Pannóniás tiszteletem Mindenkinek!!!!Elsősorban a Pannónia motorkerékpár, melynek elvakult szerelmese vagyok...1975-76 ban kezdődött az "ismeretség" és úgy 30 évvel késöbb 2006-ban döbbentem rá, hogy elválaszthatatlanok vagyunk. Örülök, hogy ezzel a fórummal is bővült a lehetőség, hogy tudhassunk egymásról, hogy életben tartsuk az öreg gépek hallhatatlanságát.A tulajdonomban 1db Pannónia T1 1963 motorkerékpár van. 100%-os restaurálás után közvetlen családtaggá nőtte ki magát. Sajnos hely hiány miatt, több mocim nem lehet ...egyenlőre
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pancsimánia-öcsimotoros
Collapse
X
-
Szevasztok kedves Thesóim! Én is nagyon örülök, hogy újra együtt vagyunk!Külön öröm számomra, hogy a nagy pannóniás család megértő szívekre talál az Uralos táborban is. Lehet, hogy jővőre még is egy oldalkocsis M72-75 /Ks 850 replikával /bővülök??? Persze, nem tudni mit hoz a jövő, vagy is, hogy mennyit....
Komment
-
SZevasztok Pancsisok!
1972-ben (vettem)-kaptam a szüleimtől egy Pannonia T5H-t,és nagyon sok örömöm volt benne,(azért irtam zárójelbe hogy vettem mert igazából a szüleim vették csak én részletekbe vissza adtam nekik az árát ami ha jól emlékszem ugy 10-11 ezer ft között lehetett ami akkor tekintélyes összeg volt) igy vissza tekintve nem volt jó választás,már nem a gép miatt hanem miattam ,mert mint fiatal ember csak a gázt ismertem és szegény motorom biztos nem volt valami jó véleményel rólam,főleg a váltót nyirtam ki de szenvedett a kuplung is rendesen,ami nem csoda hiszen a barátaimnak MZ-IZS-Jawa motorjuk volt és hát az én pancsim nem igen tudott lépést tartani velük ha verseny tempóra kényszerült,ugyhogy igy utólag szánom-bánom bűneim de mentségemre legyen ifjú korom ,tapasztalatlanságom!!!! Azóta megpróbálom jóvátenni a dolgot,több mint tucatnyi rom veterán motort adtam visza az életnek és azóta is vigan pöfögnek
.....hát kezdetnek ennyit:köszöntök minden motor szerető és szerelő embert éljenek a veteránok!!!!!!(hogy lássa a világ mi is az a motor,mert ezek a maiak.......!!!!????
Komment
-
.....na,ja a nagypapás!!..de azért fáj a szivem egy Pannoniáért,szivesen babusgatnék eggyet,.....főleg ha fel is tudnék rá ülni,de hát.........!!!Na talán....talán....?
üdv!nagyfékdobos kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Üdv Nektek!Aztat mondta nagyapám, hogy az időben elvetet búza meghozza termését..Na ja!De ennyit keljen rá várni???D))Szerintem mindenki a motoron gyerekként a "menéssel" volt elfoglalva.A gépszerkezet működésének élvezete, az "érzés" élménye az csak addigra alakulhatott ki mikor már értékelni tudtuk azt, ami elmullott, vagyis csak volt!!! Az is fontos, hogy mára már nem közlekedési eszköz, nem "muszály " pancsizni, hanem életérzés és kiváltság!!!!Kiváltságosak vagyunk, mert a pannóniával időutazókká is válunk.....Üdv!
Komment
-
Szivemből szólottál nagy fehér mágus!
Sajnos nekem nincs Pannoniám van viszont egy 197o-esIZS Planéta-2-esem csak menni nem tudok vele mert a csipőm o-ra futott úgyhogy teljes futómű csere lessz jövőre(képzeld el olyan mázlim van hogy a doki is nagy motoros csak ő csopperezik)
A doki azt igérte hogy ha beteszi a protkót 4-hét mulva óvatosan kezdhetem a motort nézegetni és akkor felülök az izsre meg egypancsira meg egy jáwára meg egy trophy mz re meg egydanuviára meg egy..............!!!!!! Ma is kihoztam és bepöccintettem felkászálódtam rá, és nyugodtan nevess ki, elkezdett potyogni a könnyem.......de talán még egyszer.....és az lessz a szép. Igazad van hogy kiváltságosak vagyunk még én is, hiszen én is meg éltem azt a feledhetetlen életérzést amit a motor adhat!!!!!
A networkra szoktam videót feltenni ha érdekel megnézheted katógyula néven futok(dehogy futok,menni alig birok)
Sok sikert és sokmegtett km kivánok! Üdv!
Komment
-
HI!Néztem a mozit, nagyon szép azaaaaa IZS.D)Nekem is vót anno egy oldalkocsis Planeta 3 vállalti mocim..Néha eszembe jut..Robosztus nagy motorra emlékszem.Lehet én vótam kicsi 18 évesen, de nekem ez maradt meg.D)Büszke lehetcc a gépre.Nos, a" futómű javításhoz" meg szorítok neked!Elég fiatal vagy még az effajta 2szemléhez....Mit dolgoztál éltedben , talán traktoros vagy búsz sofőr voltál??Na jó csak úgy gondoltam, mert ez típikus velejárója lehet a rengeteg tengelyen tőltött időnek.Sz@r utak, elavult járművek, típikus szocreál sofőr dolog.Egy a lényeg , újra pöfögni!!!!Kivánom én is neked a rengeteg balesetmentes km és természetesen az új "alkatrészek" problémamentes működését!
Komment
-
A buszsofőr telibe talált,még most is nyúzok egy kis mercit -Gizikének hivom! Mostmár nem megyek tul sokat vele 300-350-KM -t
mert volt két infarktusom+a csipőm ezért leszázalékoltak(40%)-ra!
Szia.
U.i: Küldenék neked köszönetet de nemtudom hogy kel(elég béna vagyok a számitógéphez)Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2010 nov. 12, 20:08.öcsimotoros kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseU.i: Küldenék neked köszönetet de nemtudom hogy kel(elég béna vagyok a számitógéphez)
A „köszönömökről” majd később, ha többen leszünk, írok egy bővebb leírást, hogy mire is jó. Egyelőre elég annyit tudni róla, hogy ha egy hozzászólás tartalma tetszik, vagy nagyon egyetértetek vele, akkor a hozzászólás alatt, a jobb szélen, kattintsatok a „Köszönöm!” feliratra. Ezzel egyrészt kifejezhetitek, a hálátokat, anélkül hogy sok kétszavas (csekély értelmű) hozzászólás követné a tartalmas hozzászólást, másrészt a „hírnevét” öregbítitek annak, akinek „köszönömöt” adtok.apacsavo kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Köszi a dicséretfélét!
Csak te nem láttad azokat az üzeneteket amit vagy letöröltem véletlenül vagy rossz helyre küldtem. A tehetségről meg annyit hogy az már elég baj hogy közel a hatvanhoz derül ki hogy valamihez tehetségem van,negyven-ötvenévvel ezelőtt kelett volna,na de már mindegy......jó pap is............!!!
Mindenesetre köszi!!!!
Komment
Komment