyszerű, nem akarlak lebeszélni róla.
Leave a comment:
Leave a comment: