vBulletin üzenet

Kedves Veteránbarát!


Sajnálattal tudatom Veled, hogy az oldal átmenetileg, vagy akár végleg üzemen kívül van.


Mint tudod, a Veterán fórum és a Veterán apró egy hobbi oldal csoport, melyet kizárólag a hobbi iránti lelkesedésből üzemeltetek. Kiadásait és az üzemeltetéssel eltöltött időt, fáradtságot nem viszonozza bevétel, hiszen semmilyen formában nem termel anyagi hasznot.

Magánemberként azonban meg kell húznom a határát annak, hogy meddig vállalhatok felelősséget.

A Veterán Autó és Motor kiadója peres úton kíván kártérítést behajtani olyan tartalomért, mely állítólag megsértette a kiadó szerzői jogait. Sajnálatos módon a kifejezett kérésem ellenére sem élt azzal - az egyébként az oldalon is olvasható lehetőséggel/felhívással-, hogy jelezze felém a sérelmezett tartalmat, hogy intézkedni tudjak. Eljárásuk módja kizárta annak lehetőségét, hogy intézkedhessek szerzői jogaiknak védelmében.

Talán Te is belátod, hogyha a tőkeerős kiadók a konstruktív együttműködést direkt kerülve, figyelmeztetés nélkül, azonnal beperelnek egy hobbi oldalt olyan tartalomért, amit a közösség (vagyis bárki) tölt fel, akkor lehetetlen magánemberként egy ilyen oldalt üzemeltetni.

Mivel a Veterán fórum és a Veterán apró oldalak valóban nem öncélú, gazdasági haszonra törekvő internetes felületek, hanem kizárólag a magyar veteránbarátok számára hobbiból fenntartott közösségi oldalak, így a folytatáshoz a közösség támogatására lesz szükség.

Ha úgy érzed, hogy számodra hasznosak voltak az oldalak eddig, és úgy érzed, hogy szükséges és fontos a működésük a jövőben, akkor most Rajtad a sor, hogy segíts egy kicsit.

Mivel mi mindannyian magánemberek vagyunk, így nem tudunk egyenrangú félként fellépni a gazdasági erővel és ügyvédekkel rendelkező kiadókkal szemben. De erre nincs is szükség, hiszen nincsenek ellentétes érdekeink, nem konkurálunk egymással - sőt munkálkodásunkat ugyanazon hobbi iránti elkötelezettség fűti. Annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk magánemberként tisztelettel és udvariasan megkérni a kiadókat, hogy tegyék világossá, hogy mik azok a keretek, amelyek betartása mellett nem kell attól tartunk, hogy figyelmeztetés nélkül jogi eljárást indítanak.

Ha például a kiadók biztosítanának egy listát arról, hogy mely tartalmakat kell az ő anyagi érdekükben eltávolítani, társadalmi munkában figyelni és szűrni, akkor erre természetesen a közösség aktív segítségével tudunk figyelni. De fontos továbbá az is, hogy bármilyen emberi hiba folytán elforduló probléma esetén adjanak lehetőséget a javításra, mielőtt jogi útra terelik a kérdést.

Kérlek, segíts abban, hogy a kiadók megértsék szándékaink tisztaságát, és azt is, hogy az ő szerzői jogaikat, csak aktív és konstruktív segítségükkel tudjuk megvédeni. Kérd meg őket, hogy ne tekintsék a Veterán fórumot és Veterán aprót ellenségnek és ne lehetetlenítsék el a működésüket.

Ha közbenjárnál az érdekünkben, akkor a Veterán Autó és Motor kiadójának elérhetőségeit itt találod:

  • Kiadó: Oldtimer Média Kft.
  • Szerkesztőség: Budapest XXI., Központi út 20.
  • Levélcím: 1755 Budapest, Pf. 66
  • Telefon: 1/425-3668
  • Telefax: 1/278-0475
  • E-mail: veteran@veteran.huAmíg az oldal jogi eljárás fenyegetettségében van, addig nem tudom újra elindítani.

Köszönöm az eddigi részvételedet, jó volt Veled együtt internetezni!

Túri Zoltán
info@veteran.forum.hu