ott az lendkerék és az agy csavarozva voltak egymáshoz
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Karbantartás
Collapse
X
-
Szerintem meg meg kellene kérni azon tagjainkat akik már ezen túl vannak hogy osszák meg a szükséges méreteket, szakikat esetleg akinél érdemes dolgoztatni stb... Ha jól tévedek vagy ketten ezen már túl vannak Pannónián tuti.Lemezjáték, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.
- 4 likes
Komment
-
Ezen közegben ennek nem szabadna "hadi titoknak" lenni és ami még régi igazság a Spanyol Viasznak is gyára van! Tehát már ami létezik és jól működik azon nem érdemes agyalni! Az tudott ki megoldotta azt meg kell fizetni de olcsóbb mint pl. a Vape. De az 50- 55 w kevés azért nem érdemes ekkora tortúrát csinálni. Az előzőben írt 5w-os szofita pedig villogóban napfénynél nagyon kicsi. Akkor már inkább Led-ben kell gondolkodni az én gépem is csak így bírja az 50w-já val.
- 2 likes
Komment
-
Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenyemi
Pannónia T1 a lelkem. ...És állandóan motoroznék vele, de szeretnék rá indexet tenni, mert városban elég gáz anélkül. Már vettem is hozzá hozzá illő tojás formájú irányjelzőket, (5 W-os szofita izzó megy bele), meg van hozzá hagyományos automatám (ezt nem tudom hány wattos, de kb. olyan lehet, mint az MZ-é), de az a nyamvadt 3W-os töltőtekercs nem tud annyit utána tölteni, hogy biztonságos féklámpám és indexem legyen.
Azért kérdeztem ezt a 60W-ot mert úgy tudom, a dinamós MZ-é (pl. TS 125) is e körül tud teljesítményt szolgáltatni, és az elég mindehhez.
A VAPE tényleg nagyon klassz, de nincsen rá 90 ezer Ft-om...
Bár a gyári rendszer bírná(egy darabig) mert az aksi azért elég jól pufferol, aztán ha épp nem jelzel és nem fékezel, meg a kürtöt se nyomod akkor szépen lassan tölti vissza az a 3W-os tekercs azt amit a sok égő elfűtött. Meg azt a kicsit is amit elvilágított.
Nem kell félni a LED-ektől. Nekem irányjelzőnként 1db 1W-os van benne, a fénye sokkal jobb mint egy 5W-os égőnek, de szikrázó napsütésben még így sem látni eléggé.
(bár legalább látni. Nem úgy mint az irányjelzők gyári 5W-os égőjével. Az csak este volt jó.)
Aztán ott a villogtató. Az is megzabál pár wattot, ráadásul lassan kapcsolgat. Ebből egy elektronikusat 1000ft körül be lehet szerezni, alig fogyaszt, szépen, stabilan villog...
A 3.0-ás irányjelzőm valószínűleg 3W-os lesz égőnként. Bár annak már kell némi hűtés, nem elég a NYÁK rézfelülete.Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2015 júl. 06, 17:55.Titus, jagdtigger és 4 további látogató kedvelte ezt.
- 6 likes
Komment
-
Lehet csak én vgyok vak de a rendezvények alatt nincs ott e a téma az link viszont behozza:
http://veteran.forum.hu/rendezvenyek...494/#post69980
@heeegany
Próbáltad belülről fekete festékkel lesötétíteni a búra oldalát? Amíg volt index a babettán addig nekem így volt megoldva és sokat segített, sajnos így is akadhatott szitu hogy alig látszik de jóval kisebb volt az esélye. A másik megoldás hogy narancssárga ledeket használsz áttetsző burával...Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2015 júl. 18, 19:35.
Komment
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePróbáltad belülről fekete festékkel lesötétíteni a búra oldalát?
De jó ez így. Majd Keszin meglátod hogy nem olyan rossz ez így se
Ha meg egy kicsit több fényt akarok úgyis átalakítom 3W-os LED-esre az egészet.
(amit a megfelelő jelzéssel és számmal ellátott, de nagyságrendekkel rosszabb minőségű burákba fogok belefaragni. Pl a mostaninál az égők foglalatát egy fémlemez tartotta gyárilag. Ellenben az új, drágább, de európában engedélyezettbe szimplán bele van ragasztva a foglalat. Melyikbe épp milyen szögbe siketült...)Atti69 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Hogy érted azt hogy az oldalát? Az alsó, felső és oldalsó részeket? Azokat nem akarom mert ha nem pirít a nap akkor szépen látni ott is a fényt. Had ragyogjon az egész búra.
Ellenben az új, drágább, de európában engedélyezettbe szimplán bele van ragasztva a foglalat.
Komment
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉs mi lenne ha 1 vagy 2 5/10 mm-es furatot csinálnál 2 azonos méretű led-nek a fekete műanyag oldalára? Esztétika kicsit sérül de legalább látszani fog. De ha már szóba került holnap megyek leadni a rendelést egy rahedli 20mA-es 5mm-es led-re. Pótféklámpa van készülőbe meg egy villogó hozzá. A lehető legirritálóbb frekire lesz belőve...
Azt a .......... . Ez aztán a kókány meló .
Szóval a normál LEDek, valamint az, hogy egy gyári égő helyett több LED-et használjak felejtős.
Marad a minden izzó helyén 1db teljesítmény LED. Ami 120°-ban szór, szóval oldalra is tökéletesen világít, sokkal jobb a fénye mint egy gyári irányjelzőnek.
A pláne hogy a mostani irányjelző sokkal jobban nézett ki gyárilag. Pontosabb illesztések, normális, szerelhető, csavarral rögzített tartó a foglalatnak... Csak azon nincs E jel és szám hozzá...
Ez meg 2x annyiba került... De sebaj, majd kifaragom belőle a ragasztót, a foglalatot kidobom a p.csába és kerül bele egy, a mostanihoz hasonló nyák rajta a LEDdel. (vagy egyenlőre a mostani)Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2015 júl. 18, 23:50.
- 3 likes
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA megoldás tetszik csak a jelenlegi felfogással ledes irányjelzővel nem engedik át a műszakin. Az "OK" nem gyári, nekem még a hátsó dobozt is le kellett venni és a ledes izzókat normálra kellett cserélni. Ez a mai kiskirályság mely megyénként változik!Fergusson kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Láttál már olyan dobozt melyben van " E " betű?, sem az Olasz sem a más gyártmányúban nincs ilyen. A villogóim ledes izzói pedig csere szabatosak a normál 15W-os ízzókkal és jó fényük van . Gyári küllemmel kell rendelkezni a motornak a ledes megoldást pedig egy hozzáértő és kevésbé segítőkész vizsgabiztos nem kedveli sok helyen engedékenység miatt megvonták a vizsgajogot 3 hónapra.Nekem + a tapasztalatom amit lehet segítenek megoldani de a küllemet fényképezni kell és ott nincs javításra mód./ nem fotólabor hol retusálni lehet/. Nekem sem volt elöl nappai fény a vizsgán máskor pedig elnézik a hatóságok emberei hisz E betűsök 2 van a gépen és második évben segít takarékoskodni a wattokkal.
Komment
-
Nekem sem volt elöl nappai fény a vizsgán máskor pedig elnézik a hatóságok emberei hisz E betűsök 2 van a gépen és második évben segít takarékoskodni a wattokkal."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
Nem láttad Kesziben a gépemen?. Az én felfogásom szerint 2 db. E betűs ledes nappali menet fény-nek nevezett autóknál használatos világító test van az első lámpám alá szerelve.Egymás felett van vízszintesen. Símán rá van kötve semmi cicoma a bekötéssel és működik.Mivel a 638 as kezelő szervek vannak a gépen én a " leállító " gombra kötöttem.Avval tudom ki és bekapcsolni. A normál világítással nem ég együtt úgy kötöttem és ki lehet kapcsolni ha állsz javítás miatt.
Komment
-
Szokás szerint,nem igazán pörgetem a motort és a folyamatos világitás100W.felett kicsit meríti a akkumat,nekem is kellene egy elfogadott nappali,kisfogyasztó.
Ezek szerint amit keresek az ledes autóravaló nappali fény?"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
Komment