A Taglistán és a hozzászólásoknál a nevünk alatt látható egy sáv ami narancssárga és szürke kockákból áll. Ennek az lenne a lényege, hogy látható legyen mennyi hasznos tanácsot adott már a fórumon az adott tag. Minél több a színes pötty annál többet. Nyilván nehéz ezt mérni, de időnként megpróbálkozom vele, hogy mégis mutassanak valamit. A "Tetszikeket" tudom számolni, de annyi csavart tettem bele, hogy a csevegő részt nem veszi figyelembe a számítás. A skála felosztása is nehéz, mert akik hét éve folyamatosan jelen vannak azok több ezer(!) tetsziket összeszedtek már, miközben pár százat is sok "munka" megszerezni. Így egy picit exponenciálisra alakítottam. Az első pár pötty 100-100 pont után jelenik meg, aztán egyre több kell a folytatáshoz. A lényeg, hogy mivel idővel mindig egyre több pontotok lesz, így majd mindig jokerhez alakítom a skálát. Neki lehet csak 10 pöttye, ha valaki utolérné, akkor alakítok a számításon.
Éppen ezért képleteket és ilyen csacskaságokat nem is írok, mert biztosan alakítgatom még, de csak arra törekszem, hogy valamennyire differenciált képet mutassanak ezek a sávok.
Éppen ezért képleteket és ilyen csacskaságokat nem is írok, mert biztosan alakítgatom még, de csak arra törekszem, hogy valamennyire differenciált képet mutassanak ezek a sávok.
Komment