Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón
A szöveg magáért beszél: "A motor gyári állapotú de hiányzik néhány alkatrésze:a KORMÁNY MARKOLATOK A 2 ELSŐ LÁBTARTÓ,A KIPUFOGÓKÖNYÖK ÉS KIPUFOGÓ DOB ÉS AZ ELSŐ FÉKDOB NYERGESTŐL. HÁTSÓ LÁMPA BÚRA SINCSEN MEG.dE A MOTOR FÉNYEZÉSE ÉS AZ ÜLÉS KÁRPITJA IS EREDETI de felújításra szorul. Egyébként motorikusan kiválóan működik.Rendszeresen be volt indítva.Lassan veterán korba lép. Gyűjtőknek ajánlom."
A négyhengeres ---AZ VALAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hosszan nézegettem a képeket , és tudjátok --vagyis csak azok tudják akik elég öregek --hogy ebben a motorban benne van minden olyan amit nem lehet elmondani ,csak egy egész estés sörözés közben , arról a régi szép világról !
Az igazi , eredeti szabadság vágy , a másképp kinézni akarás , .......stb ,stb...
Elnézve a sok innen -onnan származó mindenféle alkatrészt --szinte hallom amikor az építő csávó kérte a haveroktól :- nincs egy .... -de van , mire kell? ...tényleg .. , ott van vigyed , de majd mehetek egy kört ?
Szóval -szerintem lesz itt még néhány ember aki talán megereszt néhány gondolatott erről ...
Igazából csodálkozom ( --meg nem csodálkozom ) , milyen rég hirdeti szegény , mert szerintem ezzel a motorral vehetne valaki --egy darabka------- IGAZI------- -!! MULTAT --! Ez nem -egy tucat 12 vagy 100 -tök mindegy --kifénnyezett , sosevolt Pannónia - !
Csak remélni merem , hogy elgondolkodik valaki azon amit mondok , és megmenti ezt a csodálatos alkotást ! Aztán restaurálja -de pont ilyere- nem akar okosabb lenni mint a készítő . Ezzel a géppel pedig számomra az összes találkozó sztárja lenne !
Ha nem lennék ilyen-- kemény rokker állat -- bizony elmorzsolnék néhány könycseppet a szememm sarkában --amiért lehet hogy csak én látom ezt így .
Viszont én meg nem vagyok nagy Pannónia fan --nekem nem lesz az udvaron ilyen ...
(igazából pl. kiváncsi lennék -milyen gondolattal tette ide a meglepő, érdekes rovatba Beagle, barátunk )
Ez nem az egyetlen négyhengeres Pannónia. Láttam már ennél sokkal szebbet is például az Old Motors találkozóján Csobánkán 2 éve, azután tavaly ugyancsak az Old Motorson Agárdon.
Arról már nem is beszélve, hogy születőben van a barátomnál egy hathengeres Pannónia. A blokk öntvénye már összeállt, készül a váz, ami minimális módosítást kap az eredetihez képest, ráadásul a motor eredeti, első tulajdonosa készíti. Megvan az eredeti forgalmija is.
Utoljára szerkesztve a következő által: kgzoli; 2013 aug. 10, 19:10.
Ez nem az egyetlen négyhengeres Pannónia. Láttam már ennél sokkal szebbet is például az Old Motors találkozóján Csobánkán 2 éve, azután tavaly ugyancsak az Old Motorson Agárdon.
Arról már nem is beszélve, hogy születőben van a barátomnál egy hathengeres Pannónia. A blokk öntvénye már összeállt, készül a váz, ami minimális módosítást kap az eredetihez képest, ráadásul a motor eredeti, első tulajdonosa készíti. Megvan az eredeti forgalmija is.
kgzoli, ------ez mind nagyon szép , de egy szót sem értettél az egész lényegéből !!??
A másik pedig az , hogy "a most készül " az csak egy jópofa dolog , egy ötlet kivitelezése ...stb stb . Már egyszer itt valahol leírtam : manapság egy -egy otthoni (hobbi )gépműhely felszereltsége , komolyabb mint a P20 korabeli gyári kisérleti osztály felszereltsége . Nem is beszélve a ma bárhol könnyedén elérhető mindenféle technológiákról .
Azért persze nagyon jópofa dolog --de a kettőt ne keverjük .
Beagle, taluga és 3 további látogató kedvelte ezt.
Örülök, hogy tetszik neked a "jópofaság" amit egy 45 éve pannóniás, a saját, a gyárban magának összeszerelt gépén most végez, mert már csak ez hiányzik a gyűjteményéből.
1, 2, 4 hengerese már van, és mindegyiket ő készítette....
Utoljára szerkesztve a következő által: kgzoli; 2013 aug. 12, 13:38.
Komment