Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Simson felújítás - Bandido

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Simson S50B 1976

Nem értem némelyik embert) Pár 100 ft-os markolatgumi helyett szigetelő szallag!?

Ja, és teljesen jó a motorja, csak egy kicsit csörög

Komment

Enyém a simson, kérem jöjjön el nézze meg, vagy akár küldök közelebbi képeket akár a markolatról, akár a motorjáról videót!
      A markolatnak az ég világon semmi köze sincs a szigetelő szallaghoz, mivel az egy kimondott markolat. Abban igaza van, hogy nem Simsoné, de így vettem a motort, nincs időm már vele többet foglalkozni.
      Motorjára senki se írta hogy "teljesen jó a motorja", én úgy olvasom, hogy a motor indul. A kettő nem ugyanaz.
      Elnézést, de szerintem ön se szereti, ha leócsárolják a motorját!
      Üdv.: Dávid
      Beagle, Bandido és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Elég távoli a kép, hiába nagyítottam, azért néztem szigetelő szallagnak.

"motorja indul, nem széthajtott, minimális csapszegcsörgése van, de motorozható, akár mindennapi használatra is megfelel"

Erre írtam, hogy teljesen jó, amit igaz másképp fogalmaztam meg, mint a hirdetésben szó szeriint olvasható. Ha már "ócsárlásról" van szó az Ön értelmezésében.

Nem offolni szeretném Bandido tag bemutatkozó topikját, ezért nem is folytatom.
        Utoljára szerkesztve a következő által: korompaiistvan; 2013 febr. 04, 20:40.
        Bandido és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

A 80'- as években a Simsonnál nem volt jobb motor, és szerintem most is kenterbe vág egy-pár zümmögőt.

Komment

Üdv. Ez nagyon igaz! Főleg ha a mostani 50cm3-es motor alkatrész árakat vesszük figyelembe. Na meg ott van még a
            szervíz költség is. Mondjuk én azt magam csinálom, így olcsóbb és lehet hogy jobb is.

És a fő szempont hogy tudom mit építettem a blokkba. Nem teszek bele használt csapágyat, hogy - jó ez még most is- .
            Üdv. jó éjt.
            Utoljára szerkesztve a következő által: vargusz82; 2013 febr. 04, 22:23.
            Bandido, CZsolti és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Kedves Velorex! István biztos, hogy nem ócsárolta a motorját, ő nem olyan...Kifejezte a véleményét, amiben azt foglalta, hogy jó a motor. Amúgy szerintem is tök "jópofa", ennyi pénzért meg pláne, ha nem Somogy megyében laknék, biztos érdekelne. Abban meg igaza van a többi fórumozónak, hogy a Simsonnál jobba segédmotor nem kell...Nekem is van egy, nem nagyon hordom szervízbe, sőt. Nekem megvan a hivatalos szervízkönyv, igaz csak PDF. fájlban, de akkor is az a gyári leírásokat tartalmazza. Egy kis tanulásra való hajlama ha van az embernek, otthon is tökéletesen meglehet oldani az előforduló hibákat, de mint tudjuk, egy jó motort, egyszer kell összerakni

Velorex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Enyém a simson, kérem jöjjön el nézze meg, vagy akár küldök közelebbi képeket akár a markolatról, akár a motorjáról videót!
              A markolatnak az ég világon semmi köze sincs a szigetelő szallaghoz, mivel az egy kimondott markolat. Abban igaza van, hogy nem Simsoné, de így vettem a motort, nincs időm már vele többet foglalkozni.
              Motorjára senki se írta hogy "teljesen jó a motorja", én úgy olvasom, hogy a motor indul. A kettő nem ugyanaz.
              Elnézést, de szerintem ön se szereti, ha leócsárolják a motorját!
              Üdv.: Dávid

Ja és köszönöm mindenkinek aki ajánlotta a cuccokat a tisztításhoz. Annyit szeretnék még kérdezni ezzel kapcsolatban, hogy olvastam a lúg-ról, hogy KRÓM felületek tisztítására, és a fényességének a visszaállítására is alkalmas. Ti hogy vagytok ezzel?
              vargusz82 kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm, de meg tudom védeni magam

Persze nem akartam én senkit megbántani, csak a BMX markolt tetszett
                És ezt megírtam volna az aktuális bemutatkozó topikban, ha lenne.
                vargusz82 és Bandido kedvelte ezt.

Komment

Ez a kiszemelt motor?

Komment

Nem, de megnéztem volna.

Komment

Ja értem. Nem lenne rossz vétel...

Komment

Egyáltalán nem, sokat nem kellene költeni rá

Viszont Kistelek oda-vissza kb. 350 km.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: korompaiistvan; 2013 febr. 05, 18:16.

Komment

Hát ja, a távolság nagy úr...

De ahogy elnéztem a motort, arra csak rá kellett volna ülni és hajtani...Vagy igény szerint átalakítani

Komment

Sziasztok. Én úgy vettem észre, hogy ha szétkaptam egy motort akkor nem bírtam leállni. Most is csinálom a saját S51E tipusú simsonomat. Teljesen szétszedtem az utolsó csavarig. Megspékelem egy jawa csepptankkal, amit direkt rá alakítottam. Kap egy teljes festést, egy jó kis blokk felújítást, újra huzalozom az egész mocit. Kicsit érdekes lesz, de majd ahogy haladok vele úgy teszem fel a képeket róla munkafazisonként. Szóval nem bírok magammal.
                            Üdv.
                            Bandido kedvelte ezt.

Komment

vargusz82,
                              Épp akartam kérni, hogy képekkel illusztráld, mert érdekes lehet a felújítás menete.
                              vargusz82 és Bandido kedvelte ezt.

Komment

Üdvözlünk Kedves vargusz82. Jól mondja István, örülnénk, ha képekkel is illusztrálnád majd a motor átalakulását . Sajnos én nem tudtam a kezdetektől dokumentálni, de most egy kisebb fajta átalakításon megy majd át a motor, arról teszek fel képeket
                                vargusz82 és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X