Sziasztok! Én Lajos vagyok, van egy junakom azzal küzdök. Néha szoktam más veterán motort és autót javitani és felüjitani. Most épp egy T5-el küzdök oldalkocsival. Nagyon tetszik a forum, nagyon jó dolognak tartom.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
junakos
Collapse
X
-
Kedves Lajos!
-Mekkora szám volt az a JUNAK a maga idejében,amikor igen kis példányszámban megjelent a Magyar utakon a sok kétütemű között,-mint egy dongó (értsd rovar), a szúnyogok között.Sajnos igen ritka volt és elég sok "gyermekbetegséggel" küzdött,de azért felkaptuk a fejünket,ha egy-egy példánya elpöfögött mellettünk.Nekem sosem volt,a barátom viszont elég sokat küzdött a porlasztóval és a rendszeresen "beégett"szelepekkel,meglehet többet követelt az "árvámtól",-mint amire azt tervezték.Ifjú korunkban valahogy,begörcsölt a csuklónk a gázfogantyú felső tartományaiban és lehet nem is a konstrukcióval volt a baj,-hanem velünk,-no de ki nem volt ifjú "titán".A fentiektől függetlenül a JUNAK egy szemre tetszetős,impozáns motor és van olyan,mint a napjainkban Indiában gyártott Royal Enfield.
Örülök,hogy a fórum tetszik neked és jó dolognak tartod,légy tehát aktív tagja!
Üdvözlettel:Chesoveny kedvelte ezt.
- 1 like
-
Sziasztok!
Feltünt, hogy Junakról szinte semmi hir a forumon.
Apám mesélt csak róla régen, hogy /majd' fele ennyi idősen mint most én/
hajtotta a J. 350-et o.k.-val. Állitolag nagyon szivos !!!
Ha van tapasztalatotok, szivesen olvasnék róla.
Üdvözlettel: barnaUtoljára szerkesztve a következő által: barna; 2012 jan. 09, 07:41.Che kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Szia Barna!
Majd kérek egy kis segitséget ,hogy feltegyek képeket a barátom verseny Junakjáról ,amivel nagyon jókat ment kb.10 éve .Van a Junaknak egy trükkje aminek a segiségével nagyon jelentős teljesitmény növelést lehet elérni.
A külcsin pedig teljes Rickman volt,tank,ülés,fejidom és persze megafon kipufogó.A junak váz lecsupaszitva pedig alapból nagyon szép Rickman forma.
Üdv.:HZ
- 4 likes
Komment
-
Szia Joker!
Köszi a hireket, várom a fotokat.
-Azt mesélte Apum, hogy hegynek fel vitt 1 hordo "étel maradékot" az O.K.-ban.
/ "...... a végén már csak a negyedik fokozat volt!!! ........" /
Apám sosem volt "motoros" csak besegitett Nagyapámnak, nem is értett hozzá hogy meg
javitsa. -Jjjja!! jogsija se volt rá soha!
Üdv.: -b.Utoljára szerkesztve a következő által: barna; 2012 jan. 10, 06:46.
Komment
-
Sziasztok
Nem oly rég vásároltam egy átalakított Junak M10 es (1964), kissé chopperesített.
Szerintem igen tetszetős darab és jól ál neki az átalakítás, főleg, hogy a 6 V-os dinamó helyett 12 V- os generátorral müködik és rendes gyujtása van nem lendkerekes.
Mivel újonan szerzet darab még sok dolgom van vele, jövöre szeretném teljes formájába hozni.
Ja és a hangja se utolsó.
Egyébként a lengyelek gyártják az utódait mint Junak M11 az hiszem nem rossz darabok:
Utoljára szerkesztve a következő által: Gyula101; 2012 máj. 11, 22:52. Oka: kép feltöltés, szöveg kiegészítés.wsievers kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Gyula101 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseFeltöltöttem a képet, döntsd el magad!
Gratula hozzá
Komment
Komment