Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kössek biztosítást, de hogyan?

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Kössek biztosítást, de hogyan?

    Üdvözletem mindenkinek!

    Segítségre lenne szükségem. Összeraktam a motoromat és most 2012.január 11.-én viszem műszakira és eredetiségvizsgálatra. Csakhogy ehez biztosítást kell kötnöm. Ami nem megy. Mivel a motor nem lett kivonva a forgalomból, megvan a régi rendszáma és a régi kis forgalmi könyve. Bárhol akarok biztosítást kötni, sehol nem hadják, mert kérik a rendszámot. Én beis írom, de a 2 betű és 4 szám, nem elfogadható.

    Tudna vki segíteni?

    Előre is köszönöm!

    #2
    Kopaszka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Bárhol akarok biztosítást kötni, sehol nem hagyják, mert kérik a rendszámot.
    Úgy emlékszem, hogy alvázszámra kötöttem egy alkusszal, adott befizetési igazolást és mikor meg volt a rendszám, beírta azt.
    Azt nem tudom, hogy ha nem lett ki vonva a forgalomból, akkor működik-e. Mert akkor elvileg fizetni kellett volna a biztosítást!

    Itt szemezgess:http://veteran.forum.hu/veteran-jarm...ij-utolag-494/
    Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 jan. 09, 20:23.
    sricsi70 kedvelte ezt.
    A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

    Komment


      #3
      helló
      Az okmányba kell menned, elmondod, hogy egy veterán motort helyeznél forgalomba. És annak ügyeit szeretnéd intézni.
      Ekkor ha aranyosak válogathatsz rendszámot, ha nem akkor amit elér. Azaz kapsz egy rendszámot újat. Azzal már tudsz menni a biztosítóhoz. Ha minden megvan akkor pedig vissza mégy vele az okmányba és folyt köv.

      ui.: már az eredetiséghez is rendszám kell meg komplett motor + km órát is fényképeznek.

      Ad kettő: ha forgalomba helyezés topic van. Ki mit gondol a km óra állás nyilvántartásról? Pl ha összerakunk egy veteránt és 0-ás a km óra mit reagálnak rá?
      Utoljára szerkesztve a következő által: BeniP10&P21; 2012 jan. 09, 20:46.

      Komment


        #4
        Szia kopaszka !

        Ha szürke forgalmija van a motorodnak, az akkor már nincs forgalomba. Ha nem vonta ki senki, akkor is már automatikusan ki lett véve a rendszerből. Biztosítást lehet rá kötni, úgy ahogy -t-5 is írta. Ez tuti, hiszen December 30.-án vizsgáztattam a Simsonomat. Nem írtak be rendszámot csak alváz, és motorszámot. A befizetésről meg adtak bizonylatot. Ja ! és nekem sem volt kivonva !!
        Én az Union-nál csináltam, de csak azért mert a klubunknak ott lehet veterán biztosítást kötni. Ez 1188 ft egy évre 250cm3 esetében. Ehhez a kedvezményes biztosításhoz valamilyen veterán egyesületnél tagnak kell lenned.

        Erősködni kell hogy nincs rendszáma. Mond meg nekik hogy majd a vizsga után pótolod.

        Egyébként milyen mocit viszel ??
        sepy, -t5- és 2 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Mindekinek nagyon szépen köszönöm. Megpróbálok vmit kihozni a tanácsotokból. Egy Pannónia T5H-t vinnék. Gyári 4939 km-rel
          -t5- kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            BeniP10&P21 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            helló
            Az okmányba kell menned, elmondod, hogy egy veterán motort helyeznél forgalomba. És annak ügyeit szeretnéd intézni.
            Ekkor ha aranyosak válogathatsz rendszámot, ha nem akkor amit elér. Azaz kapsz egy rendszámot újat. Azzal már tudsz menni a biztosítóhoz. Ha minden megvan akkor pedig vissza mégy vele az okmányba és folyt köv.

            ui.: már az eredetiséghez is rendszám kell meg komplett motor + km órát is fényképeznek.

            Ad kettő: ha forgalomba helyezés topic van. Ki mit gondol a km óra állás nyilvántartásról? Pl ha összerakunk egy veteránt és 0-ás a km óra mit reagálnak rá?
            Bocsika ! De ezt amit most írtál úgy ahogy van butaság !
            Az okmányba szóba sem állnak veled ameddig nincs műszaki adatlap. Az az vizsga. Ameddig nincs vizsga, nincs rendszám. De rendszám és vizsga nélkül is vinned kell eredetre.
            Az eredetvizsgálatra nem kell komplett motor. Én egy vázat, és egy blokkot vittem be talicskával. AMI VISZONT IGAZ ! A km órát valóban lefényképezik.
            Hallgass a tapasztaltra !( Hú ! ez nagyon nagy arc volt ) de most szenvedtem én is végig. Biztosítás-eredet-műszaki vizsga-okmányiroda- posta a csekkekkel és aztán ha aranyosak tényleg válogathatsz a rendszámok közül.
            A legújabb sorozat UKK-XXX

            Sok sikert !
            Igrich és sricsi70 kedvelte ezt.

            Komment


              #7
              Nyugodtan sétálj be bármelyik biztosítóhoz, ha elmondod az ügyintézőnek hogy még nincs forgalomban a jármű akkor is megkötik a biztosítást, csak az okmányirodai dolgok után be kell menned hozzájuk újra bediktálni a 3 betű-3 számot. Én utoljára szeptemberben voltam a helyi K&H-ban, az ügyintéző csaj kedves volt és aranyos, simán megoldotta ugyanazt a helyzetet ami veled van, még a típus is stimmel.

              (Esetleg ha érdekes számodra ez az információ: nem vagyok egyesületi vagy klubtag sehol, 1/4 évre 1446 HUF-ot fizetek ez előbb említett biztosítónál KGFB-ra.)

              Még valami ami előbb kimaradt: azt írtad, hogy beírod a 2 betű 4 számot. Lehet hogy ez netes alkuszon keresztül nem megy, személyesen biztosan.
              Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 jan. 09, 21:27.
              mir-mur kedvelte ezt.
              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

              Komment


                #8
                Kedves mir-mur.

                Eredetiség vizsgán nekem a talicskás módszert nem fogadták el. "Nem alkot egységet meg ezt hogy fotózzák le meg nem látni ki a jellemvonásait" Én úgy voltam vele ott az eredeti váz és motorszám na meg a nyaktábla is ahogy azt 36 éve bele verték. De nem lett semmi végül Pedig reméltem törzskönyvet lehet rá már így is tenni és nem kell évek múlva igazolnom tulajdonom "ha netán az adás vétel forma nyomtatványt újból formázni támad kedve a bürokráciának"

                Az eredetiségvizsgálatra mintha már kellene rendszám. Okmányos ismerősöm mondta, hogy ad mert különben nem boldogulok. "Fenti miatt hiába adta, így már ketten nem értettük miért nem elég a számok". Állítólag az eredetiségvizsgálat is másabb már.

                A műszaki vizsga gyerek játék "nekem csak türelmesen ki kellet várni, bár rá kell érezni hol szeretik a gépet "

                Biztosítónál csak elég ha tudja mi lesz a rendszám amit az okmány rögzít.

                De amire külön felhívnám a figyelmet!!! HA a szürke forgalmit nem akarja vissza adni a néni vagy bácsi akkor írni kell egy nyilatkozatot HOGY ha netán veterán vizsgáztatni szeretnénk akkor biz KELL az ennek tudatában érvénytelenítik "semmi értelme de teszik" és visszaadják.

                Talán 1. lépés lehet a körbejárás Csacsogás okmánnyal eredetiség vizsgásokkal

                Komment


                  #9
                  Kedves Beni! Az eredetiségvizsgához csak a tulajdonjogot vagy annak megszerzését kell igazolni, rendszám nem kell. Ahogy a biztosításhoz sem tudtommal, illetve lehet hogy kell, de egy segítőkész ügyintéző megoldja. Tavaly szeptember végén voltam ebben a szituációban utoljára, azóta akkorát nem változhatott a szabályrendszer.

                  (Szürke forgalmi sem feltétlenül kell az átíráshoz, de az más tészta.) - Mielőtt esetleg valaki azt gondolná, hogy ezzel valami rosszra/törvénytelenre buzdítom a közösséget, csak annyit akar jelenteni, hogy egy KEKKH-s papirusz kiválóan helyettesíteni tudja átíráskor.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 jan. 09, 22:38. Oka: lásd: szürke szövegrész
                  There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

                  Komment


                    #10
                    Kollargnak igaza van ! A szürke forgalmit helyettesíti a KEKKH által kiadott igazolás, és ebben az esetben akár "el is veszhetett " a forgalmi. Sajnos ennek ára van.
                    DE ! Ha ezt nem tetted meg, az okmányirodában elveszik a szürke forgalmit, hiszen ezzel fogják igazolni a Pesti központi okmány felé hogy valóban az a régi tulajdonos aki az adás-vételin szerepel.( én is megtettem mindent hogy megmaradjon de hiába )
                    Az OT vizsgára való hivatkozással sem adják vissza. Már csak azért sem jó az ötlet, mert a sorrend fordítva működik. Először szemlére kell vinned, itt az eredetvizsgát is megcsinálják, és aztán a műszaki és jöhet az okmányiroda.
                    Az eredetiségvizsgán a hatósági jelzések eredetiségét vizsgálják, és nem kéne foglalkozniuk a jármű" jellemvonásaival".
                    Arra ott van az integrált műszaki vizsga. Ha a sorrendet fordítva csinálnád, akkor buknál egy halom pénzt. Kétszer rendszám, kétszer törzskönyv, kétszer forgalmi, plusz egy feleslegesen kifizetett eredetvizsga.

                    Kopaszkának üzenem hogy nagyon nézze meg mit írnak a műszaki adatlapra, mert én kétszer mentem vissza kicseréltetni ! Majd este írok erről bővebben de most mennem kell.
                    kollarg kedvelte ezt.

                    Komment


                      #11
                      Kopaszka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Összeraktam a motoromat és most 2012.január 11.-én viszem műszakira és eredetiségvizsgálatra. Csakhogy ehez biztosítást kell kötnöm. Ami nem megy.
                      Egész biztos, hogy a műszaki vizsgának feltétele az érvényes biztosítás? Mert én azért azt nehezen hiszem.

                      Kopaszka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Bárhol akarok biztosítást kötni, sehol nem hadják, mert kérik a rendszámot. Én beis írom, de a 2 betű és 4 szám, nem elfogadható.
                      Ezt az irodájukban próbálod intézni, vagy interneten?

                      Komment


                        #12
                        soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Egész biztos, hogy a műszaki vizsgának feltétele az érvényes biztosítás? Mert én azért azt nehezen hiszem.
                        Ugye csak tesztelsz bennünket soveny?
                        Sikeres vizsga feltételei | Piliskó Autó szerelő műhely és vizsgahely

                        Magántulajdonban lévő autó vizsgáztatásához szükség van
                        • - a forgalmi engedélyre,
                        • - biztosítási csekkre, mely igazolja, hogy a tárgy időszak kötelező biztosítása ki van fizetve,
                        • - 2 tanu által hitelesített meghatalmazásra
                        A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

                        Komment


                          #13
                          Amit -t5- ír, az az érvényességi idő bejegyzéséhez kell. A meghatalmazás sem feltétlenül szükséges, attól függ szokás az adott helyen. Nálunk a helyi szervízben pl. mindenkitől kérnek meghatalmazást az ügyintéző srácnak, így ő írkálja a papírokat, gondolom ezzel próbálnak gyorsítani a folyamaton.

                          Kopaszka esetében - a mkp. eddig "pihent", nem volt forgalomban - a vizsgáztatásnál szvsz nem fogja senki keresni a biztosítást, eredetiségvizsgánál sem, majd az ügyintéző az Okmányirodában fogja kérni a "biztosítást igazoló okirat kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról" (vagy hasonló) feliratú papírt.

                          Szóval amennyire én tudom, megcsináltathatja az eredetvizsgát (amiről határozatot kap), a műszaki vizsgát (amiről kiadják a vizsgalapot - amin az adatokat illik azonnal ellenőrizni), de amíg nincs igazolása a biztosításról nem fogja megkapni az új forgalmit.
                          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

                          Komment


                            #14
                            -t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Ugye csak tesztelsz bennünket soveny?
                            Nem, ez nem volt célom! Most bénázik az internetem, de ha megjavul és lesz egy kis időm, kikeresem az ide vonatkozó passzust.

                            kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            ...megcsináltathatja az eredetvizsgát (amiről határozatot kap), a műszaki vizsgát (amiről kiadják a vizsgalapot - amin az adatokat illik azonnal ellenőrizni), de amíg nincs igazolása a biztosításról nem fogja megkapni az új forgalmit.
                            De amúgy épp ez a véleményem és a tapasztalatom nekem is.

                            Komment


                              #15
                              soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              kikeresem az ide vonatkozó passzust.
                              A "passzus" szerint a műszaki vizsgára állított járműveknek érvényes biztosítással kell rendelkezni, amit igazolni kell tudni.
                              Az okmányirodában, ha kérik az már csak az ügyintéző "túlbuzgósága".
                              Műszaki vizsga online ügyintézés | Autohelp Centrum | Budaörs Solymár Kiskunlacháza Budapest



                              kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              A meghatalmazás sem feltétlenül szükséges,
                              A meghatalmazás csak akkor kell, ha nem a forgalmi engedélyben feltüntetett tulajdonos vagy üzembentartó állítja vizsgára a járművet illetve nincs jelen, de akkor kötelező!
                              A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X