Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás - 20 év után !

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nekem most nincs semmim.. De volt,es lesz.. Üdv a fórumon!

Komment

Sziasztok! A váltó kontra "automata" viaskodás számomra sem kérdés! Az nem motor amin nem ÉN váltom a sebességet. Mármint, ha én vezetem. --Még mielőtt valaki félre érti.

Komment

Csak ,hogy szítsam a tüzet :DnÄ›pr MT-9 - Jawa 250 559 Automatik verze pro vͽuku - Jawa 250 559 Automatik verze určená pro vͽuku http://motorcycles.smartcarguide.com/cb-750-automatic

persze csak a vicc kedvéért....
        Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2015 ápr. 22, 11:16.

Komment

A motor 12 V-os ( generátoros ) és elektronikus gyújtással megy. Mindössze annyi történt, hogy a töltésem szarakodott, eleinte csak villogott alapjáraton majd el sem aludt - ezek után én sem - nem volt töltés, még jó hogy akksival hazaértem. Debrecenben - ahol lakom - nem sokan értenek hozzá, de a sógorommal egyeztetve megoldottuk a hibát ! a dióda sor egyik lába (B+)letört, vagy olvadt, azt nem tudom,de miután át lett forrasztva az összes, hibátlan lett, töltés is van maximálisan ! Annyit mondott még, hogy az izzókat cseréljem ki esetleg ledesre. Erről mi a véleményetek ?

Komment

Szerintem a generátor bőven ellátja árammal az izzókat is. A ledes izzók - micsoda fura kifejezés, hiszen nem is izzik - kisebb teljesítménnyel is beérik. Persze a ledes modernebb, de a láthatóság miatt előbb próbálj ki egyet. Indexnél nagyon nem mindegy, hogy oldalról jól látszik-e? A ledek ugyanis csak egy bizonyos - általában igen kis - szögtartományban sugároznak. Ez típustól függően 15-30°, ami ugye a szembejövő járműnek rendben van, de az oldalról jövő már nem látja.

Komment

Az az igazán szép, amikor az irányjelzőt átalakítják ledesre, de hogy a hagyományos villogtató relé "szeresse" mű terhelést kötnek elé. :-)) Júzer meg örül, hogy ledesítve van. :-)

- - - Updated - - -

Green71 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Annyit mondott még, hogy az izzókat cseréljem ki esetleg ledesre. Erről mi a véleményetek ?
              Tök felesleges vele vacakolni szerintem. Még a 6V-os mz-vel is elvagyok rendes izzókkal. Ezek meg azért mégiscsak normálisabban világítanak, mint az olcsóbb ledek. Drága (jó) ledből meg rámenne egy fél motor ára. Néha rá kell akasztani a töltőt az akksira, aztán annyi.

- - - Updated - - -

pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Sziasztok! A váltó kontra "automata" viaskodás számomra sem kérdés! Az nem motor amin nem ÉN váltom a sebességet. Mármint, ha én vezetem. --Még mielőtt valaki félre érti.
              Szerintem nem vezettetek még igazán jó automata váltóval szerelt vasat. (akár autó, akár motorkerékpár) Lehet, hogy öregszem, de nekem nagyon tetszik, ha nem kell ilyenekkel bíbelődnöm, hogy váltás, kuplung, meg ilyesmi. Igaz, hogy én 19 sebességes new holland powershift-en nevelkedtem. ;-) Oktávia rs-hez volt egy kicsit szerencsém dsg váltóval. "Teccett". Na.

Komment

Szerintem nem vezettetek még igazán jó automata váltóval szerelt vasat.
                Én szeretek gépészkedni...pont ezért mérhetetlenül unalmas minden automatizált szemét.

Annyit mondott még, hogy az izzókat cseréljem ki esetleg ledesre. Erről mi a véleményetek ?
                A 12V osnál nem kell. Ott megvan a megfelelő teljesítmény. Ha nem akarsz extra fogyasztót, pl GPS, ködlámpák, nappali menetfény, telefontöltő, audiórendszer, stb felesleges.
                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  én 19 sebességes new holland powershift-en nevelkedtem. ;-)
                  Miért ott nem váltasz??

Komment

Nos a haveromnak egy Mz TS 250/1-es masinája van. Az előző tulaj átalakította az irányjelzőket ledesre. A gép 6 V-os trendszerű. Érthető volna, ha... Ha a ledek nem terhelnék meg annyira, mint az izzók. A trükk az amit már írt valaki közülünk. A műterhelés. Plusz valóban kicsi a "szórásszöge" a ledeknek. Trükközni lehet, ha maszek a cucc és a ledeket kissé kifele is el forgatjuk, meg alulra felülre, hogy minden irányból jó legyen. Nekem ráadásul nem tetszik a narancs búra miatti pislákolás. Persze egy szintelennel jól mutat, de a vízsgán már nem biztos a pozitív fogadtatás.

Komment

én úgy tartom az a motor melynek sebváltója van, hozzáteszem senkit nem akarok megbántani és nem nézek le senkit ezáltal.
                      A '80-as évek eleje-közepe táján volt egy amerikai film - a címére már nem emlékszem - hogy az emberrabló kikötötte, hogy automataváltós kocsit hozzanak neki és túszainak.

Tehát ez akkor még Amerikában is poénos volt.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2015 ápr. 22, 15:24.

Komment

A '80-as évek eleje-közepe táján volt egy amerikai film - a címére már nem emlékszem - hogy az emberrabló kikötötte, hogy automataváltós kocsit hozzanak neki és túszainak.
                        Ezt, azért mondta,mert a kézi váltóshoz nem értett. Amerikában az európai autók közül sok volt a kézi váltós, a hazaival ellentétben (tudjuk, hogy a yenkik kényelmesek). A Japánt azért nem írtam hozzá, mert azok olyat csináltak, amire "megrendelés" volt

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Miért ott nem váltasz??
                          99%-ban automata módban használtam. Induláskor kuplung, irányváltó, és a többit intézte az automatika.

Komment

Ehhez csatlakozva egy igaz történettel egy hölgy megérkezvén az USÁ-ból bérelt egy gépkocsit Ferihegyen és elindult Pécsre. Induláskor sebességet váltott és nyomta a gázt.Jól bírta az autó de a cél közelében megállt a motor és miután felnyitották a gépház tetőt szinte össze volt olvadva a blokk. Otthon automatáshoz volt szokva és nyomta neki még a vízhőfokot sem figyelte. Máskülönben jó dolog az automata váltó mert nekem is volt és van automata váltós autóm még a klasszikus Shevy Lumina 3.8 as de kétségtelen a kézi váltós izgalmasabb vezetést produkál.Nem forma 1-ről beszélünk!. Igaz mindennek a hétköznapi autóknál is meg van az ára különösen ha javítani kell.Jóker és Wsiewers is produkál újabb különlegességeket. Milyen igaz " azért mert még én nem láttam nem jelenti azt, hogy nincs is"!

Komment

Köszönöm a ledes válaszokat, marad minden ahogy van !

Komment

Kedves Green! Én egy Sport Cz-t nyüstölök és a dinamó 50w-ja nekem is kevés különösen villogós üzemmódban! Ezért a villogókat én is ledesítettem. Persze a villogó relét is cserélni kell hozzá de létezik olyan mely működik ledes égővel és normál izzóval is.Műszakin egyetlen ledes dolog se legyen a gépen/ ami látható /mert körbe fotózzák még a km. óra állást is. Ha rendszeresen használod a gépet sajna kell a ledes irányjelző mert a nappali kötelező világítás miatt ha fékezel már határon vagy és még a gyújtás is vesz fel áramot de sokszor miből??.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X