Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Újonc vagyok - milyen motort javasoltok?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kedves Szergej!

A téma címét némileg bővítettem, mert ez már bőven több, mint egyszefű bemutatkozás. Rengeteg információ gyűlt itt össze, ezért lényegesnek érzem, hogy a címe alapján könnyebb legyen megtalálni ezeket. Ha nem tetszik, vagy mást szeretnél, nyugodtan jelezd.

Üdv: CZsolti

- - - Updated - - -

popszegecs és bitumenes kence.
    Ezt meg sem hallottam... akarom mondani el sem olvastam... vagy mi...
    Bíztam benne. Ezért írtam lábujjhegyen állva!

Komment

Igazad van a címet illetően, jó ötlet, köszi!
      Kedves joker és heeegany, azt hiszem, akkor inkább maradok a bolti dolgoknál. Részben azért, mert még kicsi vagyok, és nem szeretnék "csak" ruhára kétszer annyit költeni, mint motorra, másrészt pedig, mert kicsi vagyok, és ami most pont passzentos lenne, lehet, hogy jövő ilyenkorra pl. vállban már szűk. Majd, ha nagy leszek De köszönöm szépen!
      Most (a vizsgaremek dokumentációját tolva-halasztva) végignyálaztam jónéhány webáruházat motoros ruha, és külön protektorok után, hát választék az van.
      A "protektorzsebes" megoldásról mi a vélemény? Ugye a külön megvehető védőelemek utólagos be történő oktrojálása a ruharuhaneműbe.
      Lemezjátéknak is köszönöm, de sajnos ez már az a kategória, amit nem is igen akarok megnézni, hogy csak a szívemet fájdítsam, mert nagyon messze van.
      Tegnap volt a napja, hogy egy szűkszavú, ámde közeli, és ígéretesnek tűnő hirdetés feladóját felhívtam. Összeírtam szépen, hogy mire kérdezzek rá, mi lehet a fontos. Kicsöngött, hosszú csörgés után felvette egy úriember.
      A motor iránt érdeklődtem, és megkérdeztem, hogy alkalmas-e most.
      -Őszintén...? -jött a válasz. Kicsit meglepődtem, de aztán kiderült, mikor folytatta: - Az asszony nem engedi eladni a motort.
      Így egy rövid történet az asszonyról, és egy sajnálkozó elnézéskérés után búcsút mondtam a szép piros, lábvédős Ts-nek.
      Lesz másik.
      Ja, bukósisak témában is kerestem, de őszintén szólva egyik sem ragadott meg nagyon. Ti milyet használtok?

Komment

Ja, bukósisak témában is kerestem, de őszintén szólva egyik sem ragadott meg nagyon. Ti milyet használtok?
        Kedves Szergej67!

Attól függ, milyen az igény? Joker szavaival élve: -ezen sem lehet nagyon spórolni, mert hamar "elveszítjük" a fejünket
        Nem tudom, a Képes-motort szoktad-e nézegetni? Képes Motor - Használt motor, motoros ruházat, alkatrész, motorgumi
        Nos, itt vannak használtan is márkásak (nem túl drágán) amik jók...körbe kell nézni itt is.

Komment

Hej Szergej,Szerjoska!

Most akkor lassan el kellene dönteni,hogy motorozni akarsz,vagy öltözködni?Először kellene talán a motor,majd utána a gúnya.Motoros ruházatból olyan túlkínálat van,mint cserepes virágból,-tehát akármikor találsz.Megjegyzem,-ruházkodás szempontjából én a Kató Gyuszi,alias Apacsavó barátommal értek egyet,-jó ott minden,csak süssön a nap,ne legyen kinn a segged és húzd a gázt,de csak ésszel!

Vannak fiatal barátaim,akik néha előjönnek a Ducatival,vagy valamilyen Japán csodával,topognak az ilyen olyan,csicsa motoros csizmákban,amelyek lassan már a sí bakancsra hasonlatosak és majdnem úgy kell lefejteni róluk,az agyon "szárnyasbetétezett",szintén igen tarka bőr kezes-lábast.Úgy dől róluk az izzadtság,mint úri lányról a szaunában és gondolom a bolhák a zacsek táján,jót vízi pólóznak.Gondold el,egy ilyen jó belső izzadtságtól elázott bőrruha,egy pár alkalom után,milyen szagot áraszt,-nem lesz nő aki,aki öt méterre megközelít,nem-hogy össze dörgölje veled az orrát,-jó eszkimó szokás szerint.

Nem mondom én azt,hogy nem kell öltözködni,csak már ez a motoros öltöztetés is túlzásba van véve,mert túl sok a vadász és kevés az oroszlán,sok a gyártó és kevés a fizetőképes kereslet.A lényeg,hogy jól fel kell öltözni,legyen egy jó bakancs,olyan surranó szerű,hozzá jó meleg és erős nadrág és megfelelő felső és természetesen,valami az eső ellen,meg a fejre valami sisak,amiben van E betű.

Amennyiben kevés a gyakorlatod az olyan motorokkal,amiknek a tankját a lábad között tartod és a hagyományos lábbal kapcsolhatós váltóval rendelkeznek,akkor meg azt mondanám,hogy gyakorlatot,valamelyik Sim Son-on kellene szerezni,azzal is lehet takarózni-rendeset.

Amíg a gyakorlatot meg nem szerzed,a gép és az ember tökéletes összehangolt és finom egységéhez,szerintem megteszi a ruhát illetően,egy kutya csibészeléséhez használatos akármilyen gúnya is,igaz nem csinos,de jól véd.

Üdvözlettel:Che

Komment

Az milyen már, az asszony nem engedi eladni a motort, nálam pont Ő örülne a legjobban egy ilyen fordulatnak

A sisakról csak annyit, abból mindenképp újat kell vegyél, használtat nem szabad, de a mi motorjaink sebességéhez szerintem elég a legegyszerűbb sima zárt bukó is kb 20e. pénztől indulnak ezek, de ne lidl-öst, inkább motorosboltból
            Utoljára szerkesztve a következő által: Noob; 2015 jan. 28, 08:43.

Komment

Csak hogy ébrentartsam a vegzálást -- a KESZTYÜ ! Erről amég nem esett szó . ( a ruhával kapcsolatban , végül is egyet értek Szergej67, józan gondolkodásával , mert én pl tök elfelejtettem , hogy még gyerek ez a gyerek -aztán majd ha ember lesz akkor csináltasson méretre )

Most ennek a fényében akkor azt mondom : minden börze televan olcsóbb-drágább fekete vagy legalább nem csicsás használt protektoros cordura kabát nadrág lehetőséggel --szerintem .

De ami szerintem nem képezheti vita tárgyát --a jó , megfelelő méretü , ...stb , stb --kesztyü . Nem is akarom bővebben indokolni ( biztos majd megteszik mások ) .

A sisak már nehezebb dolog .. a zárt a legbiztonságosabb , ez nem lehet kérdés . Viszont én is jobban szeretem a nyitottat szemüveggel . Ezért van ez is az is -aztán mindig valami belső hangra halgatva döntök az éppen aktuális menésnek megfelelően . Bár egy legmodernabb vadi sisakot is meg lehet öregíten egy megfelelő festéssel .

Komment

de ne lidl-öst,
                Egyetértek, ezeket jobb azelőtt elfelejteni, mielőtt eszedbe jutott volna
                Fogtam már ilyet a kezembe, sorjás, gyenge a bélése, már ránézésre gagyi, én nem húznám a fejemre.
                Tényleg inkább egy alapkategóriás, de minőségi valami, amit motorosboltból veszel. (Pl. az FM nekem bejött.)

Komment

Nem akartam ehez a dologhoz mondani semmit!(....mert ha okosat nem tud az ember akkor szamárságot minek mondjon!)No de ki dönti el hogy mi is az okosság...........hát legtöbbször mindenki maga! Én például szentül hiszem hogy a végletekig becsomagolt és minden féle védő ruhába bújtatott motoros az a motorozás karikatúrája!Magam részéről az eltelt több mint 45 év alatt semmiféle védő öltözetet nem használtam(kivéve azt a pár cross versenyt amin indultam!)AEzt a szegény ,,Szergejt"már annyiféle ,,jó"tanáccsal láttátok el hogy .........????!!!!!!!Én vagyok az örök renitens az excentrikus nézetek hírdetője!Csak a saját bőrömön tapasztaltakban hiszek!.........és az még meg van!Imitt amott már kissé kopottas de megvan és nem ártott neki a védő öltözet hiánya!A motorozásbeli tudáshiányt amúgy sem pótolja semmi!..............és ahogy mondani szoktam a legjobb védelem a fejben van!!!!!!!!!!Ha ott nincs rendben a dolog húzhatsz bármit magadra nem sok jót remélhetsz! Nincs a világon jobb érzés mint a nyári nap simogató melegében egy száll pólóban szelni a levegőt!
                  ,,A motoron nem csak a test de a lélek is szabadon szárnyal!"
                  Félelem nélkül bizalommal és örömmel üljünk a mocira!Nem rettegve becsomagolva a bajra készülve! A bizalom a gépemben a tudás a fejemben és a ,,defenzív"vezetés technika örömöt szerez nekem nap mint nap!
                  Akik ismernek tudják!

Komment

,,A motoron nem csak a test de a lélek is szabadon szárnyal!"
                    Kedves Gyula-bátyám (Apacsavo)!

Ott a pont, Nálad! A többi -valóban-csak körítés

Komment

Fergusson eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      A többi -valóban-csak körítés
                      Igen , ez bizony igaz ---de hajön a kerítés és nincs "körítés" ---az gáz .

Azt nagyon nem szabad feledni ---hogy amikor mi éltük a motors fénykorunkat --akkor még kérés nélkül is megállt a trabantosskodásifásziles ha az ember savanyu képpel árválkodott az út szélén .

Igyekeztem egy mondatba süríteni a lényeget , szerintem érthető -nem ? Aztán vég nélkül lehetne sörolni az érveket ...

Komment

Ezen is vég nélkül lehetne vitázni, hiszen mindenkinek igaza van .
                        Túlzó, vicces és nevetséges lenne protektorokkal agyontömött bogárruhában feszíteni a 125-ös MZ nyergében.
                        Ugyanakkor rossz belegondolni abba hogy mi van akkor, amikor a X-Q-8-9 ki tudja hanyas és mekkora batár BMW terepjáró lepattint minket az útról és a rövidgatyás+sportcipős fedetlen lábunk, térdünk, könyökünk lereszelődik az útszéli murván, aszfalton.
                        Én személy szerint: lehetőleg magasszárú és lehetőleg bőr motoros csizma, egy farmer, bőrkabát.
                        Úgy gondolom, ahhoz a 70-80-as tempóhoz ennél jobban nem fogom kicicomázni magamat. Végülis, nem Hayabusán fogok repülni, hanem MZ-n poroszkálni.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 jan. 28, 13:40.

Komment

Ezen is vég nélkül lehetne vitázni, hiszen mindenkinek igaza van .
                          Így igaz, én sem azért írtam,amit írtam, de -annak idején-,ahogy Joker ís említette, nem álltunk ennyire szűkében az s.o.s.-nek,mint manapság.
                          Tudom, valahol ez is politika, ezért nem is folytatom, csak igaz,ami igaz!
                          Ezek a vasak,amiket mi "ápolgatunk" még a glottgatyás időszakból maradtak ránk...akkor nem is volt ekkora forgalom és ilyen BMW 3,5,7, Q, A6,7,8, TT, Terep/telep/járó és még sorolhatnám...világ! Több volt a kukoricás is az út mentén, ahol -ha sikerült- puhábban "landoltál", egy-egy elvétett manőver után . Ma már más a világ, a forgalom, a gépek és az emberek is...sajnos

Komment

Azt is ki lehetne vesézni hogy meddig és mit véd!Egy nagyon komoly versenyző ruha(ami egy autó ára kb!)Megvédhet a nekünk nagynak tűnő sebességgel történő elcsúszásos balesetnél a komolyabb horzsolásoktól!Ütközéseknél bizonyos sebesség fölött szinte hatástalan,hiszen ott már akkora erők játszanak amit az emberi szervezet nem tolerál!Az általatok taglalt ruházatok napi motorozási szinten kissebb horzsolások és az eső ellen jó!Másra alkalmatlan! Ne adja az Isten hogy felmérjük a hatásosságát!Inkább tekintsétek meg a biztonsági öv tesztet!Így némi fogalmatok lesz arról micsoda erők dolgoznak már akár 30-40km/ó sebességnél is!Ahogy meg én megyek ahoz nincs hatásos védő ruha!
                            Újra felhívom a figyelmet hogy ez szigorúan az ÉN álláspontom és senkit nem akarok a védelemről lebeszélni!!!!!

- - - Updated - - -

http://youtu.be/UshztYkMjh8Csak vidáman,fiatalosan!............és aki fél a motortól ne menjen közel hozzá!http://youtu.be/UshztYkMjh8

Komment

Nem rettegve becsomagolva a bajra készülve!
                              Én sem szoktam agyonöltözni magamat, azaz pólóban használom (-tam, mert épp nincs hadrafogható) a Pannoniákat, viszont amióta kikanyarodott elém egy autós, azóta én is jobban hiszek a védőfelszerelésben. Meséltem régebben, megtanultam autó felett átrepülni, aztán talpra érkeztem. Ami annyiból jó volt, hogy ránézésre semmi sérülésem sem volt. Viszont a vékony talpú bőr félcipő nem tompított semmit, a 85 kilómmal megérkeztem a két talpamra (kb. 40-nel csapódott bele a moci az autóba, én meg a kormányt a bal combommal elhajlítva elszálltam a levegőbe, szóval volt azért lendület is), így 2 napig járni sem bírtam. És azóta is elkezdenek fájni ha gyorsabban gyalogolok...
                              Szóval sisak, kesztyű, bokát tartó és ütés csillapítására képes talpú lábbeli nélkül én sehova.
                              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kb 20e. pénztől indulnak ezek, de ne lidl-öst, inkább motorosboltból
                                Miért ? Szerinted a motoros boltban, mit árulnak ennyiért ? Megmondom ! Ugyan azt az olcsó szemetet, vagy még rosszabbat !

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X