Közlemény

Collapse
No announcement yet.

junakos

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

junakos

Sziasztok! Én Lajos vagyok, van egy junakom azzal küzdök. Néha szoktam más veterán motort és autót javitani és felüjitani. Most épp egy T5-el küzdök oldalkocsival. Nagyon tetszik a forum, nagyon jó dolognak tartom.

Kedves Lajos!

-Mekkora szám volt az a JUNAK a maga idejében,amikor igen kis példányszámban megjelent a Magyar utakon a sok kétütemű között,-mint egy dongó (értsd rovar), a szúnyogok között.Sajnos igen ritka volt és elég sok "gyermekbetegséggel" küzdött,de azért felkaptuk a fejünket,ha egy-egy példánya elpöfögött mellettünk.Nekem sosem volt,a barátom viszont elég sokat küzdött a porlasztóval és a rendszeresen "beégett"szelepekkel,meglehet többet követelt az "árvámtól",-mint amire azt tervezték.Ifjú korunkban valahogy,begörcsölt a csuklónk a gázfogantyú felső tartományaiban és lehet nem is a konstrukcióval volt a baj,-hanem velünk,-no de ki nem volt ifjú "titán".A fentiektől függetlenül a JUNAK egy szemre tetszetős,impozáns motor és van olyan,mint a napjainkban Indiában gyártott Royal Enfield.

Örülök,hogy a fórum tetszik neked és jó dolognak tartod,légy tehát aktív tagja!

Üdvözlettel:Che
    Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2012 jan. 06, 01:46. Oka: pótlás
    soveny kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
      Feltünt, hogy Junakról szinte semmi hir a forumon.
      Apám mesélt csak róla régen, hogy /majd' fele ennyi idősen mint most én/
      hajtotta a J. 350-et o.k.-val. Állitolag nagyon szivos !!!
      Ha van tapasztalatotok, szivesen olvasnék róla.

Üdvözlettel: barna
      Utoljára szerkesztve a következő által: barna; 2012 jan. 09, 07:41.
      Che kedvelte ezt.

Komment

Szia Barna!
        Majd kérek egy kis segitséget ,hogy feltegyek képeket a barátom verseny Junakjáról ,amivel nagyon jókat ment kb.10 éve .Van a Junaknak egy trükkje aminek a segiségével nagyon jelentős teljesitmény növelést lehet elérni.
        A külcsin pedig teljes Rickman volt,tank,ülés,fejidom és persze megafon kipufogó.A junak váz lecsupaszitva pedig alapból nagyon szép Rickman forma.

Üdv.:HZ
        Gyula101, OdinHEM és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szia Joker!

Köszi a hireket, várom a fotokat.
          -Azt mesélte Apum, hogy hegynek fel vitt 1 hordo "étel maradékot" az O.K.-ban.
          / "...... a végén már csak a negyedik fokozat volt!!! ........" /
          Apám sosem volt "motoros" csak besegitett Nagyapámnak, nem is értett hozzá hogy meg
          javitsa. -Jjjja!! jogsija se volt rá soha!

Üdv.: -b.
          Utoljára szerkesztve a következő által: barna; 2012 jan. 10, 06:46.

Komment

Sziasztok
            Nem oly rég vásároltam egy átalakított Junak M10 es (1964), kissé chopperesített.
            Szerintem igen tetszetős darab és jól ál neki az átalakítás, főleg, hogy a 6 V-os dinamó helyett 12 V- os generátorral müködik és rendes gyujtása van nem lendkerekes.
            Mivel újonan szerzet darab még sok dolgom van vele, jövöre szeretném teljes formájába hozni.
            Click image for larger version

Name:	junakom.jpg
Views:	1
Size:	201.0 KB
ID:	131132 Ja és a hangja se utolsó.

Egyébként a lengyelek gyártják az utódait mint Junak M11 az hiszem nem rossz darabok:
            Click image for larger version

Name:	Junak M11.jpg
Views:	1
Size:	10.7 KB
ID:	131133
            Utoljára szerkesztve a következő által: Gyula101; 2012 máj. 11, 22:52. Oka: kép feltöltés, szöveg kiegészítés.
            wsievers kedvelte ezt.

Komment

oszt mitől tetszetős? hol a kép?

Komment

Feltöltöttem a képet, döntsd el magad!

Komment

Gyula101 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Feltöltöttem a képet, döntsd el magad!
                  na így már egészen más Sőt! igen tetszetős darab
                  Gratula hozzá

Komment

Ugrás az oldal tetejére