dkari eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Igen jól tudod egy kicsit meg van piszkálva a 634-em.
Röviden, 250 Mz porlasztó, hozzá bővített beömlő, 1/12-re növelt sűrítés, Mz 350 /kéthengeres, prototípus/ vezérlési szögek, S.K. "gyártott" elektronikus gyújtás.
A tapasztalat: - érezhetően nagyobb teljesítmény, nem tudtam mérni
- jobban forgó /forgatandó/ motor
- csökkent "rugalmasság", alacsony fordulaton kisebb nyomaték
- a fogyasztás kb. 1 l-el nőtt, 6 l körül alakul
- a plusz teljesítményt huzamosabb ideig nem lehet kihasználni mert ehhez a hütés elégtelen.
142-115-165
Boldog Új Évet Kívánok!Mir-mur-al teljesen eggyet értek!!!Én csak a Pannóniámon próbálkoztam sűritési arány növeléssel(ami abból állt hogy kivettem a hengerfej tömítést!)de már ez is katasztrófális következményekkel járt!Az akkori motorom silány és elavult váltóját teljesen szét rongálta! Volt hogy csak 2 db sebesség volt elérhető a T5H-n!Kétszer a kuplungom is oda lett!Aztán jöttek sorba a többi dolgok!A motor tuning nem egyszerű dolog!!!!Nem állhat csak a teljesítmény növelésből!Az egész mocit át kell tervezni,építeni!Én pl:minden motoromat amit használtan veszek és fel újjítok elemi darabjaira szedem (sőt néha még szét is darabolom!)T,I:egy 30-40 netán több éves szerkezet nem biztos hogy bírni fogja egy újra dinamizált,fel újjított, erőtől duzzadó (ám de nem is tuningolt!)motor erejét!Persze lehet tuningolni!Csak meg kell vizsgálni hogy amit nyerünk a réven nem veszítjük el-e a vámon!!!Megnövekedett fogyasztás,gyorsan el használódó alkatrészek....stb!Szerény és teljesen laikus véleményem szerint ha bármit változtatunk plusszban a gyár álltal kialakított teljesítményen az legtöbbször negatívan hat az üzemelési költségekre!..........hát csak meg gondoltan és meg fontoltan tisztelt veterános barátaim!
.......itt tart a váz!.....és szét szedés előtt a blokk!............tehát mindenkinek JÓ MUNKÁT KÍVÁNOK!!!!!(lóvét és egészséget is hozzá!)
-valahol ahhoz tudnám hasonlítani amikor esküvő elött beszélgetnek a haverok , --aztán a vége az ,hogy had csinálja , neki mér legyen jobb ,mint nekünk(házasoknak) ?
Komment