Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Újonc vagyok - milyen motort javasoltok?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

így 2 napig járni sem bírtam.
    Akkor van némi rálátásod a dologra!
    Eddig még nem is említettem az U.N:,,mázli faktort! vannak esetek amik szinte ártalmatlannak tűnnek és mégis tragikus a végük!Viszont vannak olyan esetek ami tragikusnak tűnnek és csak aránylag kis sérüléssel járnak!.......hogy úgy mondjam kinek mekkora ,,MÁZLIJA" van!

Komment

Erről én is tudok személyes tapasztalatom miatt is kis kiegészítést tenni. 1969 ben a csodán kívül a mindíg hordott bőrdzseki mentett meg súlyos válltöréstől. Kesztyű a kezemen megmentette a bal kezem ujjait pedig kb.65-70km/órás tempóban a rácsapódó kuplung kar megütötte rendesen. Még a városban sem megyek pl. farmer dzseki nélkül ha kimegyek akkor bőrdzseki. Rövid nadrág / Bermuda/ a strandra való semmi esetre sem motorozni.Ha már kivadásztál egy darazsat a rövid nadrágodból miután menet közben becsapódott ágyékba sosem feleded- legalább egy farmer nadrág. A mai csoda és szerintem is kényelmetlen motorosoknak szánt ruhák is csak kis tempóban történ pl. kicsúszáskor és semmi esetre sem a mai gépek tempójában történő ütközéskor véd. Szerintem a verseny pálya biztonságosabb a mai közúton való közlekedésnél. Hány nagy versenyzői múlttal rendelkező ember közúti balesetben halt meg!. A versenyzők pedig hamarabb tanulnak meg esni mint száguldozni!

Komment

a vékony talpú bőr félcipő nem tompított semmit, a 85 kilómmal megérkeztem a két talpamra
        Rúgólábserif ötlete: két tekercsrugó a cipő talpára és egy ninjaképző a szaltók miatt. Igaz, azok hátrafelé csinálják, tehát fejleszteni kell a dolgot.

Komment

Én egyszer mentem melegítőnadrágba motorral(abba voltam amikor először sikerült beindítani és mentem is vele egy kört) Aztán amikor toltam be a garázsba a kipufogókönyökhöz ért a lábam. Hát nem volt könnyű levakarni róla a ráégett nadrágot és bőrt. Azóta csak olyan nadrágban indítom be a gépet ami legalább a hőt bírja.
          Aztán egyszer levettem középállványról papucsban, de nem sikerült túl jól(beton közötti hézagba megakadt a támasz) és ráhuppant a lábamra. Na azóta csak bakancsban mozdítom meg a motort
          Nem beszélve arról amikor még néha visszarúgott. Na az is fáj papucsba. De még sportcipőbe is.

Aztán amikor egyszer estefelé gondoltam hogy megyek még egy kört a városban és egy kanyarban nem vettem észre egy darab aszfaltot az úton(persze, mint ahogy errefelé szokás,az egész kereszteződésben tele apró kavicsokkal az út hogy jobban csússzon) az dobott az első keréken és nem már az aszfalton is voltam félig betakarózva a motorral.
          És persze természetesen a jobb vállamra estem, (amire előtte már quaddal is és bicajjal számtalanszor és már így is eléggé ramaty), hát ha nincs protektor lehet hogy nem csak egy hétig nem bírom mozgatni a karom. (nem beszélve a jobb lábamról amin, annak ellenére hogy a motor is rajta volt és úgy csúsztam is pár centit egy karcolás és zúzódás se lett.)

Tehát igen is sokat érnek a protektorok. Még ha csak olcsó, ütéselnyelő habból készült, protektorzsebbe ültetettek is.

Persze akinél nem spóroltak amikor a szerencsét osztogatták (apacsavo, itt főleg rád célzok ) azt megértem hogy nem él a plusz "burkolattal".
          Na de a fentiekből következik hogy én inkább akkor is beöltözök ha csak 1km-re ugrok le a boltba.
          Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2015 jan. 28, 20:28.

Komment

Na de a fentiekből következik hogy én inkább akkor is beöltözök ha csak 1km-re ugrok le a boltba.
            Csak a sisakot vedd le, mert tele lesz veled a híradó! A pénztáros simán átadja neked így a bevételt!

Komment

két tekercsrugó a cipő talpára
              Nem lenne jobb a laprugó? Annak talán nagyobb a belső csillapítása, megúszhatom a ninjaképzőt...

mázli faktor
              Az tényleg nem elhanyagolható része a dolognak. Nekem úgy érzem volt, de egy idősebb cimborám napokat volt korházban, mert az 50-nel guruló oldalkocsis fogata OK kerekének nekitolatott egy Astra egy kapukijáróról. A szerkezet feldőlt, ő leesett, fejjel nekicsúszott a betonpadkának. A "lengyelpiacos" sisak (még jó hogy nem az acél bili volt a fején) meg nem védett szinte semmit, keresztben felrepedt a tarkóján a bőr.

De szerintem hagyjuk, csak elijesztjük a rémtörténetekkel az újoncot...
              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Nem lenne jobb a laprugó?
                Itt a megoldás: https://www.google.hu/url?sa=i&rct=j...22560059279937

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Csak a sisakot vedd le, mert tele lesz veled a híradó! A pénztáros simán átadja neked így a bevételt!
                  Látnád a cigók arcát és viselkedését amikor beöltözve, kezemben a bukó, megyek végig a boltban. Érdekes ahogy szinte a polcokhoz simul a csorda és rögtön lesz szabad út
                  (persze átlagos utcai ruhában alig akarnak arrébb vánszorogni. Sőt, inkább direkt hátráltatják akit tudnak...)

Itt, az ország sötétebbik szegletében talán ez a legjobb érv az ilyen öltözékhez.

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  De szerintem hagyjuk, csak elijesztjük a rémtörténetekkel az újoncot...
                  Nem is tudom melyik a jobb. Ha az előtt rákészül mielőtt belevágna vagy az után kénytelen miután már belevágott? (és ne agy' már késő)

Komment

A bőrcucc jó dolog, sőt a fülesbagolykarmolástól és csípéstől is véd:

Az egyik esetben békés madár volt...vadkacsa...Leszállópályának nézte éjjel a lámpával kivilágított közutat. Pechemre a lámpa felől ereszkedett alá, őt is elvakította, meg engem is. (biztos késésbe volt Afrika felé igy szeptember közepén) Elkapta a jobbos Velorex márkájú tükröt, ami összetört, és szépen fel is nyitotta a belselyét. Így keresztbevágta a kormányom, a tükör elpuszítása után engem vett célba telibekapta a bukósisakom állrészét, én kaptam a tollakat, ő meg cserébe vitte a plexit. Nah ott már a motor is a normálisat meghaladó mértékben ledőlt balra, én pedig elhagytam a fedélzetet. Első lépésem volt vagy 3 méter, a bakancsom akkor tünhetett el A hatalmas lépés után pedig úgy gondoltam jó lessz lepihenni, de akkor még elég jó sebességgel haladtam. A földet éréskor pedig leszakadt a bőrkabátom ujja. Tehát összesítve: Ő az életét vesztette, én meg 2 baloldali irányjelzőt, egy jobbos tükröt, lámpakeretet, egy bőrkabát ujját, a balos bakkancsom, és a sisakról a plexit. Még én jártam jobban.
                    Viszont egy kis zúzódáson kívül nem lett bajom, ez nagyban köszönhető apám 70 évekbeli bőrcuccának.

A másik esetben pedig én követtem az emelkedő ívét egyik oldalról, egy fülesbagoly pedig mélyrepülésben a másikról, és a hegytetőn mindketten nagyon meglepődtünk. Viszont ez a madár felépült, de nagyon nehéz volt betenni a hátizsákba, mert csípett meg karmolt mint a veszedelem. Otthon a szomszéd erdésszel bekötöttük a szárnyát, mert az tört el neki, vagy egy hónap mulva pedig szabadon lett engedve.
                    Úgyhogy nálam bármilyen szárnyas élőlénynek elsőbbsége van...
                    Sz.r dolog erdőszélen lakni.
                    Bár szoktam én is farmerban, és katonacuccban is motorozni, és rohambilim is van. Mindíg az aktuális kedvemnek megfelelően.
                    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Miért ? Szerinted a motoros boltban, mit árulnak ennyiért ? Megmondom ! Ugyan azt az olcsó szemetet, vagy még rosszabbat !
                      A lidlben ennyiért egy felnyithatós elejű sisakot láttam, motorosboltban egyszerű sima zárt bukót, nincs kétségem, 3 év múlva melyik fog még használható állapotban lenni

Lidölben kit kérdez meg a tanácstalan ember a bukóról???? Hogy pl jó- e a méret a fejére?

Nem tudom ezen miért vitázunk?

Komment

Persze akinél nem spóroltak amikor a szerencsét osztogatták (apacsavo, itt főleg rád célzok ) azt megértem hogy nem él a plusz „burkolattal”.
                        Nem vagyok szerencsésebb az átlagnál!Van amiben igen van amiben nem!Pereceltem eleget én is!!!Nem részletezem!Majd 5 évig crossoztam,ami nem a bukásmentes frakció!Igaz közúton 45 év alatt 1db esésem volt!Ami tényleg hihetetlennek tűnik!Most pedig nem engedhetem meg magamnak hogy el essem mert ha bármelyik csípő protézisem kimozdul az min.6-8 hónapi kórházat jelenthet!Viszont van hitem és van életérzésem van egy olyas valami(a motorozás!)amiért 16 éves korom óta élek(és remélem egyszer majd halok is!) ez nekem olyan mint halnak a víz,madárnak a levegő ég,csikónak a végtelen zöld rét!!!!!Életelem!Kicsit szégyenlősen vallom meg hogy motorozás közben dudorászom,verseket mondok,énekelek!Nagyon jól érzem magam közben!Eszembe sem jut hogy hű sárkányom talán nem figyel rám és nem vigyázza az épségemet!Nekem viszont őt kell óvnom minden bajtól!
                        ..............ez ilyen egyszerű!

Komment

Nem tudom ezen miért vitázunk?
                          Szerintem nem vita volt, csak Mirr-Murr rávilágított a lényegre...helyesen

Komment

Szerintem nem vita volt, csak Mirr-Murr rávilágított a lényegre...helyesen
                            Ahogy ismerem e tanult társaságot ha vitáznak is kellő tapintattal és ész érvek bevetésével teszik ami hasznára válik annak aki le tudja szűrni a lényeget!
                            (sajnálatos hogy nálam e témában minduntalan az értelem helyére az érzelem jön!Aki meg ért az tudja mi az amikor elveszik a józan ész!Egyébként sem árt mivel sosem ittam alkoholt és legalább megtudom milyen amikor az ember nem józan!)

Komment

Noob eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Hogy pl jó- e a méret a fejére?
                              Ezt ne más mondja már meg -próbáld fel . Hirtelen j-b fejmozdulatra ne mozduljon el de közbe ne szorítson .

Komment

Hirtelen j-b fejmozdulatl
                                83 ban, mikor megvettem a Kiskőrősi szkafander bukómat, pont ettől óvakodtam a legjobban !

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X