Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

korzaar eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Valami ilyesmit.
    Lehetne vele kötekedni, de nekem tetszik
    Még napi használatra is alkalmas lehet. Ez ugye 50-es?

Komment

Igen ez egy Honda Solo 50ccm, 4 ütemű.
      Ez egy nem túl régi, ha jól emlékszem 2003-as típus.
      Kicsit fel van öltöztetve, egy kis festék és már kész is.
      A Simsonomat(1987-es évjárat a váz), ehhez hasonlóra építem, egy K55 tank már beszerzésre került, sajnos a térdvédő gumit tartó lemez mindkét oldaláról hiányzik, ezért is vettem meg mert amúgy is szélesíteni kell a tank alján a vázalagutat, így legalább nem egy jó példány lesz elszabva.
      Egyébiránt ha már itt tartok, akkor megkérdezném, hogy a tank hegesztése után kell-e belülről valamivel kezelni, hogy ne kezdjen el rozsdásodni?

....és a hab a tortán, hogy valami félreértelmezés miatt, én sokáig abban a tévhitben éltem, hogy a "B"kategóriás jogosítvánnyal vezethetek 125-ös motort(volt ez a hercehurca a kategória körül), úgyhogy , ha meglesz a 125-ös motor, akkor még egy jogsi is kell majd)
      Utoljára szerkesztve a következő által: korzaar; 2014 okt. 15, 08:48.

Komment

volt ez a hercehurca a kategória körül
        Valóban, sokan már térdelőrajtban álltak, mert azt hitték, ezután "B" jogsival mehetnek 125-össel is.
        De nem, kell tenni vizsgát (igaz ha jól tudom nem a szokásos, teljes tanfolyamot kell végigjárni).
        Egyébként ezzel az építménnyel a rendőr nem kötekszik?
        (Bár ha az én dongóm nem szúr szemet nekik...)
        Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 okt. 16, 06:53.

Komment

Fogalmam sincs, hogy a japán rendőr miképp áll az ilyen dolgokhoz(mivel ez egy ottani kép), de a hazai helyzetről annyi infóm van amit a NKH-tól kaptam:
          Click image for larger version

Name:	nkh-s.jpg
Views:	1
Size:	142.5 KB
ID:	141437

Komment

Ezek szerint mégsincs rendben a dongóm
            Van egy kerékpár vázszám, van egy motorszám, de én bizony nem hurcoltam az NKH-hoz, hogy ők is üssenek bele valamit...

Komment

Egyébiránt sokan ezzel sincsenek tisztában:

"A kérdésre a válasz a 289/2009. (XII. 18.) Korm. rendeletben található, amely: A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet módosítása címet viseli, és a vonatkozó része így szól:
              28. § (2) Az R. 1. számú függelék II. fejezet r) és r/1) pontja helyébe a következő rendelkezés lép (A közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak):
              • r) Segédmotoros kerékpár: a külön jogszabályban L1e járműkategóriába sorolt kétkerekű, L2e járműkategóriába sorolt háromkerekű jármű, továbbá az L6e járműkategóriába sorolt quad és mopedautó.
              • r/1) Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. A kerékpáron a kerékpárt nem hajtó személy is szállítható erre alkalmas ülésen. A kerékpáron utánfutó vontatására alkalmas berendezés helyezhető el.

"A fentiek alapján, akkor nevezhetjük kerékpárnak a járművünket, ha van rajta pedál, amivel hajthatjuk azt, és a villanymotor teljesítménye kisebb, mint 300W. A robogókra hasonlító villanybringák, amelyekre alapból nem szerelik fel a hajtókarokat és a pedálokat, nem hajthatók emberi erővel. Így, ha egy ilyennel igazoltat a rendőr, akkor jogosan kérheti a jogosítványodat, mivel járművünk emberi erővel nem hajtható, tehát nem esik bele a KRESZ kerékpár fogalom meghatározásába."

...nos pontosítottam a hsz.t, ez egy idézet volt a cikkből, ami egy kérdésre válaszolt, miszerint "Kerékpár-e az elektromos bringa"

és itt már tényleg a rendőr jóindulatán múlik, kap-e az illető csekket
              A ccm beütést meg elvileg ugye a gyártó/forgalmazó is megteheti, meg talán a rendőr sem veszi olyan szigorúan, hacsak nem valami láthatóan nagyobb köbcentis motorról van szó.
              Utoljára szerkesztve a következő által: korzaar; 2014 okt. 15, 11:50.

Komment

és a villanymotor teljesítménye kisebb, mint 300W.
                Nem írja hogy villanymotor lehet csak!

Komment

...igen valóban, de javítottam a hsz.-t.

Komment

Visszatérve a képen látható gépre tényleg jól néz ki.Rendesen ki van szedve az eredetiségből, mit tesz egy festés??!. Fiatalos és "dögös" még ha nem is szőke

Komment

ha jól tudom nem a szokásos, teljes tanfolyamot kell végigjárni
                      Így van, akinek megvan a B kategóriája az elmehet egy ún. B125 tanfolyamra és elvileg nem kell végighallgatni az egész elméleti oktatást,csak ami rá vonatkozik (bár ez a gyakorlatban máshogy működik) és kb. 10 gyakorlati órát kell vennie vizsga előtt. Bár ez az óraszám kissé kevés...

Korzaar!
                      Nem gondolkozol 125-ös Csepelen?
                      A 125/T típustól kezdve már elől-hátul teleszkóposak, sok alkatrész van hozzájuk, forgalomba helyezés jóval könnyebb - szerintem - mint egy K55 esetében.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Ezek szerint mégsincs rendben a dongóm
                        Szerinted nekem rendben van? Nem vittem én sem az NKH-s oknak. Többek között nincs rajta hátsó lámpa, első-hátsó prizma, macskaszemet már elhagytam a hátsó kerékről... Bukót, láthatósági mellényt se használok,(nem tudom, hogy kell e rá) hanem motor megszivat, oszt ussgyi!!
                        "Akaraterő és szorgalom, ez a két tulajdonság az, amellyel bármilyen célt el lehet érni."

Komment

Örs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Többek között nincs rajta hátsó lámpa, első-hátsó prizma,
                          Nekem csak az első fék hibádzik . Ezen kívül, ha nagyon kötekedni akar akkor a világítást is megemlíti. Ugyanis dinamóról üzemel, ergo álló helyzetben nem világít . Villogót pedig nem teszek rá, az agyoncsapná a klasszik kinézetét. Világítótekercs nincs benne, nem is lehet beépíteni.
                          Hiába, ezt a dongót haladásra építettem, nem állásra

Komment

Motorizált segéd - Dongó

...ebben a cikkben a forgalmazó szerint is segédmotoros kerékpár a dongó, annak minden nyűgjével.
                            (ezért nem is vettem, pedig könnyebb lenne felcipelni a 4. emeletre)
                            A világítás álló helyzetben témára: szerintem az akkumulátorral nem felszerelt smkp.-ok sem világítanak álló helyzetben, ha leállítod a motort.
                            Amúgy a bicikli lámpa sem világít ha dinamós és állsz pl. a piros lámpánál.

Komment

ha leállítod a motort
                              Ez viszont nincs kikötve a szabályban. Lényeg, hogy képes legyen álló helyzetben világítani. Az már tök mindegy, hogy a világitás milyen üzemű.

Amúgy a bicikli lámpa sem világít ha dinamós és állsz pl. a piros lámpánál
                              A
                              biciklis kreszben nem vagyok otthon, hogy ott követelmény-e...

- - - Updated - - -

Motorizált segéd - Dongó
                              Egyébként nekem is ez van, a Dongó+, egyenesen Kínából érkezett , és egy ősöreg Orosz bringát újítottam fel, arra szereltem fel. Felújításkor kerültek bele Tajvani alkatrészek is. Néha magamra öltöm a bangladesi gatyámat, és alacsonyan repülök a dongóm hátán a jó Magyar utakon. Igazi multináci motor
                              És nincs mese, nincs kibúvó, ez bizony félremagyarázhatatlanul segédmotoros kerékpár. 50 köbcenti, 1,8 ló tépi a hátsó kereket, többet megy mint egy Babetta vagy Romet . Akármilyen viccesen is néz ki, bizony kell az a bukó.
                              Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 okt. 16, 15:05.

Komment

Engem igazábol a pedál zavar , valahogy olyan "gyerekes".
                                Biciklin ugye muszáj, de valahogy a motorral furcsa, mindig a gyerekkorom jut eszembe a Verhovinás korszak.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X