Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Karbiszinkron
Collapse
X
-
Sok mindennel nem tudod helyettesíteni. Egyrészt a skála a higany sűrűségére van kalibrálva. Másrészt nem ismerem a felépítését, de ha Toricelli kísérlet elvén működik, akkor ha lecseréled kisebb sűrűségű anyagra, az oszlop méretét arányosan kellene növelned. Higany és víz között van vagy 13x sűrűségkülönbség...mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem értem!Mindenből viccet csináltok
?Komolyan írtam!
Mivel lehetne helyettesíteni.!?
A higany párolog és rendkívül mérgező,nem szabadna akkora mennyiséget kültérben,sem zárt helyen,tartani és főleg nem őrizetlenül ! Véletlen baleset miatt:a földben elterülve nagy kárt okozna,nem is gondolnék eredeti álagában használni.
A higany párolog, az igaz. Ezt azért ne úgy képzeljétek el, mint egy szerves oldószert. Lassan engedi ki magából, de nem tűnik el hipp-hopp. Azonban a higany igen mérgező, főleg ha be is tud kerülni a szervezetbe és fel is szívódik, a gőz pedig ezt igen jól teljesíti. Kb annyit párolog, amennyi fekete fém-szulfid kicsapódást láttok bármilyen higanyos eszközön.
Persze mindez normál hőmérsékleten.
- 2 likes
Komment
-
Csak egy kis szösszenet: Szinkronizálni csak a tökéletesen tiszta,jól tömített karburátorokat érdemes. (már ha jót akarunk) Most erősen ráálltam,hogy nekem kellene egy ultrahangos tisztító. Annyit viszont most áldozni amibe kerül,nem akarok. Állítólag van a neten valami csináld magad egyszerűsített verzió (ami hatékony is) de nem találom.
- 2 likes
Komment
-
Ha valóban ultrahangos tisztítót akarsz, ott a probléma a következő.
Kellene egy transzducer, ami hajlandó rezegni, méghozzá megfelelő teljesítménnyel az UH tartományban.
Kellene valami elelktronika, ami rezegteti az UH tartományban.
Ha ezeket külön rendeled, összerakod, akkor abból kijön a 15ezres mosó.
Elég jó megoldás, de messze nem ultrahangos:
https://www.youtube.com/watch?v=R1DtY2VwSyY
- - - Updated - - -
Az értelmetlen válaszok sorát folytatva:
Vidd át egy Pancsishoz, kötözzétek fel a gépre, ha a tankot el tudja repeszteni a rezgés, a koszt is le tudja rázni a porlasztódról.
- 7 likes
Komment
-
o gyűrűk...soha többé ne lássam őket...jól tömített karburátorokat érdemes.
De végeztem a cseréjükkel. Egész kultúráltan jár a Gixxer, kis finomhangolás nem árt, de kb. jó most...Jöhetnek az órák.
"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 3 likes
Komment
-
Örülj neki. Nemrég akartam szinkront állítani a Suzukin. A régebbi típusoknál ezt a két pillangót összekötő rudak állítgatásával kellett. De az enyém újabb típus, így az alapjárati légcsavarokkal kell játszani.
Ez eddig nem lenne baj. A baj ott van, hogy ezen már automata alapjárat szabályozó van, amit csak szervíz porton keresztül lehet beállítani és letiltani. Letiltás nélkül pedig nem tudsz szinkronizálni, mert finoman állítgatja folyamatosan a rendszert.
Szervíz...
Komment
-
Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 júl. 23, 12:31."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 4 likes
Komment
-
Főleg, ha megfelelő. Ha egyszer nem oldja az adott koszt, hiába rázod, akkor se fogja oldani.OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem akarom vitatni a rezgő csiszoló erényét a folyamatban, de 70%-ban szerintem a lötty amit beletölt dolgozik... Ezeket lenne jó, ha itthon is lehetne valahol kapni.
A gond itt az, hogy komplex szennyeződés van benne, mint például benzinből kivált zöld gyantás trutyi, kicsapódott vízből keletkezett alu-oxidok, gépzsír és por keveréke.
Ebből a gépzsírt sima benzin leviszi, a trutyit valami büdös hígító (aceton, nitro), az oxidokat némi sav, vagy kaparás.
Komment
-
Valami jó erős, enyhén savas lefolyótisztító...bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseFőleg, ha megfelelő. Ha egyszer nem oldja az adott koszt, hiába rázod, akkor se fogja oldani.
A gond itt az, hogy komplex szennyeződés van benne, mint például benzinből kivált zöld gyantás trutyi, kicsapódott vízből keletkezett alu-oxidok, gépzsír és por keveréke.
Ebből a gépzsírt sima benzin leviszi, a trutyit valami büdös hígító (aceton, nitro), az oxidokat némi sav, vagy kaparás.
Ha az sem segít akkor meg be egy fazékba, mellé trisós víz és fel a tűzhelyre.
Komment
Komment