Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

az itt fórumozók nagy százaléka felhördül (szinte minden árfekvésen ami meghalad kb 6-8 doboz cigit) az ártól ...
    Szia!

Szerintem azért, mert sok pénzért is van aki mekkmester munkát szállít... nekem a DKW NZ főtengelyéért már 20 ezret ki kellett fizetnem és nem egyensúlyozták ki, azt mondták, hogy korrekt lesz, ám sajnos nem mondtak igazat, pedig nem volt garasoskodásról szó... egyszerűen sokan bevállalnak minden melót pénz reményében felelőtlenül. Húszezerért azért illett volna rendesen megcsinálni, abból már valóban lehet egy blokkot venni... (bár a főtengelye annak sem lesz jó feltehetően...)

Üdv

Ááá, ez kiégette a bensőm... 75 ezer egy sebességmérőért kicsit erős... de lehet, hogy árában van, bár inkább összepakolnám egy átszámlapozott IZS49 órával, ha feltétlenül ilyen kell egy gépbe... de ha valaki megerősíti, hogy ez valóban ilyen felbecsülhetetlen érték, akkor jó elfogadom...

Veigel kilométeróra.
    wsievers kedvelte ezt.
    Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Komment

Szervusztok!

Olvasom itt a hozzászólásokat és mindben van igazság,pro és kontra.A gond nem az árakkal van,hanem a bevételeinkkel,melyek a zsebünk mélyén szégyenkeznek.A főtengely felújítással kapcsolatban ,pedig a piacon beszerezhető anyagok minőségétől is függ,pl.,ha elmegy az ember,egy neves Svéd csapágygyár védjegyét használó boltba és vásárol görgőket,az egyáltalán nem kizárt,hogy valamely távol-keleti országból származik és minden bizonnyal megfelel,egy malmi kocsihoz,de egy főtengelyhez nem.Természetesen be lehet szerezni,minőségi anyagokat is,de általában az emberen olyankor soha nem az a kabát van,melynek zsebében ott lapul a rávaló.
      A kiegyensúlyozást illetően a legtöbb műhely még a szükséges eszközzel sem rendelkezik,nemhogy a kellő tudással,meg az egy igazi "szi-szi fusz" munka,-megy ám az idő és ingyen el sem várható,-más kérdés,ha kiegyensúlyozva vállalták,akkor azért úgy kellene megcsinálni.

A krómozás,-már sokszor leírtuk és unalomig lerágtu ezt a "csontot",-egy kráteresre korrodált alkatrészre nem lehet jó krómot tenni,még akkor sem,ha alárezeznek.A réz vastagsága sem lehet túl sok,mert az sem jó,-a technológia pontosan előírja ,hogy hány mikron lehet,ezt a szakemberek tudják.Szükségesnek tartom még a krómozok védelmébem leírni(már aki megérdemli),hogy a galvániszaptól megszabadulni,a környezetvédelmi szabályok alapján,igen költséges dolog,a másik szempont,meg az,hogy egy nem kellően tiszta,olajjal szennyezett alkatrész,mint pl.,egy kipufogó belseje lehet tönkre teheti a fürdőt,-elektrolitot.

Néhány szó még a veterán aprós hirdetésekről.Kezd eluralkodni egy,-olyan ..terás stílus,-szíve joga mindenkinek,hogy mennyiért akar adni valamit,de a tisztesség szerintem megkövetelné,hogy minden esetben írja ki azt a tisztességes árat,melyet kapni szeretne az adott alkatrészért.Úgy gondolom,ha az aprón tovább is sok ilyen versenyeztetős hirdetés szerepel,ketté kellene választani,egy licitálósra,melyért fizetni kellene és egy olyan "mi fajtánknak"valóra,mely továbbra is ingyenes.

Üdvözlettel:Che
      sepy, Tamás78 és 6 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        ketté kellene választani,egy licitálósra,melyért fizetni kellene és egy olyan „mi fajtánknak” valóra,mely továbbra is ingyenes.
        Ez jó ötlet! Az igazat megvallva engem is zavar, ha nincs kiírva ár. Akkor nem is pocsékolom a pénzt a telefonra se, inkább megveszem máshol...
        sepy, movisz és 4 további látogató kedvelte ezt.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

,egy licitálósra,melyért fizetni kellene
          Sajna ez nem így működik szerintem. Bármi, amiért fizetni kell, pénzpiaci tevékenységnek minősül ! Csak egy egyszerű suszternak is több tonnányi papírral kell rendelkeznie a működéséhez. Egy ekkora volumenű dologhoz, a PSZÁF-en keresztül a Nőtanácson át , a Kisebbségi Ombudsmanig , mindenkitől engedélyeket kéne beszerezni. De ez már vastagon jogi kérdés.
          sepy, movisz és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Csak abeszélgetés kedvéért :
            A gond nem az árakkal van,hanem a bevételeinkkel,melyek a zsebünk mélyén szégyenkeznek.A főtengely felújítással kapcsolatban
            Ez bizonyára igaz --de nem tudom elfgadni , az esetek nagy részében ! Mert ha valakinek 2-3-4-5-6.....db restaurálásra váró --"ezt még megcsinálom ! " vár a fészerben , akkor ne siránkozzon hogy mennyibe kerül az aktuális darabhoz valami alkatrész vagy munka . --Friss példa : megkeresett valaki hogy az R69 - karburátort meg kéne csinálni mert nagyon kopott . Ez egy elég összetett dolog több féle szerszámgépet és nagyon sok időt (min 4 munkanap ) . ez minima 50 000 ft . Még az is benne van -ha elszurom , követeli rajtam , a kopott de működő karbit . A szivéhez kapott hogy Ő szegény , meg a család . (de ezt komolyan is gondolta ) . Jó-- akkor megveszem , adok érte 1 000 000 ft -ot . Mivan ????----nagyon felháborodott a pofátlanságomon . ---(magyarázzam ? ) Azonkívül persze eldicsekedett hogy a múzeum szekrénykéjében azért van néhány kurrens alkatrész , amit ha eldna -vehetne vadi karbit is akár . DE AZT NEM AKAROM ELADNI !-?????

a másik :
            A réz vastagsága sem lehet túl sok,mert az sem jó,-
            inkább azt mondanám : a réz nem lehet ELÉG vastag soha ---De ez megint csak egy nem krómozó szakember mondja , ezért hogy végre tisztám lássunk , meg fogom keresni a néhai csepel króm oszlopos tagját a MIKLÓST és ráveszem egy interjúra .

minden esetben írja ki azt a tisztességes árat,melyet kapni szeretne az adott alkatrészért
            Ez bizony tényleg igaz !

egy olyan „mi fajtánknak”
            akkor én most itt kérek bocsánatot mindenkitől ---mert ugy néz ki , én vagyok az egyedüli aki ha venne egy öreg bácsitól egy ,pl. 250 csepelt szentesi oldalasssal , -a bácsi álltal kivánt kb 150 000 ft ért ,( alku nélkül ) ---NEM egy "tisztességes " -mondjuk 100 % haszonnal kivánnám tovább adni .

Még barátok közt is nehéz dolog ez , hisz ha egy olcsón odaadott ,drága alkatrészt --CSAK A TE MOTORODRA --végül tovább ad mert másképp alakul az élet ?????
            barna, soveny és TZ kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!

Az általam belinkelt hírdetést nem ócsárolásnak szántam, hanem valóban a minőség érdekelt volna, hátha valaki ismeri a hírdetőt. Saját tapasztalatom van például főtengely felújítással kapcsolatba is, illetve szemtanúja is voltam 1-2 esetnek. Ha van olyan szaki aki ezt tisztességes pénzért tisztességesen megold az szerintem előbb utóbb ki sem fog látszani a munkából, mert rengetegen vagyunk aki ilyen szakira vár illetve keres, de nem talál.

Krómozással kapcsolatban én a mindenki által csak börzeinfóként ismert úrral készíttettem és bizony nem csalódtam. Vele csak pont az a baj, hogy annyi munkája van, hogy ki sem látszik belőle.

A többit majd inkább a kocsmában.
              OdinHEM, barna és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                engem is zavar, ha nincs kiírva ár
                Huba lelkesen segít ilyenkor.

Click image for larger version

Name:	Vágólap01.jpg
Views:	1
Size:	75.4 KB
ID:	134461
                Beagle, barna és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Ezt most találtam:

Name:	Képkivágás.jpg
Size:	126.3 KB
ID:	134477

Komment

bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Ezt most találtam:
                    Én is láttam - izgalmas járgány, még izgalmasabb állapotban. De elég ritka készülék - gyorsan rákerestem a deutsche márkaklub honlapjára, a lépcsőshátú 700-as és 900-as modellekből összesen 83 db van ismert helyen az adatbázisuk szerint - a legyártott kb. 35000-ből. Ezzel az árat elnézve az eladó is tisztában van.
                    Bár ennek a példánynak a hátulja is fura, mintha már lett volna "javítva".
                    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

sricsi70 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Ezt honnan lehet tudni?
                      És ez milyen óra ??

Name:	20130131981.jpg
Size:	189.5 KB
ID:	134478Click image for larger version

Name:	20130131982.jpg
Size:	190.8 KB
ID:	134479Click image for larger version

Name:	20130131983.jpg
Size:	185.7 KB
ID:	134480Click image for larger version

Name:	20130131984.jpg
Size:	184.3 KB
ID:	134481

Komment

Ezzel az árat elnézve az eladó is tisztában van.
                        Engem csak az bosszant, hogy megint belefutottunk egy olyan "veteránosba" aki ott aszalja a telkén letakaratlanul.Látszik, hogy nem most került oda az a szegény autó...
                        Ebből már nem lesz ép kocsi, legfeljebb már csak donornak jó ...
                        chemotox kedvelte ezt.

Komment

Az egy igazi rozsdaboglya, akármennyit is kér érte.

Ráadásul honnan szerzel hozzá alkatrészt? Honnan tudhatod hogyan is kellene kinéznie?
                          Utoljára szerkesztve a következő által: korompaiistvan; 2013 jan. 31, 19:57.

Komment

bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Ebből már nem lesz ép kocsi, legfeljebb már csak donornak jó ...
                            De mit donálhatna egy másik autónak? Papírja nincs, a belseje KO, ahogy kinéz a motorja is be lehet állva és mindenét rágja a rozsda...

Nagyon elvetemültnek kell lenni, hogy valaki belefogjon.
                            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Oldalkocsi / Golyószóró Mg 42

Ez nagyon komoly Kár, hogy hatástalanították

Komment

Ősszel voltunk Egerben veterános találkozón ott volt egy motor oldalkocsiján ilyen golyószóró. Nagy sikere volt.
                                Az öregek akik voltak a háborúban csakúgy nyomatták a sztorikat nagyon jó volt hallgatni.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X