Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Idén szolid 1000 km-t sikerült csak motoroznom, most nemrég kimentem a Yamahával...hát maradjuk annyiban, hogy idén már nem fogok a korábbi évekhez felzárkózni km-ben...
K...va hideg van!
Megrettenve nyitottam az oldalt, hogy ki az az elvetemült Eszkimó vagy valami Szerjózsa?. De eszembe jutott 48 éves motoros pályafutásom és kicsit sem csodálkozom tovább.
48 éves motoros pályafutásom és kicsit sem csodálkozom tovább.
Bizony-bizony kedves barátom!Szerintem sincs csodálkozó motoros....csak fiatal!Aztán átél Ő is mindent....idővel!Én is mentem ma is a ,,fióksárkánnyal" néhány kilómétert!De 30km/ó fölött iszonyú hideget éreztem!Így hangos csörömpöléssel(jégcsapok!)és koppanással(fagyhalál!) le is kecmeregtem róla!De azért ha nem esik minden nap megyek egy kicsit hogy szokjam az eljövendő sebességemet!Szentül megfogadtam hogy szolid nyugger tempóra váltok!(Ergó még gyorsulnom kell!).........dehogy is h.lye vagyok eltévesztettem!
Ontopic: ma mentem kemény 12 km-t a saját motorommal, már teljesen elszoktam tőle...előtte a levegőcsavaron korrigálni kellett volna a hidegebb időre. Na nem baj, majd legközelebb, hátha lesz még 10+ fok.
Én úgy gondolom ebben az évben a mai nap délután kerültem egy utolsót a bömbössel,148 km igaz nem túl sok de a végén már kezdett sötétedni és a hőfok is leesett. Ez a Cz-vel nem nagy öröm lett volna. A bömbös mivel teljes idomos és a plexit is jól jött és jólesett a kerülő. De soká lesz mikor motorozhatunk!!
10 fokig azért alaposan beöltözve, meg-megállva, pár óráig nem fázok egyáltalán 60-70 km/h-ig. (kantáros bélelt szélálló külső nadrág, alatta mackó meg esetleg pizsama, párnás térdvédők, 2 pulóver, vastag téli béléses protektoros kabát, 3 zokni, motoros csizma, meg esetleg fejvédő harisnya a sisak alá)
De ilyen hidegebbekben inkább terepezni szoktam endúróval, mert ott azért jóval lassabb a tempó, nem ülsz monotonan mozdualtalanul, hanem küzdessz, ott inkább izzad az ember.
Én nem cifráztam ennyire és most használtam fejvédő/ melengető/ kámzsát vagy mit de mondhatom sokat számít az állát és a nyakát melengeti az ember fiának. Lányoknak is!! csak Ők óvatosabbak már ilyenkor. A hőfok miatt azért óvatosságra inti az embert a tapadás hiánya időnként, 10 fok alatt egy nyomatékosabb géppel minden képen.
Mi a ,,stájsz" barátom puhulunk-puhulunk?!
Személy szerint nem vagyok hajlandó felvenni még a WC ajtót is magamra azért mert hűs van!Ha nem bírom nem megyek!(Esetleg csak a ,,háziasszonyok Harly"- jával!)...egy kis vicces Szilveszteri gurulás az utcánkban!Fiatalabb koromban sok telet lemotoroztam muszályból!Sosem volt semmiféle különösebb védőruhám de még kesztyűt sem viseltem sosem!Nem tudok benne motorozni!(Amúgy sem!De ez most mellékes!)
Hidegben csak "lassú" gépekkel szabad menni, pont ideális a veteránoknak, meg kismotoroknak Meg nyilván nem az egész-napos túrák ideje ez már.
Régen én sem öltöztem be alaposabban sosem, nem is volt mibe, nem tulajdonítottam különösebb szerepet neki, de amióta lassan-lassan összeállt az alapfokú motoros ruhatáram, azóta kifejezetten akkor szeretek motorozni, ha betudok öltözni vastagon izzadás nélkül. Nyáron nem is szeretek annyira menni, amikor rám izzad a ruha, és muszáj kockáztatni a lenge öltözetet. Tavasz és az ősz a tuti stabil 15-20 fokkal Nyilván más a helyzet nagy sebességnél, ott nyáron is biztos van huzat, de most veteránokról beszélünk, ahol nem jellemző a 100 feletti tartomány.
Komment