Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ márkatárs

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    a kézzel fémig csiszolás művészetét! Hmmmm, nyakig retkesen, egy szatyorra való vízhólyaggal a kezeken! Tiszta romantika!
    Ti nem használtok sarokcsiszoló készülékre (magyarul flexre) szerelhető drótkorongot?
    A festéket lehozza, csak a nagyon hozzáférhetetlen helyeket kell kézzel kínozni.

Én nem értem rá csiszatolgatni: drótkorong rá a flexre, megfelelően rögzít, munkavédelmi jellegű télikabát és bőr munkáskesztyű (+védőszemüveg) felvesz, 30 perc alatt fémtiszta lett a váz, 10 alatt a (Pannonia TL) lengővilla.
    A sárfogókról hozta csak nehezen a festéket, de egy Pannonia lámpafej, amin csak a gyári egy réteg festék volt némi rozsdával, arról 5 percnél kevesebb idő alatt lehozta mindet kínlódás nélkül.
    A felületre utána fújtam alapozót, hogy tükörsima legyen jöhet rá némi füller (töltőalapozó), azt vizesen gyönyörűen megcsiszolni és jöhet rá a kiválasztott szín.
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ti nem használtok sarokcsiszoló készülékre (magyarul flexre) szerelhető drótkorongot?
      A festéket lehozza, csak a nagyon hozzáférhetetlen helyeket kell kézzel kínozni.
      Nem hagyták!
      A fényező barátom akinek a műhelyében csináltam azt mondta, hogy így lesz tökéletes, mivel a drótkorong némi karcokat azért csinál a fémen! Amúgy a fillert is csiszoltam utána (nyilván)!
      A festék eltávolítást amúgy nitro hígítóval kezdtem, és ahol nem jött le ott kezdődött a csiszolás. Viszont akár mennyire is szivatós melónak tűnik, gyönyörű, tükör sima fém felületet kaptam.

A végén már olyan bőrkeményedések lesznek a tenyeremen, hogy azzal fogom csiszolni a felületeket, dörzspapír sem kell!
      Az így gazdaságosabban jön majd ki, csak figyelj oda amikor az asszonyt simogatod

Komment

taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Viszont akár mennyire is szivatós melónak tűnik, gyönyörű, tükör sima fém felületet kaptam.
        Amit ha nem akarsz polírozni, akkor igazából ésszerűtlen megcsinálni szerintem. Bár ugye minél simább az alap, annál kevesebbet kell a füllerrel játszani - de azt mégis könnyebb csiszolni, mint a fémet.

Én egykomponensűvel fújtam a múlt héten + fújok még ezen a héten is, az terül annyira, hogy a felületi hibák jórészét különösebb előkészítés nélkül is láthatatlanná tegye.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Amit ha nem akarsz polírozni, akkor igazából ésszerűtlen megcsinálni szerintem. Bár ugye minél simább az alap, annál kevesebbet kell a füllerrel játszani - de azt mégis könnyebb csiszolni, mint a fémet.

Én egykomponensűvel fújtam a múlt héten + fújok még ezen a héten is, az terül annyira, hogy a felületi hibák jórészét különösebb előkészítés nélkül is láthatatlanná tegye.
          Köszi!
          A következő gépet amikor viszem, idézni foglak! Hátha megúszom

Komment

Joker, milyen sört szeretsz?

...tegnap megforgattam a szerencsekereket , és a fék húzása közben a söröket jelentő, várva várt egyenletes morajlás helyett némi slitty-slutty volt hallható . Továbbá ha már olyan közel bújtam a szeretett géphez, a felnit is megnéztem, egy csavarhúzót odaszorítottam a villához, és néztem, mennyire távolodik-közeledik forgás közben. Nos, abban is van 3-4 mm-nyi nyolcas. Mindezek mellett a gumi is szarul van feltéve. Tehát az összes létező kerékhiba megvan egyetlen helyen! Tök jó
            A nyolcassal még talán eljátszadozok, siritgetem a küllőket, meg tán a gumit is megigazítom. De hogy a féket ki fogja nekem felszabályozni a környéken, ...

Komment

Akkor ez eldőlt!
              És a sör mellett még ezzel is tartozom: mea culpa!

Komment

Helló dongos 78! Hát ki más csinálná meg a fékedet?, válasz lehet,hogy egyszerű. Te magad mert kinek van igazán türelme a saját motorjához Neked. Az a hang még nem jelent feltétlen reménytelen esetet. Ha szétszeded és a krétaporos hibafeltárással megnézed lehet csak a fékpofák nem lettek beillesztve. Az még,hogy új vagy újra van ferrodorozva nem jelenti azt,hogy kész. Türelmesen becsiszolod és utána ha esetleg nem jó jöhet az esztergályos. Pannoniából nem spórolták ki az anyagot! Persze ez látatlanból nem távgyógyítás! Üdv. Sepy.

Komment

Nem új a fék, az biztos, már be van járatva .
                  Az biztos, hogy az első lépés a centíroás lesz, a 8-ast valahogy ki kell szednem a felniből. Aztán meglátjuk, hogy a küllőhúzogatás igazítja-e a dobot is valamennyire. Ha ilyen marad, vagy rosszabb lesz, akkor fel kell szabályoztatnom... na ehhez kellene a szakember...

Komment

Régebben a Balatoni világost, aztán a Kőbányai világost mostanában Sárkány sört .De igazán a Közös sör esik a legjobban .

Komment

joker teljesen igazad van mert ez az utolsó sör fajta mely hűtve és apró kortyokban ami igazán jó. Az élvezet ízét a jó társaság emeli.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Közös sör esik a legjobban .
                        Ez valóban jó ízlésre vall

Komment

Szevasztok!
                          Nem tom hogy az én mocim veteránnak számít-e a maga 28 évével............de felújjítani és szerelni való annyi van rajta mint egy 50 évesen!Május 10-én szereztem be e remekjárművet eddig csupán kb 1000 km sikerűlt megtennem vele,,,,,,,,,,,,,,de voltak komoly fenn akadások a zökkenő mentes motorozás terén!!!(főtengely szimering,fék.lánc,gyújtás...stb!) Sajnos kezdő vagyok e márka területén ezért minden tanácsot,esetleges a típusra jellemző dolgokat,hiba lehetőségeket és olyasmit amire érdemes figyelni szívesen veszem T.kollégáktól!

Komment

Tegnap a Bükkben a szerpentinen felfelé!http://.youtu.be/E76NEaiETQY

...hát a videó lehet hogy nem jön össze...........de a Youtuben apacsavo címen látható(ha eggyáltalán...........??!!!)

Komment

Szevasz Gyuszi!

Csak-hogy megkerültél,örülök neked.Úgy tűnik MZ tulajdonos lettél,aminek szintén örülök,bevált gépek ezek,-nyűgje meg mindnek van,nem újak.Az,hogy veterán e vagy sem nem is annyira érdekes,-majd az lesz.

Remélem,most már többet leszel köztünk és olvashatjuk tőled a humort sem nélkülöző írásaid.

Üdvözlettel:Che

Komment

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                szereztem be e remekjárművet
                                Üdv a "fedélzeten"! Jó látni, hogy az egészséged jobbra fordult, mert azonnal motorvásárlásra adtad a fejed (meg a pénzed). Nekem is van egy hasonló ETZ-m, de hál' Istennek, nem sok baja van! A kuplung agy fordult meg a főtengelyen a múlt héten, de vettem egyet, idő hiányában, egy ismerősöm rakta össze, de most töki!
                                Jó egészséget!
                                A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X