Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ márkatárs

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    mindenki ellenében teszek egy sört --hogy nekem van igazam .
    Végre izgalmassá válik! Mivel jóval tapasztaltabb vagy, így igazi kihívás! Tartom!

Ha viszont házi szerelővasra adod magad , ekkor vegyél mellé peremvédő müanyag ívet is. Nagyon hasznos .
    Ezt én is meg tanultam saját káromon! Kár, hogy előtte nem beszéltünk!

Egyébként egyszer a Suzuki Gsxr 400-asom első gumijának futófelületéből kiszakadt egy nagyjából 2x3 cm-es darab (gyártási hibaként könyvelték el a boltban), olyanokat ütött a teleszkópon, mintha folyamatosan kátyúkon mennék át és fékezésnél a Wsievers által leírt jelenség állt elő! Majd ki szakadt a kezemből a kormány, mire meg tudtam állni.

OK! Tudom, megint hülye példa, mert a Trophy nem megy a padon 150-nel és stb... de ez is tapasztalat, hogy mi mindent tud művelni egy rossz gumi.
    Viszont így, hogy bele szövegeltem ebbe a vitába is, ha igazad lesz Joker, kibélelem a nyeregtáskát jégakkuval és már viszem is a sör(ei)det
    Büntiből még esetleg szomjasan végig is nézem, ahogy meg iszod
    Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2013 máj. 09, 20:21.
    sepy, dongos78 és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Nem vagyok én tévedhetetlen (sőt ha belegondolok.... ) csak az adott szitu nehezen elképzelhető .
      wsievers, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nem vagyok én tévedhetetlen (sőt ha belegondolok... undefined)
        Ez nem is várható el senkitől, ráadásul így fórumon keresztül. A távgyógyítás utolsó tévedhetetlen nagymestere Gyurcsók Úr volt, a megboldogult Budapest TV-n
        Egyszerűen csak a hozzászólásaidat olvasva sokat tanultam már belőlük, így ezt a megjegyzésemet nem cinikusan írtam, vagy kötözködni akartam, esetleg kellemetlen helyzetbe hozni. Ha így tűnt, Ne haragudj.
        Tudom, néha elszalad velem a ló.

Szóval csak nekem hihetőnek tűnt, a fönti kalandom alapján, mint ahogy a fék, vagy a kerék centírozás (akár a küllők miatt) problémái is, amiket ti írtatok. Esetleg több ok is együtt.
        sepy és kedvelte ezt.

Komment

Inkább készüljünk, beszéljük meg, ki milyen sört szeret!
          Én a jófélét szeretem!
          A hétvégén pedig ránézek a motorra. Sztenderen jól megsiritem az első kereket, és finoman elkezdem húzni a fékkart. Ha csak szakaszosan súrlódik, akkor részemről létrejön a sörrel történő lógás tipikus esete

Komment

Így beszél egy úriember!

Nekem is merültek fel közben kérdéseim, és este fel is teszem őket, csak most munka időben vagyok

Komment

Az a baj,hogy mindhárman messze vagytok Orosházához mert egy jó beszélgetés csak erősítené és láthatóvá tenné ismeretségünket. Remélem valamikor sor kerül majd rá! Ha voksolni lehet és nem pofátlanság én Joker felvetésére tippelek látatlanból. Ha a gumi lenne ennyire hibás azt menet közben érezni kellene. Kíváncsian várom a fejleményeket?!.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Az a baj,hogy mindhárman messze vagytok Orosházához mert egy jó beszélgetés csak erősítené és láthatóvá tenné ismeretségünket. Remélem valamikor sor kerül majd rá! Ha voksolni lehet és nem pofátlanság én Joker felvetésére tippelek látatlanból. Ha a gumi lenne ennyire hibás azt menet közben érezni kellene. Kíváncsian várom a fejleményeket?!.
                Én is remélem! És most, hogy újra működő motorom van, mintha mennének össze a távolságok

Már miért lenne pofátlanság??!! Azt hittem, hogy itt pont a sok ötletből és véleményből születnek a megoldások. Én is a Joker feltevését támogatnám ( amúgy titokban támogatom is, csak elképzelhető a gumi verzió mellette ), ha nem... Na mindegy! Hagyjuk és én is várom a fejleményeket.
                Veled sem vitatkozom és nem írom ide, hogy a többi hiba is érezhető menet közben, kivéve, ha tréleren gurul a Trophy, mint azt Dongos78 írta

Ja, igen a kínjaim.
                Egyik. Lassan időszerűvé válik az eddig halogatott hátsó teló felújítás. Ismerem a menetét, más a dilemmám. Rugókat szimmeringeket, szilenteket olajat és alsó részt (mindkettőről le van törve az állító kar) kéne cserélni ugyebár. Ha ezeket meg veszem hozzá, ugyan ott vagyok árban, mint ha vennék két komplett rugós tagot újan (nem vicc, 10.000 körül van darabja), na már most semmit nem hallottam, vagy tudtam ki deríteni ezekről az utángyártott dolgokról. Valakinek van ezzel tapasztalata? Ha az eredetit teszem rendbe (inkább arra hajlanék, mert minél több maradjon eredetiben) a rugó akkor is utángyártott lesz (gyárihoz nem hiszem, hogy hozzá jutok még).
                Milyenek ezek a cuccok, vagy gyártassak rugót?
                Szóval ez a rágódásom egyik oka.

Komment

Ez a Dilemma szinte mindenre érvényes manapság , főleg ezeknél a régi vasaknál. Sajnos az utángyártott dolgok minősége meg sem közelíti az eredetit. Ez vonatkozik egy egyszerű benzin csapra épp úgy mint a többire. A használtban el vannak öregedve a simmeringek a szárakat szinte biztosan ette a rozsda , ez Taluga problémájára a feltevésem. Rugó az szerintem fellelhető, törésen kívül más nem igen lehet vele. Persze rendbe tehető ez is csak a bekerülés nagysága lehet arányban a tartóssággal .Persze a mi esetünkben számít az eredetiség,küllem.Mz- ből azért még van elfekvő készlet csak mint minden ilyen, még ha nem is használták nem új!, sokk függ az eddigi tárolástól. Ha javasolhatok és a törés, hiányosság kivételével" Magad uram" és megfelelő szaki segítsége a megoldás.Ekkor tudod mi van benne cserélve, mi várható tőle?.

Komment

Sajnos az utángyártott dolgok minősége meg sem közelíti az eredetit.
                    Igen ezt sajnos tapasztalni lépten-nyomon, és ezért is gondolkodom ennyit, bár már meg kaptam néhányszor, hogy minek ölök ennyi energiát és pénzt egy "csak MZ"-be. Már nem is reagálok ezekre.

Ha javasolhatok és a törés, hiányosság kivételével „Magad uram” és megfelelő szaki segítsége a megoldás.Ekkor tudod mi van benne cserélve, mi várható tőle?.
                    Köszönöm, és megfogadván javaslatod (mivel nekem is a felújítás volt kézenfekvőbb), ma motorozgatás közben beszereztem egy futóműves szaki elérhetőségét, aki vállal ilyen "ócskaságokat" is. Környék beli veteránosok ajánlották!
                    El is kezdem a bontókat túrni állító karok után, tegnap pedig megvettem a szimmeringeket és szilenteket (bár ezektől a gumi alkatrészektől is tartok, mivel a levegő cső és láncvédő gumik, amiket anno újan vettem egy év alatt elrepedeztek és mállani kezdtek, így bontottra cseréltem-újfent- őket).
                    A rugóról pedig majd a szakember ítélkezik

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      A hétvégén pedig ránézek a motorra. Sztenderen jól megsiritem az első kereket, és finoman elkezdem húzni a fékkart.

..............csend van .---???

Komment

Igen, csend van, de nem azért mert lapítani akarok, hanem azért, mert hétvégén sajnos nem jutottam oda a vashoz .
                        Az egész hétvégét a kert projekt vitte el. Szóval még nem tudni, kié lesz a sok sör. De azért szomjan nem halunk, be van hűtve pár Borsodi. Remélem Te sem a vizet iszod

Komment

Én is félre tettem már a sörödet Joker (ennyit a magabiztosságról) és érdeklődve várom Dongos78 "vizsgálatának" eredményét.

Komment

... Majd ha ismét nekifutok a vizsgának, és sikerül, a következő lépés (a fényezés mellett) nekem is a teleszkópok felújítása lesz. Az a jó a trophyban, hogy elől is a hátsóhoz hasonló teleszkópok vannak, így 4 spirálrugót vehetek egyszerre . De oda se neki, hiszen ez a vas egyik "finom" ékessége, az earles-villás felfüggesztés.

Komment

Az biztos! Ráadásul kissé macerás a teló felújítás, ha jóra akarja meg csinálni az ember!
                              Én szerencsére a fényezésen tavaly tavasszal túl lettem, de jó élmény volt! Bár amikor két teljes hét végén (az egyik három napos volt) keresztül csak a fém alkatrészeket csiszoltam kézzel, hogy tökéletes legyen, szidtam kissé a dolgot. A sok csiszolásnak viszont meg van az eredménye: Fújás után (két három porszem eltávolítását kivéve) nem kellett polírozni, olyan tükör fényű lett!

Komment

Ne is mondd, már előre borsódzik a hátam! Én is gyakoroltam egy Rometen, ETZ-n, meg pár biciklin a kézzel fémig csiszolás művészetét! Hmmmm, nyakig retkesen, egy szatyorra való vízhólyaggal a kezeken! Tiszta romantika!
                                Ráadásul most sem csak a trophy van a várólistán. Ott van a fiam Babettája (ami ráadásul igen rozsdás), meg egy 1952-es RM Csepel kerékpár. A végén már olyan bőrkeményedések lesznek a tenyeremen, hogy azzal fogom csiszolni a felületeket, dörzspapír sem kell!
                                Igaz, lehet hogy a bringát csak "antikolni" fogom. Azaz marad az eredeti kopottas festék némi konzerváló réteggel. Láttam már ily módon konzervált bringát, és még jobban tetszett, mint a krómozott, magas fénnyel felújított darabok!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X