Közlemény

Collapse
No announcement yet.

szabi78‎

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    szabi78‎

    Sziasztok.
    Az első veterán járművem megszerzése úgy kezdődött hogy,1995-ben megláttam egy nyitott garázs előtt elhaladva egy 1959-es TLF Pannóniát és beleszerettem.Még aznap megalkudtam rá az idős bácsikával és meg is vettem.Majd három év múlva szert tettem egy 1970-es Fiat 500 D re amit egy barátom említett hogy látott egy udvaron,így hát elmentem és megnéztem. De a kocsi csak trélerrel volt szállítható és motorja is egy csűrben volt elemeire szedve amit utánfutóval vittem utána dobozokban.A történethez hozzá tartozik hogy a vászontető annyira ki volt rohadva hogy a padlólemez átrohadása után egy kis fa nőtt ki a kocsi belsejében amit el kellett fűrészelni hogy ki lehessen tolni a kertből.Most ott tartok vele hogy viszem a nyáron OT vizsgára.Még 1998 ban szert tettem egy 1952-es Czetka 150 C re is amit egy padlásról sepertem össze.Mára már teljesen üzemképes és fel lett újítva.Majd jött egy 1972-es Honda CB 500 Four melynek a felújításával el vagyok akadva mert nincs meg a hengerfeje és a porlasztó sor sem.Van még rajtuk kívül egy Simson Star,és egy Simson Shul SR2 illetve egy 1990 es Ducati 900 Supersport.Függőben van egy 1937-es DKW SB350 is,mert van egy viszonylag jó állapotú blokkom amihez keresnék egy vázat.Ja és nagy vágyam egy AWO Simson 250 Sport.Egy kicsit hosszúra sikerült a bemutatkozás.Köszönöm hogy befogadtatok. Üdvözlettel Szabi

    #2
    Szia Szabi!

    Már abba is belefáradtam, hogy magam elé képzeltem ezeket a gépeket. Majd rakjál fel róluk képeket.

    Bocs a rímes (rémes) kezdésért. Nagyon tetszik a bemutatkozásod és a gyűjteményed nevei is sokat sejtetőek. Biztosan szép darabok. Örülök, hogy idetaláltál és remélem, hogy sokáig itt is fogsz időzni. Ha időd engedi olvasgass minket és oszd meg tapasztalataidat, mert ennyi munka után bőviben állhatsz azoknak is.

    Nekem egy CZ 350 472-es gépem van. Egykori és mai állapotát a profilomnál megtekintheted. Egyeseknek vigasztalást nyújtó, engem egy kissé elkeserítő képek ezek. Mindenesetre törekszem az egykori állapot helyreállítására.

    Üdv a csapatban. Légy te is aktív tagja a közösségnek. Isten hozott.
    sepy kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Üdv Szabi a fedélzeten!
      Úgy veszem észre elég jól megfertőződtél.
      Szép "kis" gépparkod van itt a "szomszédban" gratulálok hozzá!
      sepy kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        szabi78, Légy üdvözölve, szép kis gyűjtemény lehet, ahogy leírtad. Kiváncsi lennék én is a képekre főleg a cz-re mert , egy testvére nálam van, (az enyém is 52-es.)
        sepy kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Üdvözöllek Szabi sorainkban!Leírásod alapján már jókorát szippantottál a benzigőzből Te is. De evvel itt ne aggódj nem vagy egyedül.Sokan vagyunk ki áradozik gépcsodájáról még ha az egy kívülálló számára Méh telepi szökevény is. Nekünk gyönyörűség , igaz az én sport Cz- m most elég aggasztóan néz ki miután a hengert is lehúztam ma és teljesen szétdúrtam. Remélem a Gyöngyösi találkozón ott fog állni a sorban! Érezd jól magad közöttünk és ha lesznek képek én is szívesen lapozok köztük. Üdv. Sepy.
          CZsolti kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            Sziasztok!
            Új tag vagyok csongrád megyéből a tanyavilágból. Ami nálam a veterán az traktorok amiket használok mtz-50 mtz-82. E fórumokat nézegetem, s tájékozódom. Az öreg traktor errefelé kényszermegoldás a kis parcellák, valamint a 10-20 milliós john deer traktor s hasonló drága gépek miatt, de nekünk az is megfelelő csak a gazdaság menjen, meg a megtermelt zöldség/gyümölcsnek fizetőképes piaca legyen.
            üdv bpz
            movisz kedvelte ezt.

            Komment


              #7
              Üdvözlök mindenkit! Most leltem rátok. Vácott élek és művelgetek két kisebb telket. Vettem két traktort amiben Pannónia blokkok vannak. Eddig szépen üzemelt az egyik, most nagyjavításra szorult. Sajna blokkot kellett cserélnem. Kettőből csináltam egyet és a beüzemelésnél tartok. Van pár doksim, de a gyújtásbeállítással gondjaim vannak. 6V-os aksim és égőm nincs így a gyújtást egy elempakkal és bicikli égővel igyekeztem beállítani több kevesebb sikerrel. Gyújtás van csak úgy tűnik rossz időben.

              Komment

              Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X