Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ TS 125-öm van. (Bemutatkozás)

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    MZ TS 125-öm van. (Bemutatkozás)

    Sziasztok!


    Régóta motorozom, de nem mondhatom mindennapi motorosnak magam. Most már inkább vagyok koca motoros mint régebben. Első szerzeményem 2 db kosárban darabokra szerelt Junak volt. Nem tudom mennyire ismeritek ez egy Lengyel gyártmány 350 cm3-is, négyütemű, bölcső vázas, csepptankos szerintem igen szép motor. Leginkább oldalkocsival használták. Szóval jó pár évig, rakosgattam össze szabadidőmben. Teljesen sose készült el. Egy alkalommal elcseréltem egy gyönyörű MZ TS 125-re. Akkor még nem volt jogsim és kertek alatt jártam dolgozni a motorral. Nagyon megszerettem. Aztán szerttettem egy ismét enyhén működésbeli problémás HONDA CB 750 Custom -ra. Sok bütykölés és profi szerelők segítsége után beindult. Természetesen a jogsit leraktam már. Nagyon jó motor volt. 1982 évjárata ellenére nagyon megbízható, és hihetetlen kényelmes. Legtöbbször két személlyel használtam. Úgy alakult hogy el kellett adjam. Életem egyik legnehezebb döntése volt. Mikor az utánfutóra felrakták és elindultak vele, legszívesebben utána rohantam volna hogy inkább nem mégse adom oda. De ez van. Nem volt mit tenni. Azért regisztráltam a veterán fórumra, mert a TS azóta is meg van. Ráférne egy kis tisztítás, karburátor takarítás. Emlékeim szerint tűgörgős is. Szóval rajzok, szerelési dokumentációk miatt regisztráltam. Mielőtt nekilátnék szeretnék felkészülni. Igaz hogy a munkának mikor leselkedek neki még nem tudom.

    Széles utat Mindenkinek!

    Borsó.

    #2
    Szia Borsó!

    Légy üdvözölve mint fórumtag és úgyis, mint sorstárs. Én is ugyanúgy keveredtem ide, mint te. Én egy CZ 350-est újítok fel, ami szintén a sajátom és szóról szóra ugyanaz a története szinte, mint a te MZ-dnek. A Junakot ismerem. Barátomnak volt egy szóló Junakja, amiből ketten faragtunk egy choppert. Jó gép volt, főleg a hangja tetszett. Rengeteg szerelési tapasztalatot szereztem rajta az elkészülte után is.

    Az én gépem jelenleg a műhely minden pontját egyenletesen kitöltve dobozokban illetve a falnak támasztva várja a tavaszi munkák befejeztét. Azután tudok csak vele is foglalkozni valamelyest. Nem sietek vele, mert - és ez már a fórum hatása lehet - nemcsak jóra, de szépre is szeretném csinálni. Nem feltétlenül OT-s rendszám a törekvésem, de visszaalakíthatóra csinálok rajta mindent. Szeretek kísérletezni új dolgokkal.

    Isten hozott itt nálunk. Üdvözlettel: CZsolti
    mittom és Che kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Helló Borsó! Egy finomságra emlékeztető neved igazán a Lányomnak kedvenc étele,de gondolom bece nevedről mint enyémről is lehetne beszélgetni hosszasan. Elkényelmesedünk és egy idő után a biztonságot is előtérbe helyezve ha tehetjük autózunk főleg ha közben a család is szaporodik. Valamikor egy szombati napon a haverokkal legkevesebb 50 km-t mentünk még akkor is ha 180km-re jártam dolgozni és a téli kemény fagy szólított le a nyeregből.Az eladott gépeink után pedig előbb- utóbb kesergünk. Én sem bocsájtom meg magamnak,hogy eladtam a 350.es Vellorexomat. Volt, hogy avval mentem dolgozni a város másik felében bérelt műhelybe és a szemközti szerelő haver egész nap mentette a lefagyott autókat ,a Veló 2 szivatós berántó után indult elküldött a srác a francba mondván ilyen nincs. Pedig van csak rendbe kell lennie a gépnek.működött az önindító is csak "bosszantottam a havert" az indítással. Erre mondják minden gépnek lelke van ez igaz, csak figyelni kell minden rezzenését. Na jó hosszúra sikerült, türelmet az olvasáshoz és porold le Te is az Mz -det. Üdv. a Fórumon ,érezd jól magad közöttünk. Mint már előttem mondották : Jó gyujtást. Üdv. Sepy.
      CZsolti, mittom és Che kedvelte ezt.

      Komment

      Ugrás az oldal tetejére
      Working...
      X