Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Javaslom, hogy egyesítsük erőinket és Orosházán várjuk be a báránybőrbe bújt vörös sárkányt. Sepy, Che, mi a véleményetek? Találkozzunk?
    Amint azt az előző bejegyzés tanúsítja, sikerült az erőinket egyesíteni és visszafordulásra késztetni a Nagy Vörös Sárkányt! Már 10 óra tájban gyülekeztünk Sepyéknél, akiknél vendégszeretőbb házigazdát lehet keresni, de nehéz találni. Szerencsére Che is úgy rendezte a dolgait, hogy el tudott jönni. (Végre ővele is tudtam személyesen találkozni. )

Az udvari kemencében két tepsi langalló várta sorsa beteljesülését, mi meg - családtagjainkkal együtt - Apacsávót, aki sárkányháton épp jókor érkezett. Hangulatos beszélgetés kezdődött, amiben az volt a legcsodálatosabb, hogy úgy éreztük, mintha ezer éve ismernénk egymást. (Egyívású emberek között előfordul az ilyesmi életkorra való tekintet nélkül. )

A langalló elfogyott, a beszélgetést pedig Tiszakeszin folytatjuk. Úgy legyen.

Komment

Egyetértek!!!...ezt nem lehet tovább ragozni!Kellemes utazás,rokonszenves cimborák,nagyszerű motoros idő,gyönyörű táj!!!!...............és a hűséges sárkányom!!!!........melynek símogató ölelésében minden gond lenullázódik!!!(ilyenkorRadnóti:Két karodban.c.rövidke verse zsong a fejembe és igencsak nostalgikus állapotba kerülök!(vagy talán már a szenilitás kezd utat törni?....ez még kérdő jeles!)

- - - Updated - - -

http://youtu.be/YqI3Q-sE36U

Komment

Julius 4-én,szintén a ,,Függetlenség napjára" szavaztam!Ezért gondoltam egy merészet és fölkeltettem a sárkányomat az ebéd utáni sziesztájából,mondván: elég a henyélésből fussunk egy kicsit!!Mivel eleinti ódzkodását meggyőző érvekkel legyűrtem fiatalságom városa felé vettük az irányt!A rettentő rossz utak ellenére sem csüggedtünk!Sőt fiatalos lendülettel faltuk a kilómétereket!Nem is bántam meg mert sikerült ismét sok szépet látnom és jó pár érdekes és kedves emberrel dumcsiznom!14 órától-19 óráig 300km körül trappoltunk,legnagyobb meglepetésemre a házam előtt kb,1km-re megáltam és utánna a sárkány megmakacsolta magát és az ,,istennek" sem volt hajlandó beindulni!Némi szentségelés és beígért csajsárkány és abrak megvonási fenyegetések után csak beindult!Ennek ellenére elégedett vagyok öreg jószágommal!1000km-ként 1-2-prücök belefér!Teszek ide pár képet a talány kedvéért hogy merre jártunk!!!Bármi hihetetlen,ebben a gyárban ,,apacsavo"ifjoncként még dolgozott!Volt egy kis zűr!!!!Eggyik fórumos cimbi otthona!(sajnos nem volt otthon!)...........ahogy mondani szoktam ,,lóra,sárkányra,dongóra,bármi kerekes szerkezetre fel"!!!!....és irány az egyenes!!!

Komment

Iszol te eleget?.................................
          Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2014 júl. 05, 21:04.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Iszol te eleget?...
            Kedves ,,mateapu",.........ezt nem tudom értelmezni!(Bocsi ha értelmetlennek tűnök!)

Komment

De ismerős a háttér a képeken. Amúgy ha esetleg szét szeretnél nézni bent a gyárban (már ami megmaradt belőle) tudok segíteni egy gyárlátogatásban.

Komment

Köszi!!!...de inkább nem!Amikor még működött akkor sem tetszett nem hogy most!!!Viszont a 102.-es tanműhelyébe szétnéztem! Itt a megfejtés!.......nos,hát itt kellett volna elsajátítanom a szakma alapjait!(Így vissza tekintve azt hiszem terméketlen talajra hullott az oktatóim által ,,belém vert" mag!)....és ezt vegyétek szó szerint!!!(mármint hogy belénk verték!)Nincs tévedés!Ott a dátum a képen,ez nem az én inas éveimben készült,,,,,,,,,,,,,,,,ez a XXI-ik században!!!!!

Komment

"Kedves ,,mateapu",...ezt nem tudom értelmezni! "

Nem akartam gondot okozni.
                  Hát.... egy kicsit vigyorgós voltam,és eszembe jutott:te nem szoktál e hasonlót csinálni?
                  Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2014 júl. 07, 21:01.
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Majdnem jót motoroztam ma így este. Kis 30km-es kör, 40-es átlaggal. Utolsó 2,5km-en meg egyszer csak sötétbe burkolózott a motor (ezért 40-es átlag, lopakodva jöttem haza)
                    Hát nem kellemes dolog két település között a sötétben (aksiról azért működtek a helyzetjelzők) ennyit motorozni.
                    Holnap meg kereshetem a hibát...

De azért kellemesen is csalódtam a gépben. 50-60-as tempónál egy busz előzését simán be lehet vele vállalni.
                    Így este 10 után valahogy jobban megy a motor mint szikrázó napsütésben

- - - Updated - - -

Na úgy tűnik meg is lett a hiba(legalábbis műszer szerint. Próbakör majd holnap). Az a fránya gyújtáskapcsoló...
                    Ami érdekes viszont hogy így, egy órával a motor leállítása után is még süt a lendkerék...
                    No meg a blokk is elég szépen tartja a hőt.

Komment

,,mateapu"!Nem okoztál gondot!Azok nem itt kezdődnek!Most már értem a kérdést!Sajnos(vagy hál"Istennek!) én nem iszom alkoholos italokat.Az ok egyszerű már zsenge legény koromban rendkívül rossz tapasztalatom volt ezzel kapcsolatban!Így aztán valahogy kimaradt az életemből.A motorozást jobban kedvelem és azon aztán ügyelni kell az egyensúlyra,ami az alkohol hatására jelentős mértékben csökken!

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        egy órával a motor leállítása után is még süt a lendkerék...
                        No meg a blokk is elég szépen tartja a hőt.
                        Mert ebben még van anyag rendesen, mint a régi hőtárolós kályhákban

Komment

Apacsavo
                          Hát elég gyanús hogy még az igát kellett húznom :/ Na sebaj jössz te még errefelé vagy én arrafelé Örülök hogy a sárkány jól szuperál és gyarapodnak a közös km-ek

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Mert ebben még van anyag rendesen, mint a régi hőtárolós kályhákban
                            Bezzeg amikor nem kéne gyorsan ki tud hűlni hogy aztán nehezen induljon

Komment

Üdv Mindenkinek!

Hétvégén volt Kumnadarason a 24 órás veterán megbízhatósági, és mi is elmentünk megnézni ( addig, amig megrendezik ezt a rendezvényt, mert lehet, hogy az idő előre haladtával később már nem lesz "igény" vagy pénz...)

Egy 1000-res körüli Varadero a barátommal, a fiam CBF1000-se, egy CBF250 egy hölggyel a nyergében, és az én TLF-em volt a "csapat" ami útra kellt... mondanom sem kell, a Pannónia TLF de Luxe volt a leggyorsabb, ez abból is kiderült, hogy mindig az ment a sor elején!!!

Rögtön indulás után volt egy "kis" aggodalom, mert olyan tempót diktáltam, hogy az egyik dugattyúm ( az egyből) mintha megszorult volna... ahogy leállt a gép, kicsi pihenő, majd ujra indítottam, és utána már gond nélkül teljesítette azt a 250 km-t amit az nap motoroztunk. A meleg szinte elviselhetetlen volt a vashengernek, de kitartóan "szó nélkül" tette ezután a dolgát. A két gyertya működött, és miután leértünk az Alföldre, ( Gyöngyös környékéről indultunk Tiszafüred felé) már kényelmesen a pihentető lábtartón lógatva a lábam motoroztunk olyan 70-75 km/h-ás tempóval....( ezt a rizsrakéták mérték a hátam mögött, mert nekem olyan 85-95 km/h-t mutatott az órám )

Aki volt már 24 óráson az tudja milyen, aki nem, annak el kell mennie! Nekem nagyon nagyon tetszett, főleg az "egyfejű" Pannóniák, némely P10 alapú gép félelmetesen gyorsan ment, és ami a lényeg, nagyon megbízhatónak tűntek, az örökké szerelgetős nyugati gépcsodák mellett... VAlószínűnek tartom, hogy jövőre ottalvós-táborozós túra lesz, annyira tetszett mindenkinek.

Hazafelé éjféltájban indultunk, előre engedtem a fiatalabb csikókat, ( mert ahogy jöttek utánam, azok a bikaerős halogén lámpák a saját árnyékomat vetítették elém az útra, kétoldalt mindent láttam, de hogy előttem mi van...azt magamtól nem láttam...)

Viszont sereghajtóként, újra olyan érzésem volt mint 25-30 évvel ezelőtt, motoroztam a Pannóniával az éjszakába, a lámpája még most is nagyon jó, élvezhető volt, sőt! annyira jólérezte magát a hűvösebb időben, hogy pl. a Kerecsend utáni emelkedőn ( a 3-as úton, Gyöngyös felé) 70-el szaladva neki, ugyanúgy kiment 4.-ben 70-el...Igaz nem gyorsított, de nem is lassult!! ...

Most újra szerelés következik, a tapasztalatom az volt, hogy a 16-50-es szekunder hajtás nagyon nyomatékos, (főleg az Alföldi vidéken,) és pörgős menetet hozott, módosítom az áttételt 16-48-ra, ami miatt veszíteni fog a nyomatékból, de alacsonyabb fordulatszámú utazót fog eredményezni, reményeim szerint... ( persze kiváncsi vagyok hogy a hegyeket hogy fogja bírni, mert két hét múlva a Zemplént akarom bejárni, a Bükkön keresztül... a hegyekben nyáron is hűvösebb van, mit az Alföldön, és több az árnyas útszakasz, ezt nagyon szereti a TLF...)

Nagyon élveztem ezt a kirándulást, remélem ugyan ilyen jó idő lesz a hétvégén, mert várom a Tiszakeszi-túrát, módosított programmal, és áttétellel!

Komment

TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Tiszakeszi-túrát, módosított programmal,
                                ....ez mi ? mit nem tudok?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X