Közlemény

Collapse
No announcement yet.

vBulletin 5 - új fórum motor

Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A friss tartalomra kattintva nem látom az előzőleg beküldött hozzászólásomat,valamint nem zöldül be a kis karikám a logóm alatti bal sarokban amikor be vagyok lépve. Egy régi kérdésem: A téglák mennyisége mitől függ?
    A friss tartalomnál minden témából az első, vagy az utolsó hozzászólást mutatja. Nem így szoktuk meg, de egyelőre nem tudtam másként beállítani.

A kis karikának a színét lehet én rontottam el azzal, hogy mindent barnára festettem. Ezt este megnézem majd, köszi, hogy szóltál!

A "téglák" neve "hírnév pont". Azt hivatott kifejezni, hogy a közösség mennyire ismeri el szakmailag az illetőt. Erről majd írok részletesebben és majd megpróbálok megint nekifutni a finombeállításának. Jelenleg olyasmit fejez ki, hogy ki mennyi "Tetsziket" kapott eddig.
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Ok. Köszi a részletes magyarázatot. Nem látom át (mert nagyon nem értek hozzá) hogy még mennyi tennivaló van a zavartalan működéshez. Türelmes leszek,elfogadom hogy még időbe telik. Ügyes vagy Te...megoldod.

Komment

Ha már észrevételek, akkor azt szeretném kérdezni ( bár lehet, én vagyok béna) hogyan oldható meg az egy témában, hogy a friss hozzászólások jelenjenek meg először és ne keljen "görgetni" lefelé(?)...a réginél így volt. Nem látok egyenlőre olyat, hogy a "bejegyzések megfordítása"...angolul meg nem igazán tudok...

Komment

Nekem a VF a könyvjelzők menüből indul,úgy oldottam meg ,hogy a "friss tartalom"-ba belépve könyvjelzőbe jelölöm az rögzíti,és mikor belépek azzal kezd,ugyan így van a jófogás....akkor könyvjelzőzöm mikor benne vagyok az általam használt oldalban!
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Kicsit furcsa még hogy a régebben indított témákban ha van új hozzászólás, az nem jelenik meg a "friss tartalom" menü alatt,
            hanem csak az értesítésekben. Pl. mostanában "Festés", "Chemotox kocsmája", "De jót motoroztunk ma".
            Furcsálltam is tegnap hogy a szép hétvégén senki nem motorozott dejót???
            Mire kiderült, dehogynem, csak nem a "friss tartalom" hozza.
            Ebben várható változás, vagy komputertekknikailag akadályozott a dolog?

Komment

Még nekem is ki kell ismernem magamat. Nem teljesen értem én sem, hogy miért ilyen "szűkszavú" a friss tartalom.

Addig is érdemes a "feliratkozásokat" az eddigieknél jobban használni. Érdemes minden olyan témát bejelölni követésre, amik valóban érdekelnek, így biztosan nem maradunk le semmi újdonságról. wsievers nagyon segítőkész a fordítások elkészítésében, így a beállítások ide vonatkozó részével is elkészült: https://veteran.forum.hu/settings/notifications

Érdemes itt az első pipát bekapcsolni, így automatikusan feliratkozunk minden olyan témára, amihez hozzászólunk.

Komment

Fergusson eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ha már észrevételek, akkor azt szeretném kérdezni ( bár lehet, én vagyok béna) hogyan oldható meg az egy témában, hogy a friss hozzászólások jelenjenek meg először és ne keljen "görgetni" lefelé(?)...a réginél így volt. Nem látok egyenlőre olyat, hogy a "bejegyzések megfordítása"...angolul meg nem igazán tudok...
                A saját beállításoknál találtam ilyesmit: https://veteran.forum.hu/settings/account
                Középtájon: Display mode

De nem az igazi, kicsit másként néz ki megfordítva, például nincs ott az idézet gomb. Mindenesetre próbáld ki, hogy neked úgy jobban tetszik-e.

Komment

Nem tudom másnál hogy működik a "friss tartalom" menüpont, de nálam a legfrissebb hozzászólások nem kerülnek a lista elejére mint régebben.
                  Így nehezebb nyomon követni egy-egy témát, nem látszik egyértelműen ha érkezik egy-egy témára egy új hozzászólás.
                  Ez egyéni beállítással módosítható valahol, vagy ez az új oldal sajátossága?
                  Köszönöm!
                  Üdv.: Dongós

Komment

Nekem sem sikerül jobban beállítani. A jobb felső sarkában van egy lenyitható szűrő. A "New Topics" valami ilyesmi lenne, de pont hülyén működik. Ha bekapcsoljuk, akkor azokat a témákat hozza elöl, amikben friss hozzászólás van, de nem az utolsó hozzászólást mutatja, hanem az elsőt. Ha kikapcsoljuk, akkor pedig az utolsó hozzászólást mutatja ugyan, de a sorrend a téma indítás szerinti. Idővel kiderül, hogy ez csak hiba-e és javítják, vagy szerintük ez így okés. Picit segít még az időpontok kapcsolgatása, de tényleg nem az igazi.

Szólok, ha sikerült valamit alakítanom, de nekem is ilyen.

Mindenesetre ez a feliratkozás/értesítés jobb mint korábban volt, ennek segítségével nem maradunk le azért a kedvenc témáink frissüléséről.

Komment

Most már kicsit belezavarodtam. Nekem úgy tűnik, hogy a lista jobb felső sarkában lévő szűrőt ha lenyitjuk és a New Topics-ot bekapcsoljuk, majd kikapcsoljuk, akkor normális lesz a sorrend és a legfrissebb hozzászólást mutatja.

Az is lehet, hogy jól működne ez, csak még nem állt össze rendesen a kereső index-e az oldalnak. Majd ezzel is foglalkozok még, de nagy falat, mert nagyon sokat írtatok már össze az évek alatt.

Komment

A Friss tartalom menüpontra kattintva találtok az almenük sávjában találtok egy "Összes hozzászólás" menüpontot. Itt megtaláljátok az összes témát az utolsó hozzászólás időpontja szerint rendezve. Így egészen biztosan nem maradtok le semmiről.

Mellette van egy "Fényképes hozzászólások" menüpont, itt a mostanában feltöltött fényképeket láthatjátok, ha éppen nincs kedvetek olvasni.

Utoljára szerkesztve a következő által: TZ; 2017 okt. 20, 16:24. Oka: Javítottam kék link színeket pirosra

Komment

"egy "Összes hozzászólás" menüpontot. Itt megtaláljátok az összes témát az utolsó hozzászólás időpontja szerint rendezve."

Ó de jó! Köszönjük! Sokkal jobban nyomon lehet követni itt a témákat!
                          Elég kacifántos volt mindig kapcsolgatni a szűrőben, és még úgy sem mindig mutatta jól...

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Elég kacifántos volt mindig kapcsolgatni a szűrőben, és még úgy sem mindig mutatta jól...
                            Nekem is úgy tűnik, hogy ott hibás valami. Lehet majd javítja a gyártó, de addig is van még akkor ez a pár plusz lehetőség. Ezt a többit igazából a kereső segítségével hoztam össze, azzal is esetleg érdemes kísérleteznetek. Elég sokat tud.

Mindenesetre nagyjából így működnek amiket az almenükbe tettem fel:
                            • Mai hozzászólások: Az elmúlt 24 órában született hozzászólások témáit listázza
                            • Olvasatlan témák: azokat a témákat listázza amiben van számunkra olvasatlan hozzászólás.
                            • Összes hozzászólás: Itt gyakorlatilag az összes témát lapozgathatjuk időben visszafelé

Ezeken a listákon,
                            • bal szélen lévő kerek barna hátterű lefelé mutató nyílra kattintva az első általunk még nem olvasott hozzászóláshoz tudunk ugrani.
                            • jobb szélen pedig az ugyan ilyen barna szögletes oldalra mutató nyílra kattintva a legutolsó hozzászhoz tudunk ugrani.

Utoljára szerkesztve a következő által: RedBull477; 2017 okt. 21, 21:41.

Komment

Az új motorral most akartam először képet feltölteni. De azt írja hogy 135kb a limit. Ezen lehet állítani? 135kb az baromi kevés, manapság egy gyengébb mobillal készült kép is 1,5-2Mb...

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Az új motorral most akartam először képet feltölteni. De azt írja hogy 135kb a limit. Ezen lehet állítani? 135kb az baromi kevés, manapság egy gyengébb mobillal készült kép is 1,5-2Mb...

Milyen kiterjesztésű kép volt? Nézegetem a többiek eddigi képeit és szerintem vannak nagyobbak. Meg gondolom újra is méretezi magától, így most kicsit tanácstalan vagyok.

Kétféle módon is lehet képet feltölteni. Van itt rögtön balra aza nagy fénylépező ikon, ez egy újabb megoldás és van a formázó gombok között is egy kép beszúró gomb, az kicsit bonyolultabb. Kipróbálgatnád mindkettőt?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X