Közlemény

Collapse
No announcement yet.

JAWA-CZ rajongóknak!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

JAWA-CZ rajongóknak!

Kedves Barátaim!

Sokat törtem a fejem,hogy etikus e közölni egy sok hasznosnak ítélt adatot közlő honlap elérhetőségét,de magamból kiindulva,úgy gondolom,azért tették fel,letölthető formában,hogy bárki hozzáférhessen.Vélekedek,továbbá azért is így,hiszen a fórumra feltöltött adatokat is bárki szabadon használhatja és ez így nagyon jól is van.

Valamelyik nap JAWA adatok után nézelődtem a neten és keresgélés közben rátaláltam a http://www.czetka.eoldal.hu/ nevű honlapra,amelyen több,szintén szabadon letölthető szakirodalmat,illetve azok részleteit találtam.Lehetséges közületek sokan ismerik,a nevezett oldalt,de lehetséges vannak olyanok is akik még nem .

Szeretném,elnézését kérni a czetka.hu készítőinek, hogy megosztani szándékozom az oldalon felhalmozott tartalmat és egyben megköszönni is,hogy lehetővé tették a sok hasznos adat letölthetőségét!

Kérem továbbá a fórum moderátorát,ha etikátlannak tartja írásomat,törölje,az általam most indított témát!

Üdvözlettel:Che

Zavaros dolog ez és megoszlanak a vélemények, de személy szerint én örülök minden hasznos információ megosztásának.
    kvaga kedvelte ezt.
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Sziasztok,

Ha már CZ link , akkor itt egy másik , ami ugyan számomra kevésbé érthető nyelven van írva, viszont eléggé átfogó:
      ÄŒEZETmania - neoficiální stránka pÃ…â„¢íznivců motocyklů ze Strakonic
      Ugyanez a JAWA-kra
      JAWAmania

Egyébként a fentiekről jut eszembe, van itt olyan topic ahol ilyesmi linkek találhatók ?
      Lehet jó lenne összehozni egyet és amikor valaki talál egy hasznos oldalt , azt ott megoszthatná a többiekkel.
      lyeti, sepy és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm, leltembenne pár hasznos dolgot

Komment

Kedves Jawás kollégák! Ha már Jawa-Cz rajongóknak szól ez a beszélgetés, ide teszem fel a kérdésemet, ami a következő lenne: birtokomba került nemrégiben egy 350-es motorblokk, aminek a blokkszáma a következő: 632 000 111 206 gyakori ez a sok nulla egy 350-es Jawa motorszámában? Meg lehet állapítani ezek alapján a motor gyártási évét? /mint a magyar motoroknál/ A megoldásokat, és a válaszokat előre is köszönöm!

Komment

Nem lehet ez alapján meghatározni, mert nem követ semmilyen szisztémát. Annyit tudok mondani, hogy a sorozat elejéről származik. A 632 blokk a korai 638 gyenge váltója miatt lett a 634 12 voltosításával kialakítva. Nem sokáig készült(csak kb 2 évig), a probléma megoldásáig. A 000 az a fejlesztett 633 blokkot(12 volt és automata kuplung ismét) jelenti a 634 es számára. Semmi különleges nincs ebben.

632-000 fejlesztett 633-as blokk, JAWA 634-hez
            632-001 ugyanaz, mint a 632-000, oldalkocsival, 15 fogas lánckerékkel, JAWA 634-hez
            632-013 Az egyiptomi piacra készült blokk, 60 W generátorral
            632-2 A motor a 632-0-ból érkezett, 12v os generátorral a 638 ból. Használva a CZ 472.6 ban és a JAWA 632-0 ban(1988-90). 1991-ben készült egy limitált széria a JAWA 634 vázba a brit vásárlóknak.
            gyártott verziók:
            00 - a CZ 472.6-hoz
            01 - ugyanaz mint a 00, modernizált váltóval
            02 - a JAWA 632-0 -hoz
            03 - 2 db FAG gyártmányú csapágy a főtengelyen, erősített váltóvillákkal
            04 - ugyanaz mint a 03, oldalkocsis használatra
            05 - minden csapágy FAG gyártmány a főtengelyen, erősített váltóvillákkal
            06 - ugyanaz, mint a 05, oldalkocsis használatra
            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 12, 09:21.
            sepy kedvelte ezt.

Komment

Kedves Wsievers! Köszönöm a válaszodat, akkor ezek szerint ez a blokk már gyárilag 12V-os gyújtással volt szerelve? Én úgy jutottam hozzá, hogy öntöttvas hengerek vannak rajta, ezek a gyári rávaló hengerek? Köszönöm a további segítséget.

Komment

Igen a hengerek rávalók. Az összes 632 12v os. Ha nem, ott van valami turpiság, mondjuk a blokkfelek nem a gyárban találkoztak.
                Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 jan. 12, 12:43.

Komment

Bogarat tettetek a fülembe, kiváncsi voltam miként faragták be a 12V generátort a 632 blokkba. Találtam képeket:

632:
                  Click image for larger version

Name:	1098009-motor-jawa-350-632-2.jpg
Views:	1
Size:	194.5 KB
ID:	139072

634:

Name:	jawa_634.jpg
Size:	101.1 KB
ID:	139073

Komment

Üdv Ba701!

A második képen egy érintkező nélküli (fotocellás) gyújtás látható. Ez a lényegi eltérés az első képhez képest.

Komment

Köszönöm a válaszokat!

Komment

A dinamót 2 csavar tartja, a generátort 4. És egyik helyzete sem egyezik meg. Új felöntések készültek, itt már linkeltem egy átalakító rajzát.

Komment

A cseh motorosok is inkább rajzolgatnak mostanában...

Name:	946945_464896190283924_871411737_n.jpg
Size:	145.5 KB
ID:	139082
                          https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Komment

Üdv.

A gyújtás nem, a dinamó viszont eredeti. Csak ezt a képet találtam kutyafuttában

Komment

Üdv!

Nekem a megszakítók hiánya volt a feltűnő változás.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X