Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Póthagyatéki eljárás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• dott
    replied
    Hello Wsievers!

Az egyik papírozásra váró Csepel 125 motoromnál sem talált a KEKKH semmi információt a régi rendszám alapján.
    A hivatalos papíron az állt, hogyha esetleg van, fénymásoljak nekik szürke forgalmit, s akkor "szóba állnak" velem.
    De annál a motornál semmi papír nem volt.
    Na de majd amit most próbálok!

Leave a comment:

• wsievers
    replied
    dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    él e még a tulajdonos.
    Azóta volt jópár igazolványcsere. És az újrakiosztott rendszámok miatt még a jármű sem szerepel/nem az a jármű szerepel a nyilvántartásban. Így jártam most egy ED betűs motorrendszámmal.

Leave a comment:

• dott
    replied
    Minta! Ugy tudom hogy Soveny töltötte fel a blog-hoz.
    Az ügyintéző anno nekem mondta, hogy nekik megvan a születési dátum stb, mert úgy tudják megnézni, hogy él e még a tulajdonos.

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    anyja neve, születési dátum.
    De ezen sincs kitöltve ! Vagy ez csak minta ?

Leave a comment:

• dott
    replied
    Kép 1 /30 a(z) <span class="normal">Pannónia Blokk</span> albumból

Így néz ki a nyilvántartó lap, anyja neve, születési dátum. Tuti bukó.

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    ici169 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ezek az adatok a KEKKH-nél fel vannak jegyezve?
    Nem tudom. Erről soveny tud nyilatkozni. Vagy nézd meg a blogjába.

Leave a comment:

• ici169
    replied
    mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A probléma ott jelentkezhet, ha hivatalból lekérik a KEKKH adatait
    Ezek az adatok a KEKKH-nél fel vannak jegyezve? Vagy ott is csak annyi adat van a motorról, mint ami a forgalmiban is szerepel?

Leave a comment:

• mir-mur
    replied
    -Születési éve nem stimmel!
    -Anyja neve sem fog.
    -Igazolványának száma sem fog stimmelni.
    Ezeket az adatokat a szürke forgalmi nem tartalmazza. A rendszerbe már nincs benne, ezért ott sem fog látszani. A probléma ott jelentkezhet, ha hivatalból lekérik a KEKKH adatait.

Leave a comment:

• dott
    replied
    Hello Domi!

Más még nem szólt hozzá, de borítékolom hogy hasonlót fognak szólni hozzá mint én.
    Szóval azért ott ki fog ütközni a történet, hogy lehet ugyan úgy hívják, DE-
    -Születési éve nem stimmel!
    -Anyja neve sem fog.
    -Igazolványának száma sem fog stimmelni.
    Hiába a fia, ha nem örökölte meg, nem lehet tőle megvenni, s forgalomba helyezni.
    Az okmányirodában sem dilettánsok vannak, ilyennel azért kár próbálkozni!
    Az ilyen ügy póthagyatékis macerálás sajnos.
    Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2013 márc. 28, 21:37.

Leave a comment:

• Domi
    replied
    Sziasztok.
    Vásároltam egy Pannonia T1 típusú motorkerékpárt, azonban a papírjai elég kacifántosak. Valamikor a motor Id. XY tulajdona volt. Az idős ember meghalt. Nekem megvan a szürke forgalmi, valamint egy adás-vételi szerződésem az idős ember fiától, akit ugyan úgy XY-nak hívnak. Van egy lakcím, ami ugye azóta változott, de az említett Úriember is lakott azon a lakcímen valamikor. Egyedül a forgalmi kiállítási dátuma árulkodhat. Okmányirodában hasonlítják a dátumokat? Van egyéb adat, amiről megtudják, hogy nem az apától, hanem a fiától van adás-vételi szerződésem. Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
    Köszönettel

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    Hogy is mondaná a művelt német?

Eppur si muove - azaz és mégis mozog...

Talán meséltem a szeptemberben kezdeményezett póthagyatékimról, ahol egy MZ a tárgy: na arról még semmi hír - viszont a december elején kérvényezett másik ügy, egy T1-es gépcsoda hagyatéki eljárására folyó hó 13-ára 11 órára vagyok hivatalos Sopronba.

Az egy másik dolog, hogy 13:50-kor kezdődik Győrben a munkaidőm, előtte kell 20 perc mire átvedlek és végigsétálom (rohanom) az üzemet, Sopron-Győr elvileg másfél óra - dehát majd megoldom, mégiscsak egy Pannonia kérem...
    Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2013 márc. 09, 20:38.

Leave a comment:

• soveny
    replied
    OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Más senki nem mondta hogy a műszaki vizsgán meg is kell hogy feleljen az a motor, attól még a nevedre kerülhet, eredetiség vizsgán meg a számokat skubizzák nem hogy megy-e a motor.
    Mire gondolhatott a szerző?

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    a többi dolog hogy honnan kerülne elő az megint más kérdés...
    A póthagyatéki úgyis alsó hangon 1 hónap (de inkább jóval több, jelenleg egy ilyen ügyem tart szeptember eleje óta), lesz időm beszerezni mindent.

Leave a comment:

• OdinHEM
    replied
    Blokk adásvételivel tehetsz bele másikat, a többi dolog hogy honnan kerülne elő az megint más kérdés...

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    A „hörcsög” mozgalomból csak összejött már annyi alkatrész hogy szemre motornak látszó tárgyat tudj összeállítani nem?
    Azért aggódom ezen, mert a T1-el elhajtottak, hogy majd jöjjek vissza ha motornak néz ki. Alapvető elvárás hogy a blokk legyen a vázban (ugye az egyező számú blokk sincs kéznél...), lehessen tolni - ami nagyon hiányzik ahhoz, az az elsővilla meg két kerék tengelyestől... Pannonia dolgok vannak idehaza, de azokat nem lenne egyszerű beleerőszakolni. Meg furcsa is lenne hátra berakva egy kisfékdobos P. kerék, tengelyként valami betonvas-darab átdugva rajta... Szóval nem marad más addigra be kell szereznem ezeket - de annyira nincs a vázon alkatrész, hogy ésszerűbb lenne beszerezni egy komplett mocit, nem várhatom el senkitől hogy minden legyártható alkatrészt lerajzoljon+beméretezzen nekem.

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X