Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Pannóniára rá kell költeni alap szinten egy 500 ezret + a motor beszerzése + a papírozás.
    Na és mennyiért lehet eladni ezek után? Mondjuk 400-ért talán, valami halvány eséllyel befuthat egy vevő?
    De már amúgyis lefelé ívelőben az egész...itt a fórumon mikor is volt utoljára, hogy jött egy új tag azáltal, hogy épp most kezdett egy felújításba...?
    Menj fel a "Minden ami egyhengeres Pannónia" facebook fórumra, ott azért akad elég sok elkezdett projekt. Ott szerintem a legtöbben hivatásszerűen csinálják megrendelésre. Ezért elég drága és szép munkák születnek. Ezáltal sok gép olyan kezekbe kerül, ahol megőrzik, de az ára természetesen az egekben.

A felújított Pancsik piacán két szélsőséget látok. Az egyik a suttyó, aki kiszedi valaki kezéből és lefújja flakonból, levereti, majd felújítottként árulja igen magas áron. A másik véglet aki becsülettel felújítja, de akkor mindent bele.
    Ebből szép gép születik, de csak alkatrészáron már az átlagnak megfizethetetlen. És itt tudnak röpködni a fölösleges dolgok: krómos légszűrő. eredeti krómos hibátlan csavarkészlet, krómos vagy tükör polírozott porlasztó, kawasaki hajtókar, hypermeghajtó, minimum díjnyertes OT minősítés. Két házzal lejjebb újít fel egy ember TLB-t, elmesélte hogy szerez be eredeti rögzítőelemeget és gumitompítókat a lemez felfogatásához. Nem vitatkozok, hogy miért ennyi az annyi. De jó része túlzás.

Félúton található néhány hirdetés napi használatból eladó gépekre, vagy lejárt műszakis papíros gépekre, ami megfizethető 200-300ezer forint környékén. Én is annyiért vettem a feketét és azóta is csak a hibái után futkoz - nék, ha lenne időm a projektre.

El tudnék képzelni egy kategóriát, ami nem utópisztikus felújításból állna, hanem egy korrekt festés, működőképes és stabil motor, tesztelt, hibamentes. Lehet, hogy ez a félút kategóriába beleesik.

- - - Updated - - -

A piac meg ilyen. Aki bele akar vágni, rögtön: múzeális restaurálás, P20, de minimum 21, OT, díjnyertes, utolsó csavarig eredeti, szalagról legördült, Duna oldalkocsi, motorkuli, makulátlan, csillogjon. Beérhetné egy működővel olcsóbban, amíg rá nem jön, hogy egyáltalán fekszik-e neki az érzés. Nem megvalósíthatatlan, csak keveseknek van rá pénze.

Komment

mennyivel jobb sejteni valamit , mint telibe bevilágítani
      Amiről azt hittem,hogy sejtem....bevilágítás után kiderült én tévedtem jó nagyot..

Komment

.....csak nem Bankokban nyaraltál ???

Komment

mi? töke volt a menyasszonynak?
          Cudar baleset.
          Még nagyobb átverés mint a push-up melltartó. Az is egy felháborító találmány...

Komment

...csak nem Bankokban nyaraltál
            Jobban jártam volna..

- - - Updated - - -

Cudar baleset.
            Szerencsére nem. Orvosolhatatlan agyi baj,+gonoszság.

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Mint tudjuk ilyen nincs, hanem párthatározatból kellett fost gyártani.
              Tegnap láttam 2db 73-as évjáratú CB Hondát, könnyű volt nekik, mert nem pancsolt bele a konstrukcióba a párt, de akkor az angoloknak németeknek, olaszoknak ki szólt bele a konstrukciókba? Lehet már mi akkor is üzentünk???

Nem akartam belefolyni, de mégis megteszem.

A '67-68-as AM-évfolyamokat olvasgatva már megjelennek az új MZ-k. A '68-asban már említés történik az ETS-ről is. A egyik '67-esben pedig azzal biztatják a z új motorra vágyókat, hogy akik az új Pannóniára várnak gyűjtögessenek még, vagy vegyenek MZ-t, Jawát, meg amit kapnak, mert még mindig nincs gyártható állapotban az új konstrukció, amely már kortársaival is összevetve alapból kezd divatjamúlt lenni.

Láttátok a Csepeli Motorkerékpárokban azt a panorámaképet, ami a '68 utáni prototípusokat mutatja be. Na azok ütősek lettek volna formájukat tekintve legalább 10 évig. Közben nyugaton is szűntek meg motorkerékpár gyárak, nem csak a mienk.

Komment

ugyan nem a veterán aprón, de érdekes (színű) hirdetés papíros T5h kulival, ennyiért

Eladó Pannonia T5H - Képes Motor

- - - Updated - - -

Két házzal lejjebb újít fel egy ember TLB-t,
                bokor28, ez melyik utca?

én a Táncsics utcában ismerek egy öreg szakit, elmondása szerint pécsi Pannóniával versenyző egyesületnek? a motorszerelője volt

Komment

Vadász utca. Szerintem elkészült vele, mert egy pár hétig pöfögött az utcában, aztán eltűnt a gép. Akkor átmentem hozzá, mutatott még egyet darabban.

Komment

A kedvenc autóm egyébként, kár, hogy beteljesedik rajta a régi vicc: por se lesz belőle.

Reméljük a vicc vicc marad, és valaki tényleg újjáépíti ezt az egyébként remek autót.

Porsche 912 1968

A motorházas képen ott a kitámasztókar gumiharmonikával beburkolva!
                    Click image for larger version

Name:	197669_400x300.php.jpg
Views:	1
Size:	32.0 KB
ID:	150100 Click image for larger version

Name:	197673_400x300.php.jpg
Size:	28.8 KB
ID:	150102
                    Attached Files
                    Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2016 nov. 03, 12:38.

Komment

Pannónia T5

Eladó egy kitűnő/újszerű állapotban lévő megkímélt, karbantartott Pannónia T5 motorkerékpár. A motor két évvel ezelőtt teljeskörűen fel lett újítva, ennek megfelelően akár napi használatba vehető. Makulátlan mind műszakilag, mind esztétikailag. A motor felújítása óta nem futott 2000 km-ert, tehát még bejáratós.

Szerintem nem szép. De legalább ocsmány.
                      - matt festés
                      - mountainbike fékkar
                      - jobb kipuff könyök vagy más, vagy kétszer hajtott TLF
                      - első fékdob nagy, hátsó meg szerintem nem Pancsi
                      - ülés valami
                      - váz átfaragva
                      Tudjátok mit, abba is hagyom, mert ez egy hányadék. Tört volna le a keze.
                      Kitűnő, újszerű, megkímélt, T5, félmillió forint. A nap képe.
                      Megnézném azt, aki ezért fél milliót ad, majd műszakin megkérdezik, hol az átépítési papír.

Name:	Képkivágás1.jpg
Size:	172.6 KB
ID:	150108Click image for larger version

Name:	Képkivágás2.jpg
Size:	180.7 KB
ID:	150109

Komment

Amelyik motor már úgy indul, hogy a váz nem fekete...nehéz elképzelni hogy szép legyen!

Komment

A motorházas képen ott a kitámasztókar gumiharmonikával beburkolva!
                          Megveszed a Porschét, a kitámasztót beteszed a Kispókba, a többit kidobod. Megéri, nem?

Komment

Amelyik motor már úgy indul, hogy a váz nem fekete...nehéz elképzelni hogy szép legyen!
                            Na-Na!!

Name:	20160817_183321.jpg
Views:	2
Size:	205.5 KB
ID:	150114

Komment

Nekem is végig futott a hátamon a hideg, amikor megláttam azt a Pannóniát...de hát ízlések és pofonok...
                              Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2016 nov. 05, 21:33.

Komment

Nekem a színvilága tetszik plussz a P10 eleje is pirospont, ami kérdéses, hogy az Mz dobokkal hogy mehet?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X