Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kis fogyasztasu veteran autok. Van ilyen?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    itt meg azt hittem szeretjük a veteránokat
    Na erre válaszoljunk valami frappánsat
    Hogy neem, a néniket nem vonjuk be a nézetünkbe? Az ő esetükben a youngimer rajongás jellemzőbb?
    Vagy deee, természetesen a néni is tetszik, hiszen veterán?
    Ajjaj...
    sepy kedvelte ezt.

Komment

mateapu!
      Veterant vasarolni altalaban erzelmi alapon szoktak az emberek. Megprobaljak kivalasztani mi passzol hozzajuk. Mielott megvettem volna az R4-esem, feltem tole mint a tuztol. Ha nincs valaki a kozvetlen kornyezetemben aki ismeri az R4-eseket, eszembe sem jutott volna belevagni, pedig formara bejott. Kulonosen a regebbi francia csodakra kigyot, bekat mondanak a tulajok. (kacifantos technikai megoldasok, szerelhetetlenseg stb.)Igy van ez a Fiat markaval. Talan ha ismernem jobban a regi tipusokat meg tudnek baratkozni veluk. Egyenlore nem megy, sorry. A rendszeres szervizeles egy dolog. A Bomosoket lehet surun szervizbe vinni, de ettol meg szervizigenyes autonak tartom oket, es nem vennek ilyen gepet. Az R4-es viszont mindent birt, meg a legextremebb kikepzeseket is. Az eloiteletek szerint egy ocska verda minositest erdemelne, de nalam bevalt. Ettol fuggetlenul a gyenge elektromos halozat sok bosszusagot okozott. Tehat akad nemi alapja az eloiteleteknek. Ha egy marka kimagasloan jo valamiben vagy osszessegben, annak hamar hire megy. A forditottja hatvanyozottan igaz. A regi autok kozul a Mercik szerepelnek a megbizhatosag, tartossag dobogojan. Sajnos egy jobb allapotu veteran peladanyert igen sokat kell kifizetni. Esetleg a 124-es, 128-as Fiatokat tartanam kiveteleknek szervizigeny, megbizhatosag, tartossag szempotjabol, bar ok nem tartoznak bele az 1959-es limitbe.
      Che kedvelte ezt.

Komment

bsa10! Oszinte vallomas, koszi Attol tartok az itteni nedves klimat nehezebben viselne. Mo. ehhez kepest mediterran terseg Teljesen mas a levego osszetetele es akkor meg a napsuteses orak szamaban jelenkezo kulonbseget nem vettem figyelembe. A mult evben del Marokko partjaihoz kozel talalhato szigeten, Maspalomas telepules kornyeken mozgolodtam. Sargultam az irigysegtol mennyire egyben vannak az ottani veteran masinak. Ok, parnak a fenyezeset kikezdte a sok napsutes, de a karosszeriajuk allapota csodas. Hiaba, nincs fagy, sozas stb. arrafele. Egy jo minit rogton elfogadnek Meg tudlak erteni. Egy ilyen ari kocsitol megvalni fajdalmas lehet. A R4-es verdamat szinten megsirattam Utolag nagyon banom, kar volt eladni. Ehliszem neked, hogy 620 kiloval lenduletesen lehet autozni, es nem ker sokat a gep. Egyetlen problemam akad a minivel: 1959-ig szinte soha nincs belole elado Nagyon ki kell varni. Talan nyaron lesz belole egy normalisabb peldany. Nalunk a nyar az autodomping idoszaka. Ilyenkor csomoan elhuznak nyaralni es bekoszont az uborkaszezon ami az autoeladasokat illeti. Ebben az idoszakban lehet a legjobban alkudni, es rengetegen probalnak szabadulni veteran gepeiktol meg a tel beallta elott. Tavasszal altalaban dragabbak a kocsik, es kisebb a valasztek. A Bogar bizonyosan egy "bumfordibb" csoda, de azert tartossaga, megbizhatosaga nem lebecsulendo.
        sepy kedvelte ezt.

Komment

Kedves Korkada!

Szerintem módszert kéne változtatnod, mert így semmire sem megyünk, bárhogy igyekszünk. Javaslom, hogy sorolj fel néhány általad elérhető és szerethető modellt, és akkor majd szavazásra bocsájtjuk, hogy melyiket vegyed meg.

Azért, hogy legyen konkrét javaslatom is: Vedd meg a szomszéd Saab-ját és mutasd meg neki, hogyan kell kíméletesen hajtani.

A mult evben del Marokko partjaihoz kozel talalhato szigeten, Maspalomas telepules kornyeken mozgolodtam.
          Szerintem ott kell letelepedjél. Norvégia után kész felüdülés lenne. Persze lehet, hogy ott csak azért annyi a veterán, mert évek óta nem tudnak más autót venni. Ez hovatovább nálunk is így lesz.
          sepy, Gabó_Racing és joker kedvelte ezt.

Komment

Megnéztem a profilodat Korkada. Nagyon üres minden mező. Ez itt nem szokás. Ha nem titok, pár adatot azért közzétehetnél magadról.
            sepy kedvelte ezt.

Komment

Uk! Nem szeretnek tolakodo lenni, de ez a topik nem azert jott letre, hogy "elmelkedjenek", gepekrol beszelgessenek? Amugy igazad van. A te megkozelitesed realisabb. Ettol fuggetlenul azert szeretnek megismerni mas tipusokat, infokat kapni, atgondolni a dolgokat. Feltolthetek neked kepeket, de jelenleg egy auto sincs abban az arsavban amelyik szamitasba johet. kb.30000 nok. Helyesen gondoltad. Felulrol hataros az budzse. Ha tullepne egy bizonyos keretet, konnyen gazdasagtalanna valna a projekt. A budzse nem haladhatja meg egy atlagos, olcso auto bekerulesi kolteseget. Ezekbol all ossze a kep: Budzse-fogyasztas-erzelmek-kasztni jellemzoi-megbizhatosag/tartossag-alkatreszek beszerzese. A tavolsag egy kulon tema. Ha az orszag eszaki reszen aruljak az autot nem biztos, hogy szeretnek 2000 kilometert utazni vele orszagon belul igy ismeretlenul.... A 1958-as Volvo PV444 -rol tudsz valamit? Az Opel Kapitan kiesett a viszonylag magas fogyasztasa miatt. Valoban ritka a jo vetel. Az orszag union kivuli ezert az autokra komoly vamot vetnek ki. Szomorkodasra nincs okom, mert ha netan belathato idon beulul nem talalnek nekem megfelelo vasat, akkor bevallalok egyet a fiatalabb veteranokbol, es majd szepen viszem 2 evente vizsgaztani. A veteran vagy ekkor is teljesulni fog, csak a vizsgaztatassal fogok szivni. Ebben az estben w123 200 Diesel, vagy Golf 1.6D a nyero. Termeszetesen egy ev periodusat tekintve par darab kerul elado sorba, nehogy mar happy legyen a polgar aki itt szeretne veterant vasarolni. Mo.- on ehhez kepest kanaan helyzet uralkodik elado veteranok teren. A vizsgaztatas azert ciki, mert nagyon szigoru. En lehet siman elautoznek meg 1-2000 kilometert mert a fek nagyon, nagyon picit elhuz, vagy az egyik lengescsillapito kicsit gyengebb. Esetleg a szelepfedelnel szivarog egy kis olaj..stb. Ilyenkor az autot siman meghuzzak. Lehet alkateszt rendelni a kocsihoz. A ceg szepen elkuldi postan a megrendelt termeket, rateszik a combos vamot+afat (minden uj cuccra vonatkozik 7000 ft-felett), majd a normal postazasi idon kivul 2-3 hetet csak arra varok amig a vamhivatal ul a megrendelt alkatreszemen. Majd elmegyek 30000 ft-elleneben bemutatni, hogy be lettek epitve az uj alkatreszek! Hasznalt, bontos cuccoknal nincs ilyen kitetel, de ulnek rajta rendesen amire eljut hozzam a kert alkatresz.

Komment

Kedves CZolti! Fentebb mar javasoltak a konkret tipusra valo rakerdezest. Ha csak siman erdekessegbol szertnek megtudni valamit egy veteran tipusrol akkor ne is irjak? Az uj adatlapom megtekintheto. A Saab szerintem nem a tavoli szomszede, hanem jarnak hozza unokak vagy nemt tom kik.
                "Szerintem ott kell letelepedjél. Norvégia után kész felüdülés lenne. " Mibol talaltad ki a vegso celt? Valami hasonlot szertenenk osszehozni a parommal. Ugy tunik a megfelelo uton haladunk. Fel ev itt...fel ev ott, +neha Mo-on. Nem, nem. Ott delen Spanyolban nincs tul sok veteran. Amelyeket lattunk, azok rozsdaugyileg nagysagrendekkel jobb karban eltek meg az oreg kort. Bar nagy a munkanelkuliseg abban a regioban azert vesznek ott a nepek uj autokat. Pontos arra mar nem emlekszem. Egy uj Ford KA kb. 8000-8500 euro.(nagy plakat hirdette az autopalya mellett) Kedvezobbek a vamszabalyok, es a nafta ocsobb Europahoz kepest.

Komment

A képen két kortalan szerepel.Én azt hiszem,hogy sok ki az út mellett árulja a portékát meg sem közelíti a képen lévő hölgyet.És valóban miután a háborúnak vége lett és az Nszk-nak nem lehetett repülőt gyártani és spórolós gép kellett született a Kabinroller.De gondolom a történetét olvastátok már!Zsoltikám avval a géppel egy pótkocsira való bombázót lehetne felszedni csak mit szólnának hozzá a mieink.Biztos a tűz martalékává válna a gép.!!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X