Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Lehet hogy fent Pesten drága az ilyesmi, de itt faluhelyen lehet ingyen kapni 125-ös TS MZ-t, 30-40eft körül Pannóniát, 40 körül 350 es Jawat és 175 Czetkát, Danuviát egy 10-esért...stb, 15 eft körül Dongót (papíros motorokról beszélek). Nem a netről kell nézegetni az árakat, hanem bemenni a falukba kérdezősködni. Aki nem jár utána, hanem csak ül a fotelban annak tényleg ennyibe kerül, amennyiért hirdetik. Jóska bácsi nem fogja felrakni az e-bayre a motorjait, elfér az a tyúkólban, nem kér enni. Most lehet rám haragudni, de ez az igazság.
    ...ez igazság ! -de csak egy része , mert mindenkinek mások a lehetőségei . Engem a "rossz arcom " miatt biztos nem engednének be ,mint idegent , mindenféle öreg bácsik a portájukra .

Viszont -én reggel beadom a horganyzóba a cumót és ha kérem délután , de a forgalom miatt könnyebb , ezért csak másnap hajnalban megyek érte . A hengeremet ha kell szombaton is megfuratom - a csapágybolt olcsó és egy köpésre --van-a homokolóban saját magam dolgozhatok ,szombaton amikor másnak zárva .

Viszont nem hiszem ,hogy csak én lennék az eggyetlen genya aki ha talál valamit 1 gombért --és tudom hogy 10 gomb az eladható valutás ára , akkor oda adjam másnak 2 gombért.
    Ilyenkor szoktam azt csinálni : főkénth ha jó ismerős vagy haver -hogy CSAK CSERÉLEK vele olyan dologra amit ő is örizget mert pont ilyen paraméterekkel rendelkezik .
    A barátok nem keverendők ide !
    sinter, OdinHEM és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Viszont -én reggel beadom a horganyzóba a cumót és ha kérem délután , de a forgalom miatt könnyebb , ezért csak másnap hajnalban megyek érte . A hengeremet ha kell szombaton is megfuratom - a csapágybolt olcsó és egy köpésre --van-a homokolóban saját magam dolgozhatok ,szombaton amikor másnak zárva .
      Igen így mondjuk könnyebb dolgod van az átlagnál, de gondolom nem véletlenül alakultak ki ezek a lehetőségeid, hanem megdolgoztál értük.

A kis falvakban tényleg sokkal nyomottabbak az árak, de ez szinte minden eladható cikkel így van, mivel ott a legtöbb dolog egymás között talál vevőre és a saját pénztárcájukhoz és lehetőségeikhez mérik az árakat.

Az okos szomszéd és az asszony meg nem azért beszéli rá Jancsi Bácsit másnapra a több pénzre, mert megnézi az e-bayt, hanem mert IDEGENEK vagytok nekik, és ott még él a "városinak több a péze" sztereotípia is. Ha egy falubeli kérné, adnák az elsőre kialkudott árért.
      Tényleg eléggé lepucolták már amúgy a "sufni készleteket, de sok minden van ott még. Én is egy borsodi faluban nőttem fel és a környéken ma is nagyon sok mindenről tudok, mik lapulnak még poros deszkák mögött.
      Ráadásul engem be is engednek szívesen (Bocs, de nem bírtam kihagyni)

Viszont nem hiszem ,hogy csak én lennék az eggyetlen genya aki ha talál valamit 1 gombért --és tudom hogy 10 gomb az eladható valutás ára , akkor oda adjam másnak 2 gombért.
      Ezzel szerintem a legtöbben így vagyunk. Nem hiszem, hogy sokan hagyják ki az ilyen lehetőséget, ha alkalmuk és módjuk van kihasználni.
      supermax kedvelte ezt.

Komment

Érdekesnek találom,hogy milyen háború indult,meg véleménybörze,meg e-bay-ezés.Engem inkább az zavar,ha pl. egy u csepel hengerfej lenne 2x ennyiért akkor mindenki a házát akarná eladni.Meg milyen érték,meg satöbbi.Nem beszélve a már említett Nortonról,de említhetnék más nemzetközi piacon is versenyképes gépet,amit ha Magyarországon hirdet a manus ár alatt,akkor is megköpik,mert drága,viszont ha külföldre adja el akkor meg rohadt nepper.Bezzeg a milliós tlb-k meg 250-es csepelek rendben vannak.Gyönyörű motor a tlb,mindig is kedvencem volt,de külföldön a kutyának sem kell.És akkor még nem beszéltem a hőn szeretett u-ról.Néhány éve egy blokk annyiért kelt el,amennyiért nem lehet eladni itthon egy nz dkw-t.Szerintetek ez így oké?
        wsievers, emu és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Már bocsi, de szerintem nem háborúzik itt senki, mindenki leírja a véleményét hisz ezért van ez a fórum, vagy tévedek?
          OdinHEM, dongos78 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

fulton eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Szerintetek ez így oké?
            Nem! Nagyon nem ok!
            Bár a viccből írt megjegyzéseket azért válaszd külön a komolyaktól!

A piac árait mindig a fizetőképesség határozza meg! Ami kint megfizethető, az itt nem.
            A Csepelért és a Nortonért is zokszó nélkül fizetnék annyit, ha az átlagkereset olyan lenne, mint az emlegetett országokban, ahol ezek az árak ezért reálisak!

És igen, igényes, sok munkával, komolyan felújított veteránokért meg is kellene fizetni a bele ölt energiát és pénzt, de...
            Nálunk, aki felújít egy ilyen gépet, tisztában kell, hogy legyen vele, kevés esélye van a bele fektetettek visszakapására. Itthon ez nem megy!
            Aki ezt eladási célzattal csinálja, adja el külföldön, (én nem szólnám le ezért) mert itthon kevesebb esélye van erre (bár van).
            Aki meg csak szereti a veteránját, ne számolgasson, mert felesleges! Csinálja azért, mert neki jó lesz. Ha viszont mondjuk az ő torkán akarnak lenyomni Német vagy Brit árakat, hát persze, hogy pipa!!!

supermax eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Már bocsi, de szerintem nem háborúzik itt senki, mindenki leírja a véleményét hisz ezért van ez a fórum, vagy tévedek?
            Nem hiszem, hogy tévednél! Legalább is remélem...
            emu, sinter és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nyilván nem szó szerint értettem a háborút.Akkor cseréljük ki a háborút pl: parázs hozzászólások,és vélemények penetráns pattintása.Megfelel?
              OdinHEM és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

vélemények penetráns pattintása.
                ez nanyon jó
                ..............de szerintem nem ennyire "véres" a szitu . Ne feledjétek a fórumozás--a technológiája miatt nem alkalmas normális beszélgetésre . Ezert fordul sokszor negatív irányba a légkör . Ha ugyan ezt a beszélgetést valós környezetben teszik ugyan ezek a szereplők --semmi ,de semmi rossz nem tudna kerekedni belőle .
                sinter, OdinHEM és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

"valós környezetben teszik ugyan ezek a szereplők --semmi ,de semmi rossz nem tudna kerekedni belőle ."

...így van. Korábban én is hányszor kerültem kellemetlen helyzetbe, ha ismerősökkel chat-eltem! Hányszor sértődtek vérig viccnek szánt mondatokon! Amikkel szemtől szemben semmi gond nem lett volna. Mert nem mindegy, hogyan társul a mimika, hanglejtés, gesztikulációk. Nagyon nem mindegy.
                  Hiába, az online világ velejárói... Le is szoktam a chat-ről. Na de a fórumozásról nem szeretnék

Komment

Annyiért hogy tátva maradna a szátok .
                    És az adóbevallásoddal minden rendben

Komment

parázs hozzászólások,és vélemények penetráns pattintása.
                      Ez tényleg nagyon jó, bár szerintem sokan örülnénk, ha az itt elhangzott vélemények néhánya tényleg penetráns (átható, mindent betöltő) eredménnyel járna

Ha ugyan ezt a beszélgetést valós környezetben teszik ugyan ezek a szereplők --semmi ,de semmi rossz nem tudna kerekedni belőle .
                      Hát, tényleg jobb lenne úgy! Esetleg egy-egy "Még egy kört!" Felkiáltással megszakítva.

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      ...így van. Korábban én is hányszor kerültem kellemetlen helyzetbe, ha ismerősökkel chat-eltem! Hányszor sértődtek vérig viccnek szánt mondatokon! Amikkel szemtől szemben semmi gond nem lett volna. Mert nem mindegy, hogyan társul a mimika, hanglejtés, gesztikulációk. Nagyon nem mindegy.
                      Hiába, az online világ velejárói... Le is szoktam a chat-ről. Na de a fórumozásról nem szeretnék
                      Én például sosem chateltem, fórumoztam eddig (kockulásnak tartottam), ha úgy tetszik ebbéli szűzességemet itt vesztettem el Ezért kicsit nehezen is alkalmazkodom hozzá, de most már én sem szeretném ezt feladni, inkább majd belerázódom!
                      sepy, CZsolti és supermax kedvelte ezt.

Komment

De kedves Mir- Mur- na de annak vesszük minek szántad. Az a baj, hogy még messze vagyunk a külföldi vásárlásoktól és ha így haladunk még a " rózsa szín "ködtől függetlenül messze is maradunk.
                        taluga kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          És az adóbevallásoddal minden rendben
                          Persze -miután levontam a kőccségeimet mega tárolásis--alligmaratt valami--esküszöm.
                          CZsolti, sinter és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Csak úgy egy e-bay ellen példa, ha már egy ilyen tank indította a dolgot (hogy minden álláspont képviselve legyen példával)

MZ ETS 250 TROPHY SPORT FUEL TANK...RARE. | eBay
                            Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2013 máj. 16, 19:19.
                            joker, supermax és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Csak úgy egy e-bay ellen példa, ha már egy ilyen tank indította a dolgot (hogy minden álláspont képviselve legyen példával)

MZ ETS 250 TROPHY SPORT FUEL TANK...RARE. | eBay
                              Nem tartom jó példának, szerintem ha ugyanott meghirdetnél ennyiért egy gyári új TLB tankot az sem érne többet.
                              Ez egy nagyon jó példa arra hogy az árat a kereslet határozza meg vagyis ha Angliában nincs ETS, akkor a tank sem érhet sokat. Ettől függetlenül ha találnál nekem első hátsó sárvédőt hasonló kondíciókkal nagyon ödssze tudnék barátkozni Veled.
                              OdinHEM, Beagle és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                ha Angliában nincs ETS, akkor a tank sem érhet sokat
                                ....tévedsz
                                az ánglusoknál igen komoly MZ kultusz, klub....stb van
                                OdinHEM, taluga és supermax kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X