Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Póthagyatéki eljárás
Collapse
X
-
1. Elballagsz a közjegyzőhöz a testvéreddel együtt.
2. A közjegyző előtt nyilatkoztok, hogyan kívánjátok megosztani a tulajdonjogot.
3. Forgalmi engedély, halotti anyakönyvi kivonat
4. A közjegyzőt nem érdekli, hogy mi van meg belőle.
5. A közjegyzőt az állapota sem érdekli
6. Igen
- 1 like
Leave a comment:
-
Guest replied
- 2 likes
Leave a comment:
-
Póthagyatéki eljárás
Üdvözlök mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni az én konkrét esetemmel kapcsolatban.
Van egy Pannónia vázam szürke forgalmival. A blokk sajnos nincsen meg. A forgalmiban szereplő személy édesapám aki sajnos régen meghalt. A motort a nevemre szeretném íratni.
Avval tiszában vagyok, hogy póthagyatéki tárgyalást kell kérnem. Azonban sok kérdés merül fel evvel kapcsolatban bennem.- Hol kell kérnem ezt az eljárást?
- Van egy tesvérem is. Ketten vagyunk az örökösök. Hogy fog az én nevemre kerülni a motor?
- Milyen okmányok szükségesek az eljáráshoz?
- A motorblokk nincs meg. Van évjérat és tipusazonos blokkom, de hogyan tudom ezt hivatalosan elintézni, úgy, hogy ne keljen forgalombahelyeznem múszaki vizsgával?
- A motor mostani állapotában egy kopasz váz. Összerakjam, előtte, vagy nem?
- Az utosó bejegyzés a forgalmiban számomra olvashatatlan mellékelten felrakok egy képet . Csak feltételezem, hogy a motort kivonták a forgalomból.
Köszönöm!
- 1 like
Leave a comment:
-
Guest replied
Leave a comment:
-
A kétszeres átírási illeték alatt mit értsek? Kiszámoltam, ennek az összegnek a kétszeresét kell érteni?
Mert akkor nem látom értelmét, hogy én örököljem, egyszerűbb, ha írok a tulaj fiával egy adásvételit.
Átírási költség kalkulátor 2011
Mire számoljuk? személyautóra motorkerékpárra
Lökettérfogat: 249cm3
Új forgalmi engedély: 6000 Ft Törzsköny: 6000 Ft Eredetvizsga díja: 15500Ft Vagyonszerzési illeték: 4482Ft Összesen fizetendő: 31982Ft Utoljára szerkesztve a következő által: ici169; 2011 jún. 23, 16:20.
Leave a comment:
-
A póthagyatékit neked kell indítanod az illetékes polgármesteri hivatalnál és megoldható úgy is, hogy te örököld meg rögtön a motort, de ez esetben neked kell dupla átírási illetéket fizetned.
http://veteran.forum.hu/forgalomba-helyezes-32/atirasi-hokusz-pokusz-264/index3.html#post3394 Sövény hozzászólását olvasd el.
Remélem segítettem valamit.
üdv, OdinUtoljára szerkesztve a következő által: OdinHEM; 2011 jún. 23, 11:00.
Leave a comment:
-
Póthagyatéki eljárás
Sziasztok!
Azt hiszem a póthagyatéki eljárás még nem volt jobban kifejtve.
Tudna valaki röviden tömören írni róla, hogy hogyan is megy és mennyire macerás dolog ez. (pl. ha több testvér van, akkor mind a 3 beleegyezése szükséges, vagy elég, ha egy beleegyezik és ő örökli egyedül)
Ha jól láttam, akkor az illetéke mindössze 2200Ft. Van ezen kívül más költség, ami terheli az örököst, vagy a vevőt?
Köszönöm!Címkék: 125, 250, adásvételi, adásvételi szerződés, alkatrész, alváz, átírás, blokk, eredetiségvizsgálat, felújítás, festés, forgalmi, iratok, jármű, kollarg, lánc, minősítés, motor, motorblokk, munka, nagy, okmányiroda, oldtimer, pannónia, papírozás, petíció, pille, póthagyatéki eljárás, rendszám, segítség, veterán
- 1 like
Leave a comment: