Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ márkatárs

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    (Ja, a km órát is cserélem a gépben, lehet hogy abból is gond lesz )
    Én legutóbb a működésképtelen, 0km-t mutató digitális szarral vittem műszakira. Kérdezte a csávó hogy hogy lehet ebből elővarázsolni az óraállást, mondom sehogy mert nem működik.
    Aztán végül is nem kötekedett. Lefényképezte aztán jött a fél óra telefonálgatás hogy mi legyen az elírt forgalmival (amit anno az NKH-nál elírtak. Aztán szóltam hogy nem jó, ők meg telefonálgattak hogy kiderítsék ilyenkor mi van.)

Komment

De ez a „gépjármű fenntartó szervezet” megint megakasztott agyilag.
      AMMEGMIAFRANC? Autószerelő, vagy mi az ördög?
      Ha nagyon akadékoskodnak, akkor autószerelő. Vagy ilyen téren aláírhat bármilyen gépészmérnök vagy gépésztechnikus is.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Az igazság az, hogy engem már ilyen jogot felületesen rágcsáló ütött-kopott hivatalnoki majomkodás esetén hűvös nyugalom áraszt el. Régen még én is futkostam.
        Áttelefonálok fél, egy várossal messzebbre és ott más a hangnem. Nem csak gépjármű ügyintézésnél.
        És rászánni az időt, megkérdezni, ott milyen hiányt látnak. Nekem a cseretank gumi térdvédőjét hiányolta, épp csak egy volt nálam. Kár, hogy kétoldali fotó kellett, ez meg tükör szimmetrikus. Haza kellett menni érte, otthon volt három. Ez sima műszaki és nem OT.

Az egyik helyen annyira nem méltatott a szerelő, hogy személyesen beszéljen velem, kiböfögött a műhelyből, hogy nincs index.
        Nem éri meg a vitatkozás ilyennel.
        Utoljára szerkesztve a következő által: bokor28; 2015 szept. 18, 19:08.

Komment

hűvös nyugalom áraszt el
          Jó Neked. Engem nem, ráadásul az 5/1990 és a 6/1990 Köhém rendeletekre elég rágondolnom és már tölti is be a gép, annyit olvasgattam.

Mondjuk MZ lámpatartó kerül a Suzukimra kínai irányjelzőkkel, szóval kell is olvasgatni.
          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Az imént volt egy kis időm, alkalmam a géppel legózgatni egy söröcske társaságában. (Kapaszkodónak vittem oda, ha kezdene felmenni a vérnyomásom...)
            Nos, arra a következtetésre jutottunk, hogy nem a két blokk fél eltéréséből adódik a hiba, tehát a szemben lévő furatok egy vonalban vannak. Ez eddig jó hír.
            A hiba abból ered, hogy az a furat, amit az esztergályos fel dörzsárazott (vagy mi a jó eget csinált..), amiben a bronzpersely ül, ferde . Beletettem a tengelyt, hátúlról belenézve, szabad szemmel látszik, hogy a tengely nem derékszöget zár a blokk színével. Így csak a képeken látható elfordításban forog szabadon a tengely.
            Nos, azt hiszem, remélem, ez könnyebben orvosolható probléma.
            Click image for larger version

Name:	P9170591.JPG
Views:	1
Size:	141.3 KB
ID:	147216Click image for larger version

Name:	P9170592.JPG
Size:	142.0 KB
ID:	147217Click image for larger version

Name:	P9170595.JPG
Size:	141.0 KB
ID:	147218

- - - Updated - - -

.. utólag látom, hogy képeken nem látszódik az ami szabad szemmel...

Fórum-kollégák, jól gondolom, hogy derékszögben ismét meg kell fúratni és újabb perselyt kell bele gyártatni?

Komment

ráadásul az 5/1990 és a 6/1990 Köhém rendeletekre elég rágondolnom és már tölti is be a gép, annyit olvasgattam.
              Én is, és még mindig másképp olvasom,mint a hatóság hivatalos álláspontja. Tényleg, hol van sinter?

- - - Updated - - -

jól gondolom, hogy derékszögben ismét meg kell fúratni és újabb perselyt kell bele gyártatni
              és már meg is válaszoltad

Komment

A hiba abból ered, hogy az a furat, amit az esztergályos fel dörzsárazott (vagy mi a jó eget csinált..), amiben a bronzpersely ül, ferde
                Az okos esztergányolód a helyén dörzsárazta fel szabad kézzel? o.O
                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Egy alkalommal volt szerencsém egy egész délelőttös tiszti főgyógyszerészi inspekción (hatóság) részt vennem. Természetesen beugrósként vadidegen helyen kérdezett engem. Ott is tanultam valamit: Kérem, a hatóság nem azért van, hogy jó (értsd. jólelkű) legyen. A hatóság azért van, hogy működjön.

Komment

bokor28
                    Kérem, a hatóság nem azért van, hogy jó (értsd. jólelkű) legyen. A hatóság azért van, hogy működjön.
                    A képlet szerintem a következő:

1) rossz jogszabály+ értelmes jogalkalmazó= normális döntés
                    2) jó jogszabály+ostoba jogalkalmazó= bizonytalanság, értetlenség, kínlódás, valamilyen félmegoldás
                    3) rossz jogszabály + ostoba jogalkalmazó = "halál"

Megjegyzés: tökéletes jogszabály nem létezik, mint ahogy tökéletes műszaki alkotás sem, tehát a lényeg az emberi tényező!!!

Elkényelmesedtünk agyilag, ha egy hivatalnok nem talál szó szerinti paragrafust a problémára, akkor megáll a tudománya, ahelyett, hogy kisegítő szabályként elővenné a józan eszét is...
                    ...Ments meg uram a hülyéktől minket...sajnos egy csomó hatósági embernek nem sok fingja van ahhoz, amit csinál, és elhiszi azt, hogy akinek az Isten hivatalt ádott, annak észt is ádott hozzá... Szóval a 2)-es pont miatt szívunk gyakran
                    Szerencsére azért sokan nem ilyenek, csak azt általában nem szoktuk megírni...mert mi meg ilyenek vagyunk...

...Amúgy csak csendben jegyzem meg, az élet minden területén szenvedek a hülyéktől, legyenek azok éppen pedagógusok, kórházi dolgozók, szerelők, és persze értetlen hivatalnokok...

- - - Updated - - -

wsievers
                    Az okos esztergányolód a helyén dörzsárazta fel szabad kézzel? o.O
                    Szerintem nem az a baj, ha a helyén dörzsárazta, hiszen a dugattyúcsapszeget is besajtolás után dörzsárazzuk.
                    Eleve a dörzsárazás max. pár tized millimétert jelenthet ennél a méretnél.

Ha itt képes volt ilyen szögben ferdére dörzsárazni, akkor inkább gyakoroljon a sajátján...

Komment

képes volt ilyen szögben ferdére dörzsárazni,
                      Ez egy fenekes, vagy átmenő furat ?

Komment

akkor inkább gyakoroljon a sajátján...
                        ..pedig úgy hirdette magát, hogy közel 40 éves tapasztalattal rendelkezik

- - - Updated - - -

Ez egy fenekes, vagy átmenő furat ?
                        Ez feneketlen azaz átmenő...

- - - Updated - - -

Keresgéltem a neten, hogy a közelben hol van még esztergályos. Nos, 0db találat.
                        De ma mennem kellett egy helyre dolgozni Őrbottyánba. Gondoltam, biztos ami biztos, bedobom a kocsiba a blokkot is. Soha nem lehet tudni, menet közben hol látok meg egy aprócska táblát, amin az áhított szó áll.
                        Ilyen nem volt, de a helyen ahol dolgoztam, megkérdeztem a tulajt, ismer- e egész véletlenül valahol a közelben esztergályost. Erre átmutatott az utca túloldalán lévő házra
                        Gyorsan be is kopogtam, pár szó után kiderült, ő is veterános, van egy Pannóniája, dongó, stb. Így hamar megtaláltuk a közös hangot, 3/4 órát el is töltöttem nála a munkaidőmből
                        Ha minden igaz, ki tudja szedni a blokkomból a barmolást...

Ja, azt is megmutatta, hogy amit nekem beletettek bronzperselyként, az bizony réz

Hiába, kevés anyagismerettel bíró egyént mint én, ott vágják át ahol akarják...
                        Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 szept. 19, 14:34.

Komment

Ezután nem leszel színtévesztő! Még jó,hogy nem arany gyűrűt ajánlottak!.

Komment

dongos78
                            Ez feneketlen azaz átmenő...
                            A fenekelés az "esztergányolót" illetné, ahogy wsievers találóan elnevezte őt...
                            Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2015 szept. 19, 17:57. Oka: elütés

Komment

Ezután nem leszel színtévesztő!
                              Nem bizony!
                              Őszintén szólva, életemben eddig nem sok helyen találkoztam frissen megmunkált bronzzal, így simán elhittem.
                              De most, hogy a nemrég készült persely mellé odatett az esztergályos egy nyers bronz rudat, lefényképeztem az agyammal
                              Még azt is gondosan elmagyarázta hogy mi a különbség a két anyag viselkedése között. Jelen esetben, a rézzel mi történne a blokkban, ill. a bronz hogyan viselkedik...
                              Mit mondjak, hasznos volt az a háromnegyed óra amit ott töltöttem, egyáltalán nem bántam, hogy a munkám annyit csúszott.

Komment

Erre mondják a " Jó pap is holtig tanul, még is bután hal meg. És tényleg mihelyt beássa dolgokba az ember magát úgy jó rendesen és rájön mily sokat nem tud!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X