Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Simson felújítás - Bandido

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szerencse? Hát kedves István, ha leírom neked, szerintem el sem hiszed! De ha érdekel a történet, mert tanulságos sok motorosnak, aki Simsonnal foglalkozik, akkor leírom szívesen

Komment

Én 15.000éert szinte csak vázat láttam eddig, azt is rozsdásan. Ahhoza 100 kevés lenne rendbe rakni.
      Amit most nézek, az 35.000, és amit láttam rajta, hogy hiányzik, vagy cserélni kell, az 15-16.000 ból megáll. A blokkhoz elvileg elég a berúgórész cseréje, mert ismerősé, és többek elmondása szerint ment, amikor leállították, de ez semmire sem garancia, tudom, csak jó jel.
      Bandido kedvelte ezt.

Komment

Az az igazság, hogy én sokat járok faterommal maszekolni, mert ő asztalos. Amikor a motort megvettem, akkor is maszekoltunk. Az illetőnél oda volt támasztva a fal mellé, de minden rá volt pakolva...Megkérdeztem mennyi, ő nem mondott árat, mondtam neki akkor, legyen ingyen a favágás, és cserébe elviszem a motort. Rábólintott... . Mint kiderült a motor !!!15!!! évet állat az esőben, hóban, fagyban, nyáron, télen, ősszel stb... . Amikor szétszedtük a motort, olajnak, olajnak??? semmi nyoma, ilyen sáros iszapos valami volt benn kb. 2 liter, amit kiöntöttem Az összes alkatrészt fogtam, és kidobtam a kukába... . A hengerfej tőcsavarjait nem lehetett levenni, csak flexel, a dugóba szöget vertek, a hüvelyt szétfaragták, főtengelyt eltörték Ennyi volt a blokk... A többit is leírjam?
        soveny kedvelte ezt.

Komment

Ezaz!!! Megpályáztam egy gyári, állítható Simson S51 Enduro hátsó teleszkóppárt, aminek semmi baja, !!!5.000Ft-ért!! Na de még nem kiabáljuk el, holnap reggel viszem érte a pénzt
          korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Akkor igazából új a blokkod. Nekem is ez a tervem idővel, vagyis elképzelhető, hogy egy nagyobb cm3-s hengert is kap.
            Bandido kedvelte ezt.

Komment

István! Fején találtad a szöget. A blokk, hogy úgy mondjam igen új, de egyszer volt már fúrva. A ccm növeléssel én egyet értek, DE akkor ne ess olyan hibába, mint a többi motoros, vagy legalábbis aki azt hiszi, hogy mert most úúúúáááá, 60ccm-es henger van a motoron akkor lerepíti a kezem...Ez nem így lesz!!!! Magában egy 60ccm-es henger, dugóval, gyűrűvel, csapszeggel és 60ccm-hez gyártott hengerfejjel maximum nyomatékosabb lesz, és 5-10km/h-val jobban megy, kicsit jobban gyorsul! Na de ezután kezdődik a munka java! Ha ccm-et növelsz, mindenképp szerezz hozzá való kipufogót, hozzá való karburátort, és nem ártana egy erősített főtengely sem...

Komment

Hál' istennek, ma már az idő engedett egy kicsit tevékenykedni. Igaz, ma még csak hangtompítót tisztogattam, legalábbis próbáltam, kisebb, nagyobb sikerekkel Nehéz tökéletes tisztaságúra megtisztítani, hiszen 21 év szolgálat után, a korom és az olaj keveréke megmakacsolja magát De ha van ötletetek, szívesen meghallgatom!
                korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Ezzel tisztában vagyok, hogy a cm3 növelés más átalakítást is von maga után. Igazából csak egy erős, nyomatékos blokkot akarok a Simsonba.

Kiégetni nem próbáltad még?

Komment

Szerintem arra nem lesz szükség, hiszen ez csak egy hangtompító betét. Megteszi egy éjszaka nitrohigítóban is

Komment

Igaz
                      Én már nagyon várom, hogy bemutthassam az új szerzeményt.

Komment

Mikor kerül rá sor?

Komment

Elvileg szombaton, vagy vasárnap kapok pénzt, és akkor megyek át a 3. szomszédba érte
                          Bandido kedvelte ezt.

Komment

Bandido eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Nehéz tökéletes tisztaságúra megtisztítani, hiszen 21 év szolgálat után, a korom és az olaj keveréke megmakacsolja magát De ha van ötletetek, szívesen meghallgatom!
                            Érdemes átfutnod ezt a cikket: 2T kipufogó kiégetése
                            Bandido kedvelte ezt.

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Elvileg szombaton, vagy vasárnap kapok pénzt, és akkor megyek át a 3. szomszédba érte
                              Értesíts mindenképp Mi lesz a préda?

Komment

S50 csak pár éve a csirkeólban áll

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...