Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hol máshol adhatnánk hangot a véleményünknek, mint egymás közt ezen a fórumon?
    Szerintem ez természetes. Csak azt kérem, senki ne vegye személyes támadásnak magával szemben.
    Egy kívülálló motorról van szó, könyörgöm!!!

Komment

Én egyáltalán nem bánom ha ez tetszik valakinek, csak nem értem a pénzügyi oldalát.
      A pénzügyi oldalát? Hát melyiken nagyobb a haszon?

A viccet félre téve, a megértéshez ajánlom elolvasni ezt. És a kommenteket is, különösen a 35. számút. Remélem egy picit segít megérteni az érthetetlent.
      Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Hanem az arányokon
        Szerintem épp ez indokolja az aránytalanságot: a viszonyítási alap. Értem hogy fennakadsz rajta, érthető az álláspontod. Mármint úgy érzem megértettem és szerintem ez az egyetlen lehetséges komoly indok, a hely csak másod- vagy harmadlagos.

Tehát ha az 1400 ojrót viszonyítod egy ilyen:

Click image for larger version

Name:	F34A8847-708x472.jpg
Views:	1
Size:	133.2 KB
ID:	140357

BMW kifaragásának bekerülési árához, akkor párezer eurónyi indokunk máris van.
        sepy, UK és kedvelte ezt.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Kedves UK ! Ott van a pont :-)) elolvastam , és teljesen egyet tudok érteni a vitatott kocsi építőjével ... Mert szerintetek egy ember, aki az idejét régi ósdi gépekre pazarolja , a megtakarított pénzéből többet kevesebbet rozsdás vasakra költ , az a ' többségi társadalom ' szamara nem fura ?? Otthon kinlodik berozsdalt csavarokkal, el rohadt karburátorokkal , a felesége meg maga mos főz takarít , tanul a gyerekkel .... Szerintem mi mindannyian kicsit fura emberek vagyunk ... Más mint a többi ember .... Aki csak hajt fogyaszt fizet és nincs ideje élni .... Gyönyörködni egy ujra üzembe helyezett VT - 5 - ös lámpa burában....
          Trophyman kedvelte ezt.

Komment

Nem védeni akarom a motorépítőket (nem is szorulnak rá)félre ne érts. Sőt én sem állnék neki faragni a kis Csepelemet semmi pénzért. És ha a két gép közül kellene választani nem lenne értelme feltenni sem a kérdést....
            Amúgy meg majd Keszin átbeszélhetjük még egyszer.
            sepy kedvelte ezt.

Komment

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Én nem írtam ilyesmit, meg szerintem olyat se, amiből ezt lehetne/kellene kiolvasni.
                Abszolút skálán nem helyeztem el egyiket sem, csak [I]egymáshoz képest.[/
                Olvasd vissza magadat :-))
                Láthatóan értéktelenebb....
                Sokan mások mellett Te látod így .
                De sokan - a licitelök - nem :-))

És nem abszolút skálán helyezted el .
                Mert nincs olyan .

Csak szubjektív . Mint a női szépség verseny :-) Te a Te skáládon helyezted el ... :-))
                Én pedig már megíttam egy relatíve jo palack olaszrizlinget, amiből teli pakolom az egyik oldal dobozt és viszem Tiszakeszire :-)))
                UK, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Esetleg egy rosé bele fér még ?

Komment

Úgy látom kissé félre lett értve ApaE felvetése.......
                    Szerény ebay-es tapasztalatom alapján Kollarg kollégával egyetértve, szerintem azért az árba belejátszik, hogy a kék itthoni, így még rá jön a szállítási költség is, és csak nagyobb a rizikó, (már kintről nézve), és talán jobb egy ilyet 1 euróról indítani (persze minimálárral, nehogy ráfázzon az ember, úgy tudom most már a német ebay is tudja), amiket eddig néztem (Nsu-k) ott is inkább az 1 eurós indulóárra izgultak rá jobban, mint a viszonylag magasabb kezdőárasra, a licitálás izgalma talán jobban vonzza őket...........pedig a motorok állapota közt volt ott is bőven különbség, ezek előtt én is értetlenül álltam, a másik kedvencem az alkatrészek (konkrétan egy a motoromra való fékpedál esetén), annyira belelendültek a licitálásba, hogy már majdnem olyan szintre felverték az árat mintha az ember megvenné az eredeti új alkatrészt a kereskedőtől........
                    UK és kedvelte ezt.

Komment

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Esetleg egy rosé bele fér még ?
                        Persze !! :-))) egészségedre kedves Joker ! :-)) remélem Nektek is !!!!

- - - Updated - - -

Kedves Apae !

Ha megbantottalak , akkor elnézést kérek . Lehet hogy tényleg félre értettelek . Megbántani pedig biztos hogy nem akartalak . És még egy dolog biztos, hogy a Te megkérdőjelezhetetlen szak ismereted a Pannoniat illetően nem nélkülözhető ezen a fórumon .
                        És az is igaz , hogy sok sok tagnak nyújtassz értékes tanácsot , pótolhatatlant.

Ezért , és sokak érdekében kérlek ne vedd a lelkedre amit írtam .

Volt ami nekem sem tetszett , de borítsunk fátylat rá !
                        Egyszer engem is kértek , hogy maradjak , és nem bántam meg .
                        Most én kérlek !!
                        CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Kicsit belefáradtam abba, hogy páran félreértik, félreértelmezik, félremagyarázzák amit írok, sőt belemagyaráznak az írásaimba (vélt sérelmek, vagy a nagy világigazság, vagy bármi okán), anélkül, hogy elolvasnák, értelmeznék netán megértenék az ott leírtakat.
                          Ne tulozzunk!
                          Ez a front,érzékennyé tesz.....
                          Nem kell felkapni a "cukrot" nem mindenkinek sikerül a humor!És kéretik sértődés nélkül (-: értelmezni egy hozzászólást, ha hasonló jelet vés bele valaki .....
                          Ezt kitárgyaltuk!!!!
                          sepy, UK és joker kedvelte ezt.
                          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Name:	21222a89b60c.jpg
Size:	58.9 KB
ID:	140361Click image for larger version

Name:	3f8f1f188ef1.jpg
Size:	61.0 KB
ID:	140362

A tegnap este megigért képek. Szakál nevű mester készítette ezt a motort, és díjat is nyert vele.

- - - Updated - - -

Name:	531077_403904993002530_143541459_n.jpg
Views:	4
Size:	111.8 KB
ID:	140363

Ezt a képet lehet hogy pont itt a fórumon találtam, de nekem azért tetszik, mert a "Pannóniás-jegyeket" , szín- és forma világot szépen visszaadja. Persze hogy ez csak egy fotosoppal összemásolt "virtuális fejlesztés" de mégis megfigyelhetők olyan szépen kidolgozott részletek rajta, ami egy megvalósítható motoron jól mutathatna... És hogy ez, mármint más motorok megfigyelése , és felhasználása a dizájnban mennyire elterjedt azt illusztrálja a minden napjaink motorjai, autói.

És a Csepeli Motorkerékpár gyár is járatta anno a külföldi motoros szaklapokat. ( Más kérdés, mit tudott azokból profitálni...)

Komment

Asszem' te megint félreértettél.
                              Hát, sokáig gondolkodtam is, hogy válaszoljak-e a felvetésre, ami jogos és világos, de - és nem megbántani akarlak - vagy szándékosan provokatív volt, vagy könnyelműen elsiklott a mellett, hogy a két Pannónia nem egy ligában játszik. Azaz, aki 1400 EUR-t fizet az általad kevéssé értékelt motorért, az nem azért veszi, mert Pannónia, hanem mert úgy néz ki, ahogy - és olcsó. És tud majd villantani vele a rockabilly fesztiválon Friedrichshafen-alsón. És azért valljuk be, ilyen szemmel nézve pont mindegy, hogy a másikon mennyibe kerülne a kipufogó, meg a fényezés, meg mennyire ritka, mert azt még szét kellene szedni, lefújni feketére, szerezni rá egy másik ülést - ráadásul nincs is rajta műszaki, és valahol keleten van, ahova ki akar elmenni érte, meg szívni a német papírozással?

Nem hiszem, hogy félreértettelek, csak engem ugyanúgy nem igazán izgat egy motoron az, hogy Pannonia, mint azt, aki kifizet egy látszólag elég ramaty állapotban lévő motorért egy kalap pénzt. A jó rockabillyt viszont szeretem.

Ha mégis félreértettelek, akkor elnézést kérek, de nem ígérem, hogy a jövőben nem fog előfordulni, mert kifejezetten szeretek értelmes, de más véleménnyel rendelkező és más szempontok alapján ítélkező emberekkel véleményt cserélni, még ha vitának is látszik, mert segít megérteni a világot és azt, hogy nem csak egyféle igazság létezik.

- - - Updated - - -

Persze hogy ez csak egy fotosoppal összemásolt „virtuális fejlesztés”
                              Szerintem meg vettek egy Pannóniát, telenyomták szteroiddal, aztán meg kint felejtették a napon és megolvadt.

Egyébként nagyon pöpecül néz ki.

- - - Updated - - -

Tehát ha az 1400 ojrót viszonyítod egy ilyen
                              Hol lehet ilyen BMW-ket faragni? Kéne egy munkába járáshoz.
                              TLF65 és CZsolti kedvelte ezt.
                              Everything is better when you decide you don't care.

Komment

TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                jelige: Degustibus non est disputandum!
                                "Igaz, igaz Ványadt Ványatovics Vinyov! Mintha csak magam modtam volna!" (Alfonzó)
                                Igyekszem nem vitatkozni
                                TLF65 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X