Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Schwalbe átalakulás, avagy 67UR1 SCHW4L83

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Így azt hiszem jelenleg a tiéd a leggyorsabb burkolt Simson az országban.
    Pontos végsebességet a rezó jellege miatt nem tudok mondani, ugyanis nem forgatja ki a 4. sebességet ( Itt jelzem, ha valakinek van eladó első kisebb fogaskereke, kérem, beszélgessünk...)

Természetesen a sebesség tesztet zárt pályán fogom megejteni. () (számomra zárt, mert autóútra segédmotorok nem hajthatnak fel).

A jelenlegi tapasztalatok: A motor lomha -löktérfogat társaihoz képest-...egy darabig. És amikor a gyári felállásban már váltanom kellett felfelé, mert elfogytunk, ott Schámli úr még finoman jelzi: "Várj még kisgazdám, várj azzal a felváltással és figyelj..."

Csak ideiglenesen felrakok egy fordszám mérőt, kiváncsiságképp' , mert ami utána történik!!!

Volt egy Suzuki Ts 200 R enduróm, a powerszelep nyitása után történt hasonló!

A baj csak az, hogy viszonylag így viszontviszonylag kevés, 2000 fordulatos tartományban dolgozik, de akkor cefetül.

Csak emlékeztetőül: Idősebb mind a test, mind a szív mint én, mégis jobb kondiban van, mint én leszek magamhoz képest valaha.

Eddig is ki voltam készülve tőle, de most!

így nem is zavar, hogy jobbra még mindíg nem tudom annyira dönteni, mint szeretném(bár balra sikerül a lábtartót nem rendeltetésszerűen használni), hogy a hengerfej csavarokat húzogatni kell, hogy az anyák, alátétek a burkolaton fogyóeszközök, illetve hogy a konfortja egy sorjás fakockáéval egyenlő...

Őszig riogatom a népeket evvel a (szerintem gyönyörű!) külsővel, már megvan az új kasztni, szezon végén megkapja a "hozzá méltó" küllemet.

Tehát fogaskerék csere után pontos adatok érkeznek.

És ha valakinek van tippje, hol vállalnak olcsón teljesítménymérést, azt is szívesen veszem.

Ui.: Ha a rendőr villog, megállok. Nem menekülő szöcskét terveztem, hanem egy motort. A MOTOROMAT.

Szép napokat minden autósnak és motorosnak, és (OFF) ha módunkban áll, legyünk ott a gátépítéseknél, most minden kézre szükség lehet!

Komment

Click image for larger version

Name:	Fénykép0270.jpg
Views:	1
Size:	191.4 KB
ID:	137621Click image for larger version

Name:	Fénykép0271.jpg
Size:	199.8 KB
ID:	137622Click image for larger version

Name:	Fénykép0272.jpg
Size:	200.0 KB
ID:	137623Click image for larger version

Name:	Fénykép0273.jpg
Size:	196.2 KB
ID:	137624Click image for larger version

Name:	Fénykép0274.jpg
Size:	194.4 KB
ID:	137625Click image for larger version

Name:	Fénykép0275.jpg
Size:	187.3 KB
ID:	137626Click image for larger version

Name:	Fénykép0276.jpg
Size:	187.8 KB
ID:	137627Click image for larger version

Name:	Fénykép0277.jpg
Size:	192.5 KB
ID:	137628Click image for larger version

Name:	Fénykép0278.jpg
Size:	196.2 KB
ID:	137629Click image for larger version

Name:	Fénykép0285.jpg
Size:	189.9 KB
ID:	137630Click image for larger version

Name:	Fénykép0286.jpg
Size:	186.7 KB
ID:	137631Click image for larger version

Name:	Fénykép0287.jpg
Size:	189.3 KB
ID:	137632Click image for larger version

Name:	Fénykép0288.jpg
Size:	195.1 KB
ID:	137633Click image for larger version

Name:	Fénykép0289.jpg
Size:	184.3 KB
ID:	137634Click image for larger version

Name:	Fénykép0290.jpg
Size:	176.5 KB
ID:	137635Click image for larger version

Name:	Fénykép0291.jpg
Size:	195.3 KB
ID:	137636Click image for larger version

Name:	Fénykép0279.jpg
Size:	184.5 KB
ID:	137637Click image for larger version

Name:	Fénykép0280.jpg
Size:	176.9 KB
ID:	137638Click image for larger version

Name:	Fénykép0281.jpg
Size:	184.6 KB
ID:	137639Click image for larger version

Name:	Fénykép0282.jpg
Size:	186.8 KB
ID:	137640Click image for larger version

Name:	Fénykép0283.jpg
Size:	193.5 KB
ID:	137641Click image for larger version

Name:	Fénykép0284.jpg
Size:	188.8 KB
ID:	137642sziasztok! íme ahogy ígértem. teljes felújítás után így néz ki a siMZon -om :-)

Komment

Joe, teljes elismerésem! 10/10
        Megkérdezhetem, hogy ez milyen schwalbe? Gondolom valami régebbi fajta a lámpafejből viszonyitva(?) Illetve milyen MZ blokk van benne, hogy nem kellet a lábtartókat szétvágni?:O És az utolsó kérdésem; Azt a motorburkoló lemezt te csináltad?
        Bocsi a sok kérdésért... Egyszerűen gyönyörű a motrod!

Ui.: Megkérhetnélek arra, hogy küldenél a motorblokk felfogatásáról egy képet, nagyon sok variációt láttam, és énis szeretnék csinálni egy ilyesmit és keresem a legjobb módszert
        Utoljára szerkesztve a következő által: bartal96; 2013 jún. 11, 16:28. Oka: kihagytam

Komment

Ez nem schwalbe. Ez nagyon komoly lemezmunkával összeházasított schwalbe-ES-TS, ha jól saccolom. De lehet, nem is teljes a lista.

Komment

köszönöm az elismerést :-) !
            nos ,ilyen schwalbe-t soha nem gyártottak.az utánad szóló jól gondolja: az mz ts töklámpája lett összeházasítva a schwalbe négyzetes lámpaburkolatával,valóban nem kevés munkával és türelemmel. csak így tudtam megoldani,hogy az mz lámpát és gyújtáskapcsolót beépítsem.normál mz ts blokk van benne. nem kell semmit szétvágni,viszont szét kell feszíteni a lábvédőt alul,egy hosszabb és erősebb távtartóval.és a taposók sarokrészét is kijjebb kell csavarozni,így már becsúszik a helyére a középső burkolat úgy mint eredetileg...miután kivágtad a tetejét,mert a karburátor magasabb. ecetera,ecetera,ecetera.... ;-)

Komment

Joe1972! A motor a nagymértékű burkolat miatt nem melegszik nagyon? Csak eszembe jutott hogy nagyobb köbcentis, s nincs rajta turbó hűtés, nincs melege neki?
              Ettől függetlenül nagyon tetszik, jól sikerült gépezet!!!

Komment

szia!
                tavaly nyáron már jártam vele,és gond nélkül bírta a nyarat. a trphy-ban is ez a blokk van,és az is majdnem ennyire burkolt,úgyhogy bírnia kell. :-)

Komment

Sokat lehet felette káromolni és pálcát törni de mindettől függetlenül szakmailag és küllemileg egy szép motort alkottál.

Komment

igen,kaphattam volna ezért a pénzért olyan robogót ami megy százat,és szebb is,modernebb is...
                    de az én célom az volt,hogy olyat alkossak amivel kitűnök a tömegből.nem mindenki mondhatja el magáról,hogy van egy 35 éves schwalbe-ja,ami 100-110-et megy és még szép is...
                    nem mellesleg magát az építést is élveztem,hisz rengeteg akadály merült fel,melyeket meg tudtam oldani. ez és az elismerő pillantások,hozzászólások adják meg az értelmét a befektetett munkának,pénznek...

Komment

"igen,kaphattam volna ezért a pénzért olyan robogót ami megy százat,és szebb is,modernebb is...
                      de az én célom az volt,hogy olyat alkossak amivel kitűnök a tömegből"

Ismerős érzés. Amennyiből összeraktam a dongós bringámat, annyiért vehettem volna valami modern, gyors cuccot is.
                      Viszont -ahogy Te is írtad- az elismerő pillantások adják meg igazán az értékét, és visszaigazolást adnak, hogy jót alkottál.

Különösen, amikor idős bácsik fordulnak meg mosolyogva a gép után.... vagy egy alkalommal, amikor a néni bökdöste oldalba a papót, hogy "nézd papa, egy dongó!!!"...

Komment

Gyönyörű a motorod Joe! Nagyon tetszik, sok élvezetes kilométert hozzá széles úttal!

Komment

Click image for larger version

Name:	Fénykép0292.jpg
Size:	200.4 KB
ID:	137671Click image for larger version

Name:	Fénykép0293.jpg
Size:	203.0 KB
ID:	137672Click image for larger version

Name:	Fénykép0294.jpg
Size:	203.2 KB
ID:	137673felraktam rá a plexit is a bogarak miatt. így most már teljes a gép :-)

Komment

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Gyönyörű a motorod Joe! Nagyon tetszik, sok élvezetes kilométert hozzá széles úttal!
                            köszönöm szépen :-) egyenlőre szabad idő hiányban senyvedek,de amint lehet tervezek egy simson találkozóra elmenni vele.
                            Utoljára szerkesztve a következő által: joe1972; 2013 jún. 15, 23:35.

Komment

joe1972, Nagyon szép! A plexi nem is hülyeség, gondolkodóba estem.

Komment

A Schwalbe sztender rúgó felfogatását meg tudnátok mutatni?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X