A sok történtből ami a témával kapcsolatos kettőt elmondok. Az első, amikor a Seat Terrámat kínáltam eladásra, 17 éves volt az autó, több helyen korrodált, nem vette az 5. fokozatot, nem volt egy esztétikai csoda, de munkásautónak tökéletesen megfelelt, keveset fogyasztott, a fenntartása minimális. Volt még rajta 8 hónap műszaki, gondoltam egyszerűbben túl tudok még így adni rajta, meghirdettem 135.000 Ft-ért. Több telefonos érdeklődő után eljött egy hölgy egy autószerelővel, akik körbenézték, felsorolták a telefonon már általam ismertetett hibákat, valamint próbaút során közölték, hogy a jobb első kerékcsapágy kicsit zörög. Mondtam, hogy nem kicsit, hanem nagyon. Erre a hölgy azt mondta, hogy én rejtett hibával akarom eladni az autót, ami őt nagyon felháborítja, ennek ellenére ha a hibákat kijavíttatom megveszi 135.000 Ft-ért...Nem kötöttünk üzletet, másnap jött egy újabb vevő, aki körbenézte, benyúlt a zsebébe és kifizette a 135.000 Ft-ot. Évek múlva találkoztunk, boldogan használta az autót...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón
Collapse
X
-
Ezt nagyon jól írtad. Egy vállalkozás sikeressége - a szolgáltatás minősége mellett - szerintem legalább 50%-ban függ a szolgáltatást igénybevevőkkel szembeni kommunikációtól. Sok tanulnivalónk van még ezzel kapcsolatban nekünk, magyaroknak. Harmadik éve foglalkozok vevőkommunikációval, és bizony sokszor minden szónak, hangsúlynak jelentőssége van. Kemény ezereurók múlhatnak egy-egy helytelen kifejezésen.
- 4 likes
Komment
-
Nem kevés munkaóra lehetett benne.
- 6 likes
Komment
-
Nem hiszem,hogy sok órát töltene a nyeregbe két okból is :ez nem hiszem ,hogy kap műszakit a másik pedig ismerve az alsóbb rendű úthálózatunkat az illetőnek még a fogtömése is kilazul azon a lengő nyergen.Egyedi műszaki megoldásként érdekesség kategóriába sorolható de használati értéke??és St.Z.350 kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
ApaE
-
biztos találkoztatok vele, én (végigolvasva)(a kommenteket is) eléggé megrökönyödtem:
Szélhámos Miskolcon! Olvasd el!"Akaraterő és szorgalom, ez a két tulajdonság az, amellyel bármilyen célt el lehet érni."
- 2 likes
Komment
-
eléggé megrökönyödtem
Persze be kell vallanom, én nagyon-nagyon "fázok" attól, hogy bármilyen munkát kiadjak a kezemből. Akár itthon a házon, akár az autómon vagy az öregecske motorjaimon. Mert mindig az a vége, hogy nem egyezik az elkészült munka az elvárásaimmal. Lehet bennem (is) van hiba, de nagyon ritkán találkozom olyan szakival, aki megfelelően dolgozik - pedig nem akarom se ingyen, se tegnapra és általában nem is kérek lehetetlenségeket.
(De megtaláltam a megoldást: a most készülő motoron mindent én csinálok és kész. Aztán ha csúnya lesz, törik, szakad, hullámos, narancsos, lepereg, leesik, kiesik, leereszt, rezeg, zizeg akkor tudom ki a hibás...)There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 15 likes
Komment
-
Szervusztok!
Meglátszik az már az emberen,hogy áll a kezében a csavarhúzó,némelyik úgy fogja mintha disznót készülne ölni.Látni lehet,hogy bánik a szerszámaival,szét van a földön dobálva,vagy azért van valami rendszer.
Nálam a műhely úgy tele van,hogy csapáson lehet közlekedni,de azért mindennek van helye és ha használok valamit,használat után egyből visszateszem a megszokott helyére.A földre,betonra,még a drótkefét sem szívesen teszem le,-mert ezzel tisztelem azokat az embereket,akik fáradtságos munkával elkészítették számomra a szerszámokat.
Természetesen,van ebben valami mánia is,és nem mondom,hogy kövessétek a fentieket,de én igen keservesen megnélkülöztem,hogy legyenek egyáltalán szerszámaim.Mindent,ami tönkremegy,-nagyon tudok sajnálni.
Üdvözlettel:Che
- 11 likes
Komment
-
Kamu lenne a hirdetés, vagy a lengyeleknél is hirdetve van ez a Czetka?
CZ 150C cserélném
És a lengyel oldal: https://www.facebook.com/#!/23198905...type=3&theater
Komment
Komment