Apacsavo a báránybőr hová tűnt a sárkány derekáról?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
De jót motoroztunk ma!
Collapse
X
-
Tegnap délután és is átmentem Szarvasra de 17óra körül már kezdett barátságtalan lenni az idő. Sok lehetőségünk már lassan nem lesz sajnos.Én is leállítom a Sportot /öregedni/ várni fogja a Lányom hiszen annak is korosodni kell a nagy motor jogsihoz.Persze a télen az ő gépe is terítékre kerül, csak azért mert nehogy megöljön az unalom!.
- 6 likes
Komment
-
Na, végre van alapom írni ide!
Munka után hazabicikliztem és elő a Pannóniát. 3 rúgás szívatóval, gyújtás, és első rúgásra indult. Mély doromboló hang, lámpát ráadom, mert már sötét van, a km-óra vajszínű számlapja sejtelmes megvilágításba kerül. Ezt külön imádom benne, meg azt is, hogy jobb fentről indul a skála!!!). A kuplungot néhányszor behúzom, had menjen olaj a lamellák közé, egyesbe teszem, mire a váltó hallhatóan kattan egyet, de nem egészségtelen hang ez, jó bele a W20-50 olaj.
Elindulok, lassan visszatolom a szívatót, és megyek vele, fel kettő, három, négy. Hideg van, nem is öltöztem igazán hozzá, csak a biciklihez, de marha jó érzés! Már annyit szereltem mostanában, menni akarok vele!!!
Szemüveg nincsen rajtam, de nem repülnek a szemebe legyek, bogarak.
Nincsen nagy forgalom már a városban, lement az esti csúcs. Öröm motorozni. (Csúcsban utálom, araszolgatni, váltogatni, elindulni, megállni, azt nem szeretem.)
Eszméletlen jó hangja van a motornak, húzatom mélyről, aztán kipörgetem...tisztára olyan, mint amikor egy gitáros különböző akkordokat próbálgat.
A váltó is már teljesen engedelmes, kettesbe váltva ad csak hangot, amúgy élvezet váltani vele.
Megyek a városban és forognak utánam a fejek. annyiféle motorhangot hallani a kis pöcsköszörűktől kezdve a nagy négyüteműekig, de ez teljesen szokatlan, Pannónia...
Nem megyek sok kilométert, nincs sok benzin a tankban, nem volna jó tolni hazafelé, meg tényleg kezd hideg lenni...
Irány haza! Egy laktanya előtt haladok el, az őr ilyenkor általában ki szokott jönni, hogy mi ez? Lehet, hogy nem NATO-kompatibilis a motor és támadást sejt? Nem dehogy, biztos ő is szereti a régi vasakat Mindegy, én már odébb vagyok, Kicsit olyan, mint az Indul a bakterházban a bakter, aki mindig a vonat után engedi le a sorompót...Nem baj, legközelebb lassabban jövök erre, had gyönyörködjön.
Visszaérve a garázshoz nem állítom le rögtön, hagyom egy kicsit alapjáraton. Imádom a hangját, amikor alig pöfög, inkább dörmög, és az ember azt gondolná, mindjárt leáll, mindjárt leáll...de nem!
Aztán fájó szívvel és dideregve leállítom...és a csendben abban reménykedem, hogy kegyes lesz hozzánk motorosokhoz még az ősz...
Egy kb. húsz perces utat már rögzítettem a telefonommal, eltettem télire, mint a befőttet, és ha kint süvít a szél és fújja a havat, én a meleg szobában hallgatom majd a számítógépen...Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2014 nov. 13, 20:52.
- 20 likes
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMa leraktam a motort a téli szálláshelyén, de már ilyen húsz perces utakról álmodozom a következő hónapokban.
- 2 likes
Komment
-
Úgy látom tettél neki olvasnivalót,hogy ne unatkozzon a télen!"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
- 3 likes
Komment
-
No azért Neked sem kell szégyenkezned de pancsolás nélkül mindkettőtöké szép gép!és mint az enyém tudom a Tietek sincs még befejezve. Ennek szerű a magyarázata: ki szereti a motort az mindíg csinosít alakít a saját kényelmére, biztonságára ez pedig sok fejtörést okoz,hogyan is?. Persze itt jön a neheze a pénztárca és az ,hogy ne legyen össze egyezhetetlen aMárkahűséggel!
- 4 likes
Komment
Komment