Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hírnév pontok

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Hírnév pontok

    A Taglistán és a hozzászólásoknál a nevünk alatt látható egy sáv ami narancssárga és szürke kockákból áll. Ennek az lenne a lényege, hogy látható legyen mennyi hasznos tanácsot adott már a fórumon az adott tag. Minél több a színes pötty annál többet. Nyilván nehéz ezt mérni, de időnként megpróbálkozom vele, hogy mégis mutassanak valamit. A "Tetszikeket" tudom számolni, de annyi csavart tettem bele, hogy a csevegő részt nem veszi figyelembe a számítás. A skála felosztása is nehéz, mert akik hét éve folyamatosan jelen vannak azok több ezer(!) tetsziket összeszedtek már, miközben pár százat is sok "munka" megszerezni. Így egy picit exponenciálisra alakítottam. Az első pár pötty 100-100 pont után jelenik meg, aztán egyre több kell a folytatáshoz. A lényeg, hogy mivel idővel mindig egyre több pontotok lesz, így majd mindig jokerhez alakítom a skálát. Neki lehet csak 10 pöttye, ha valaki utolérné, akkor alakítok a számításon.

    Éppen ezért képleteket és ilyen csacskaságokat nem is írok, mert biztosan alakítgatom még, de csak arra törekszem, hogy valamennyire differenciált képet mutassanak ezek a sávok.
    heeegany, Fergusson és 5 további látogató kedvelte ezt.
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

    #2
    Köszönöm , hogy ki lettem nevezve , egy ex potenciális mérőpálcának . Hízelgő is , meg azért beszólás is . Mert nincs itt még gond , ha mérni kell a pálcával .
    Fergusson, Lemezjáték és 2 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Nekem teccik... valamihez azért mérni kell.
      mátéapu és Fergusson kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Köszönöm , hogy ki lettem nevezve , egy ex potenciális mérőpálcának . Hízelgő is , meg azért beszólás is . Mert nincs itt még gond , ha mérni kell a pálcával .
        A működést nem firtattam, egyszerűen csak a hosszára irigykedünk a hírnevednek.
        mátéapu és Atti69 kedvelte ezt.
        Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

        Komment


          #5
          TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

          A működést nem firtattam, egyszerűen csak a hosszára irigykedünk a hírnevednek.
          Joker, mint mértékegység ! Ha már a hozzászólások, vagy általában a látogatások számát vesézzük, akkor nekem szemet szúr a sok fals regisztrált tag. Némelyik a regisztrációja óta be sem lépett, így hát hozzá sem szólt egyszer sem. A letöltések miatt regisztráltak körében is érdemes lenne talán kitakarítani. Ha csak nem jelent a sok név, valamiféle internetes előnyt a fórum számára !

          Komment


            #6
            Joker lett az etanol!!! Ez szupi!
            Everything is better when you decide you don't care.

            Komment


              #7
              Szervusztok!

              Nem nagyon vagyok oda a "hírnévpontokért" de,ha már van legyen.A régebbi "hírnévpont" verzió szerintem nagyon rosszul működött,nagyon sok esetben próbáltam a régebbi aktív tagoknak pontot adni (nevek említése nélkül most),mert méltatlannak tartottam,hogy annyi értelmes hozzászólás után is,2-4 zöld stráf jutott osztályrészükül.Igyekezetem ellenére talán két esetben sikerült pontot adnom,pedig próbálkoztam számtalanszor.Annyiból esetleg jó,hogy néhány embert inspirál az aktivitásra,de esetenként el is veheti az emberek kedvét.

              Mindegy az,hogy hány csillag van a zubbonyon,az a lényeg,hogy milyen szív lakozik a zubbony alatt,van ebben a világban elég bojt és rojt,rangkórság az egész és úgy is működik.

              Mir-murnak és a többieknek is,akik a takarítás mellett szóltak igazat kell adnom,a méltatlanul alacsony aktivitást mutató tagtársainkat,talán ki kellene venni a taglétszámból,-ne "főzzünk" rájuk,ha se anyagot nem hoznak és az asztalhoz sem szándékoznak leülni,azonban arra ügyeljünk,hogy a Zolitól (TZ) ne kívánjuk el egyszerre mindent,mert gondolom van más dolga is elég csak úgy lépésről-lépésre.Most,hogy a fórummotor ki lett cserélve,már csak a hűtésre,a szűrők és olajcserékre kell figyelni.

              A hírnévpontok adásának alapjául,miért ne lehetne a Zoli (Joker) fórumbeli aktivitását használni,szakmailag jó és elismert,precízsége legendás,segítőkész és minden tekintetben közösség alkotó ember és ráadásul "szerény" is,már az utóbbi idézőjeles megjegyzést csak azért,minden sértő szándék nélkül,hogy el ne bízza magát,hogy minden rendben van vele!

              Üdvözlettel:Che

              Komment


                #8
                Megérne egy terápiás beszélgetést, hogy miért ilyen égetően fontos nektek felhasználókat törölni.

                Amint már írtam, meg fogom csinálni, de eltart egy ideig amíg mindenkinek ki tudok küldeni egy emlékeztető email-t és még ezután is adok időt a jelentkezésre. De ezzel semmi nem lesz olcsóbb, mint írtam már több helyen, ez kb két fénykép tárolásának a helyét szabadítja fel. Nem ezért pucolom ki a listát. és nem is azért, mert bármilyen ítéletem lenne számomra ismeretlen emberek hozzászólási kedvével kapcsolatban. Pusztán értelmetlennek gondolom a taglistát ebben a formájában és valószínű, hogy sok emailcím már nem is működik, így sosem aktivizálódhatnak már ezek a felhasználók.

                Mindenesetre közeleg a törlés napja amit annyira vártok.

                És mint ahogy Ti is pontosan tudjátok, ha egy férfi megígéri, hogy megcsinál valamit, akkor az meg lesz csinálva. Teljesen felesleges félévente emlékeztetni rá!
                Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

                Komment


                  #9
                  Az utolsó két sort nagyon magaménak érzem... Ildikó is olvasta,s most jön utánam a listájával..

                  Komment


                    #10
                    TZ!

                    Azért emlékezni ( néha ) JÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!! Főleg egy bizonyos kor után

                    Komment


                      #11
                      De , nekünk -már- vannak emlékeik !De egy fiatalnak , nem biztos hogy lesz - hoppá !

                      Komment


                        #12
                        Teljesen felesleges félévente emlékeztetni rá!
                        Ez nagyon tetszik!

                        (remélem nem felejtem el!)
                        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2017 okt. 17, 22:24.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                        Komment


                          #13
                          Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Nem nagyon vagyok oda a "hírnévpontokért" de,ha már van legyen.
                          Egyrészt egy jópofa játék, nyilván komoly tétje nincs. De mégis némi támpont ad egy új tagnak, hogy egy-egy választ mennyire érdemes komolyan venni, miközben még annyira nem ismer itt senkit.

                          Másrészt elég demokratikus rendszer, mert hát a sok ici-pici kedvelésekből jön ki az eredmény, nem pedig egy szűkebb közösség döntése alapján. Az talán még furább lenne. Mármint hogy például ki is a "törzstag"?

                          Az előző fórum motorban elég szofisztikált jogosultsági rendszer volt, ez most fapadosabb. Így egyelőre nem tudtam olyan bonyodalmas szabályokat létrehozni mint korábban. A "Csak tagoknak" rész Felajánlás területét minden regisztrált tag látja, viszont a Magánügyeinket csak azok, akik 100 kedvelést kaptak már. Nem tudom eldönteni, hogy ez így túl szigorú-e, de azt gondolom, hogy idővel össze jön azért egy olyan tagnak, aki rendszeresen jár ide. Az első narancssárga pötty ekkor jelenik meg és innentől szerepel a név alatt a "Törzstag" felirat. Korábban "Támogató" volt, de talán az suta volt picit.

                          Utoljára szerkesztve a következő által: TZ; 2017 okt. 17, 20:20.
                          Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

                          Komment


                            #14
                            Szerintem jól csinálod TZ..... tudod Te mi a jó nekünk. A Joker téglák is helyre kerültek, s a mértékegység is elfogadott a csapatban. Én így látom...

                            Komment


                              #15
                              De akkor ez igazából nem is hírnév pont hanem Jokerség mérő

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X