Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Nem tudom mit takar a "780"......ha veterán-közeli korú segédmotor,akkor egynél sem láttam állítási lehetőséget!Jó lenne ha tennél fel fotót:és elmondanád miért állítanál rajta,ha nem hüjeséget fújjuk akkor szoktunk okos alakítást is összeokoskodni!
Nehezebb súlyú versenyzők alatt a későbbi, tehát porvédő nélküli Romet rugóstagok igencsak összenyomódnak(a porvédős keményebb pl Komár 3-as). Ha leszereled és nincs teljesen rátekerve a rugóra a két öntvény pár fordulatot lehet visszafelé tekerni, hogy több menet legyen használatban. A legjobb viszont, ha kisebb átmérőjű rugóból vágsz bele egy darabot úgy, mint a duplarugós légpuskáknál. Ha van pluszban elsővillád hozzá, annak a rugója pont befér. A hosszát olyanra szabd amit kényelmesnek érzel. A belső rugó alsó végéhez még kell egy alátét, hogy ne közvetlenül a műanyag perselyen támaszkodjon. Nem egy bonyolult művelet, de nagyon hasznos. Kb 8-10 cm hosszú rugó elég.
Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2017 okt. 25, 21:44.
Oka: kiegészítés
Nem tudom miért érdekel , talán ha bővebben kifejtenéd . Bár kétszer is megkérdezted , ha picit többet megtudnánk a problémáról , talán volna valami megoldás .
Való igaz hogy a Romet teleszkóp igen gyenge. Ahogy az is igaz, hogy azért itt sokan hozzászoktunk a kifejtősebb kérdésekhez.
Férfiemberek sokszor szeretünk tőmondatokban fogalmazni (mert sokszor az az egyértelmű, szükséges és elégséges) és ezekből értünk is, ahogy itt is értettük mi a kérdés... csak nem ehhez szoktunk. De mindenki más, értjük a lényeget, sejtjük a miértet.
Az MZ teleszkóp Rometre építve.... Egyből eszembe villantak a régi emlékek az MZ teleszkópos Simsonomról, amit jellemzően még földutakon használtam. Olyan kemény volt vele a rugózás hogy két hetente úgy szétrázta a vesémet, 5 percenként jött rám a mehetnék
Valahogy a középutat kellene megtalálni a két véglet között.
Basszus zahi, az előbb írtam le Ezeken mind harmatgyönge a hátsó rugóstag. Láttam olyat, hogy MZ-ét tették rá, na azzal nem ült be a kerék a sárvédőbe
Igen Titus, ebben teljes mértékben igazad van ! De a kérésemmel csak arra próbáltam meg kitérni , hogy a kérdező a kurta mondatával , nem lehet hogy a gyári állapotot igyekszik visszaállítani (???) , mivel célja egy eredeti gép, amin pedig az általad említett , - MZ-származék, vagy hasonló - állítható rugóstagok vannak . Így érdeklődik hogy ez az összeállítás tekinthető -é gyárinak .
Esetleg a fémszárra ,mintegy menetbe csatlakozó rugóvégeket vélte állíthatónak ? De az sem derül ki a mondatból (basszus ...) , hogy nem találta-e esetlegesen túl keménynek a telókat , bár nem tartom valószínűnek... (csak ha koppra összeült) ,így annak gyengítését irányozta önmagában elő .
De a kérésemmel csak arra próbáltam meg kitérni , hogy a kérdező a kurta mondatával , nem lehet hogy a gyári állapotot igyekszik visszaállítani (???) , mivel célja egy eredeti gép, amin pedig az általad említett , - MZ-származék, vagy hasonló - állítható rugóstagok vannak . Így érdeklődik hogy ez az összeállítás tekinthető -é gyárinak .
Sejtettem, hogy másvalami van a háttérben, de egyben magas labda volt Titokzatos a kérdés, de előbb-utóbb majdcsak kikerekedik belőle valami. Minden lehetséges, és az ellenkezője is
Segíteni azon lehet aki akarja is,a kolléga olyan ködbe burkolódzó kérdéseket tesz fel,amit nem lehet világosan értelmezni,-ezért nem lehet egzakt választ adni rá.Lehetséges,hogy számítógép kezelési problémák vannak,ami nem baj,mert nekem is vannak de,ha már a rövid kérdést sikerült beírni,akkor bővebben is le lehetne írni,hogy mi az amiben segíthetnénk.Remélem,hogy egy kis átgondolás után sikerül,majd a Romet hátsó rugóstagjával kapcsolatos problémát,a kérdezőnek megfogalmazni és akkor arra már érdemben is lehet válaszolni!
Most jut eszembe,ha a jövő hétre tudja valaki az ötös LOTTÓ nyerőszámait,-tegye közzé,-ne fogja magát vissza,-főnyeremény esetén,hálából,-veszek neki egy szopogatós savanyú cukrot,-na nem egy zacskóval,csak egy darabot,-mondjuk citromosat.
Üdvözlettel:Che (A kép a szmájli,vagy mi a fene helyett)
főnyeremény esetén,hálából,-veszek neki egy szopogatós savanyú cukrot,-na nem egy zacskóval,csak egy darabot,-mondjuk citromosat.
Szeretem a citromos savanyúcukrot, ezért mindenképpen igyekszem kiizzadni azokat a számokat.
Álmodoztam már én is hogy mi lenne ha megnyerném egyszer (bár állítólag ehhez szükséges az hogy egyáltalán lottózzon az ember...mindegy).
Azt hiszem megcsináltatnám a suzukimban az idők folyamán elromlott kapcsolókat... Cseréltetnék vezérműszíjat.... Újra lakkoztatnám a tetejét, amit az idő már lerágott róla. Még tán a futóművet is megnézetném. Szóval kirúgnék a hámból keményen.
De így, hogy felajánlottad ezt a savanyúcukros dolgot, dobom a korábbi terveimet!
Komment