Közlemény

Collapse
No announcement yet.

OT rendszám megszerzésének módja

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Sziasztok!
    Végigolvastam a témát és érdeklődtem is de nem minden tiszta az ügyben. Akinek van OT rendszáma légyszi segítsen!
    Addig ok hogy a jármű elmegy az Autóklubba múzeális minősítésre, majd utána az NKH-hoz műszakira. Azt mondták ezt célszerű egy napon lebonyolítani. Tegyük fel hogy itt minden ok-s és megkapja az okmányokat hogy megfelelt.
    A kérdés hogy utána mi jön. Annyit tudok még hogy a rendszámot csak Pesten adják ki a vidéki okmányirodáknál nincs OT rendszám. Előre is köszönöm.

Komment

Tényleg kiváncsi vagyok ----miért kell a rendszám . Lelki , anyagi , ....egyéb ok ?

Komment

Szervusz SINTER. "Honi" motor: Autóklub ( időpontkérés , hozzávaló dokumentáció, tulajdonjog igazolás és természetesen egy megfelelő állapotú OT - alkalmas jármű ). Műszaki vizsgáztatás : forgalmi ( vagy annak megfelelő hatósági igazolás , amit nem helyettesít az OT vizsga 4-es számú melléklete ) , adás-vételi ( , ha közben többszöri gazdacsere volt, akkor a tulajdonosi lánc megléte ) és megfelelő műszaki állapot. Az OT vizsgát nem fontos azonnal követni az NKH - nál való megjelenéssel. Viszont a műszakira úgy menjél, hogy biztosításod legyen ( később vissza kell menned a biztosítóhoz , hogy a szép új rendszámot beírják a kötvényedhez.) Utána mehetsz a központi okmányirodába ( Bp. XIII. VÉSŐ- és Visegrádi utca kereszteződése / interneten a pontos cím megtalálható / ) . Pénzt azt vigyél magaddal, mert mindenhol fizetni kell. Esetlegesen a jármű külföldről lett behozva , akkor kicsit más az eljárási folyamat. Én ezt úgy írtam le , ahogy a legutolsó OT -zás "működött". Sajnos a rendeletet ( ami elvileg mindenhol egyformán alakalmazandó lenne ) sokszor "egyénileg" értelmezik , így eltérés lehet az ügyintézésben . Ennyi . Üdvözlettel .
        OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

A rendszámot én lelki okok miatt szeretném az autóra. Így tisztelegvén Gyula bácsinak (övé volt a Waresz előttem és ő rettenetesen vigyázott rá) Úgy gondolom hogy ez a pont az í betűn.
          Papírilag úgy néz ki a dolog hogy nevemen van az autó, forgalmi engedélyt nem nyomtatott az okmány, de a törzskönyve megvan.
          Az autóval remélem nem lesz gond hisz ugyanolyan állapotban van mint 50 éve volt. 80%-ban teljesen eredeti bár azt hallottam hogy többe nézik a felújított járgányt mint az eredetit. Na de majd meglátjuk.
          Dafko54 ha mennék Pestre a központi okmányba oda egyszer elég felmenni? Úgy értem 1 pesti úttal meglesz a rendszám?

Komment

Szervusz SINTER. Az ügyfélkapun keresztül regisztálj és kérj egy időpontot ( Nekem soha nem sikerült , mivel az adott időszakban minden hely foglalt volt és a további szabad helyeket meg nem mutatta a gép. A rendszeresen odajáró "ügyintézők" előnyben vannak - ezt mindenki úgy értelmezze , ahogy akarja.) Üdvözlettel .

Komment

Ezekről az "ügyintézőkről" már hallottam... Március közepén megindulok az üggyel, majd még kérdezek..
              Addig is köszönöm a segítséget.
              OdinHEM és Hajtókar kedvelte ezt.

Komment

sinter, A klubunk több tagja is benne van a bizottságba. Egy előegyeztetést össze lehet hozni a minősítővizsga előtt.
                Főleg ha még be is lépsz a klubba, .....
                OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Üdv Mir-Mur!
                  Ezen az elő előminősítésen én is agyaltam már, mindenféle tét nélkül jó lenne megnézetni az öreg sast. Meg amúgy is régen mentem már vele, rendesen elvonási tüneteim vannak. Ha jó idő lenne el kéne menni vele Miskolcra.
                  A klubról meg beszélhetünk.
                  OdinHEM és Hajtókar kedvelte ezt.

Komment

sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Ezekről az "ügyintézőkről" már hallottam... Március közepén megindulok az üggyel, majd még kérdezek..
                    Addig is köszönöm a segítséget.
                    Segítek szivesen ha érdekel, a múlt héten vittük az A.klubba a Willys-t, aminek a szétrohadt hajtókarja a logóm. Időpontba, akármibe.
                    sinter kedvelte ezt.

Komment

Nagyon szépen köszönöm a felajánlást Hajtókar!
                      Őszintén mondom jól esik.Ha nem boldogulok fogok szólni, bár remélem nem fog kelleni.
                      Az időpontokkal kapcsolatban annyit hogy holnap megyek Miskolcra, és beugrok az Autóklubba és az NKH-hoz is egyeztetni. Úgy emlékszem Márc 14.-én lesz minősítés Miskolcon az Autóklubban.

Komment

Mondjuk én csak Pesten tudok ebbe segíteni. Ha véletlen nem jön össze neked, megoldjuk itt.
                        sinter kedvelte ezt.

Komment

Hú skacok baj van!
                          Ma bent voltam Miskolcon és beugrottam az NKH-hoz és az autóklubba. Megkérdeztem a biztivel mi a helyzet. Azt mondták az nem kell csak majd az okmány kéri. Na ez jólvan. Viszont azt is mondták hogy csak úgy helyezik forgalomba vissza az egykörös fékrendszerű járművet ha sebességkorlátozást kap. He-he jó vicc mondom..De mondták hogy nem vicc.
                          Ilyen létezik????Hát a veterán jármű felmentést kap bizonyos dolgok alól nem?
                          Hétfőn rákérdezek konkrétan mégegyszer de ha akkor is ezt mondják akkor nem viszem Borsodba.

Komment

Hülyeség, nyugalom. Nem csinálunk belőle lassújárművet.

Komment

dafko54 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Én ezt úgy írtam le , ahogy a legutolsó OT -zás „működött”. Sajnos a rendeletet (ami elvileg mindenhol egyformán alakalmazandó lenne) sokszor „egyénileg” értelmezik , így eltérés lehet az ügyintézésben . Ennyi . Üdvözlettel .

.................van még kérdés .........

Komment

Igen, kaphat felmentést dolgok alól.
                                Azt viszont nemtudom, hogy létezhet-e ilyen hogy korlátozást kap..
                                De szerintem hülyeség.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X