St.Z.350 eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Nagymotorok 50-es "papírokkal"
Collapse
X
-
Ez a Csepel hungarikumként segédmotorrá válik annyira abszurd, hogy ha tényleg igaz, akkor javaslom testvérnépünk, a törökök szóhasználatát meghonosítani az ország elnevezésében egy ötödik, vagy hatodik alaptörvény módosításban: Magyarisztán.
A külső gyújtású azt jelenti, hogy röviden, hogy nem dízel. Az angol és egyben ENSz, Eu stb terminológiában nem benzin és dízel motorokról beszélnek a belsőégésű motorok kapcsán (ICE - internal combustion engine), hanem kompressziós gyújtású és szikra gyújtású motorokról (CI - compression ignition; SI - spark ignition). Ez utóbbi valami miatt magyarul külső gyújtásúként honosodott meg.Everything is better when you decide you don't care.
- 3 likes
Komment
-
UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz utóbbi valami miatt magyarul külső gyújtásúként honosodott meg.
Egyébkén köszi az infót, mert ezt nem tudtam. És sokadmagammal szurkolunk nektek, dunakanyariaknak az áradás miatt. Nálunk alig két hónapja a Körös okozott ilyen nehéz perceket, bár csak harmadfokú lett végül a készültség, de 2 nap alatt áradt meg elsőről harmadfokúra. Az is elég szívszorító volt.Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2013 jún. 10, 10:35.
- 3 likes
Komment
-
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem erre gondoltál véletlenül gilersx?
Komment
-
UK! Akkor ezek szerint NEM CSAK én nem értem, hogy mi köze van a hungarikumnak a segédmotorhoz? Mert az oké hogy a pálinka hungarikum, meg a Pick Téliszalámi. De az 50cm3-nek megvannak a követelményei amiket tudom én is, hogy egy robogó kétszer jobban teljesít. A régi Honda Dio robogóm 8 lőerő volt kb 5,9 KW... szóval ezt az ötletet értem, csak a hungarikumosat nem.
Komment
-
Ezt a részét én sem vágom. Jó, oké, legyen hungarikum. De ez miért, hogyan vonja maga után azt, hogy nem kell papírozni??? Ez a minősítés miért vonná maga után a besorolás változást?
Számomra sokkal logikusabb, kézenfekvőbb, szélesebb körű, életképesebb az a kezdeményezés, (okmányukat vesztett veterán járművek...) ami itt látott napvilágot. És nagyon bízom benne, hogy sikerül keresztülvinni valamilyen módon!
- 1 like
Komment
-
Üdv Olvtársak!
Úgy látszik nem elég figyelmesen olvastátok a könyvben megjelent cikket,pedig abból kiderül,hogy a '30-as években engedély nélkül vezethették a 100-as Csepelt. A segédmotoros kerékpárok vezetéséhez szükséges engedélyekről csak ezt tudtam előhalászni.
Ez a cikk az AM 1959.08.01.számában jelent meg.Ebben is foglalkoznak a 100ccm -es motorok vezetéséhez szükséges engedéllyel.
- 3 likes
Komment
-
St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMinden tiszteletem mellett ezt nagyon életszerűtlen magyarázatnak tartom. Ilyen rossz fordítást elképzelni sem merek.Everything is better when you decide you don't care.
Komment
-
nem vagyok jogász, de a szabály "vagy"-ot említ, tehát ha 4KW-nál kisebb a teljesítmény akkor az nem elégséges feltétel a kismotorhoz?
"a) kétkerekű típusnál a motor:
– hengerűrtartalma nem nagyobb 50 cm3-nél a belsőégésű motorok esetében, vagy
– folyamatosan leadott legnagyobb névleges teljesítménye nem több 4 kW-nál elektromos motor esetében;"
Komment
-
tehát ha 4KW-nál kisebb a teljesítmény akkor az nem elégséges feltétel a kismotorhoz?elektromos motor esetébenUtoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 febr. 22, 18:30."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
Szevasztok!
Hú pedig de f@sza lenne egy kis Csepel 0.5Kw.-os háromfázisú motorral,-mondjuk hosszabbítóról lehetne működtetni.Nagy ötlet,igaz azon még gondolkodni kell egy keveset,hogy ki tekergeti és mozgatja a kábeldobot,de ez a probléma pitiáner,-minden apróságra meg nem adunk.
Üdvözlettel:Che
- 1 like
Komment
-
agy ötlet,igaz azon még gondolkodni kell egy keveset,hogy ki tekergeti és mozgatja a kábeldobot,de ez a probléma pitiáner,-minden apróságra meg nem adunk.
- 1 like
Komment
Komment