Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
Kedves Józsi bátyám! Jól van ez így! Én csináltam magamnak. Persze azért alakítom... s alakul is szépen lassan.Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede azért mégis,a fene se tudja,de nincs ez így jól.
Pont annyi garas van amennyi kell.. se több,se kevesebb ennyi nekem épp elég.
- 1 like
Komment
-
Nem mondom,hogy nincs jól,mert lehetne rosszabb is,-csak tudod múlnak az évek,kopnak és fáznak az ízületek és az ambíció is egyre fogy.Azt szerettem volna az előző hozzászólásommal mondani,hogy ki és megérdemelnéd a sokkal jobb munkakörülményeket,nem úszómedencés sok szobás palotáról írtam,csak egy jól fűthető,világos,száraz és tágas műhelyről.
Üdvözlettel:Che
- 4 likes
Komment
-
Akkor is hasonló volt, mikor ott jártam, mondtad hogy menjek utánad, és nézzünk szét. Mire beértél én még az első motor mellett találgattam hogyan tudom a hasam behúzni annyira, hogy valahogy becsússzak mellette.Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseCsendélet..
- 4 likes
Komment
-
A gazdának nincs ilyen gondja, feltételezem annyi rést hagyott ahol Ő elfér.madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMire beértél én még az első motor mellett találgattam hogyan tudom a hasam behúzni annyira, hogy valahogy becsússzak mellette.

- 3 likes
Komment
-
Gyerekkoromba nem most volt egy bádogos az utcánk végén. Úgy hívták Vlikovszki Vlagyimir még merülő harangos apparátja volt és úgy hegesztett alut , hogy a fél ország hozzá hordta a munkát. Amiért mindezt leírom az ő műhelyében körbe csak egy csapás volt de mindíg tudta mi hol van. Nem sok embert engedett magához / nőpárti volt!! / én és a haver még moziba is elmentünk vele. Egy igen különc ember volt csak egy példa körte hengeres 100-as csepelje volt még hasonló dinamója volt mint a kerékpároknak csak nagyobb. Telt volna neki jobbra is mert mikor mentünk moziba a szekrényből elővett egy marék 100-ast akkor ez volt a legnagyobb a forintból! Ő is minden Zseni átlátott a Káoszon!, legalább is nekünk annak tűnt. Erre Che barátom is emlékezhet anno ez kb. 62-63 körül volt.
Múlik az idő sárgulnak a papirok!
- 4 likes
Komment
-
Igen emlékszem a Vladi bácsira,Lengyel származású volt a kiírt foglalkozása szerint bádogos.A műhelyében ki volt írva,hogy "Fütyülni és a földre köpni tilos",állítólag azért volt tilos fütyülni,mert megjárta a frontot és a fütyülés erősen emlékeztette a közeledő akna sivítására.Apámmal jó ismeretségben voltak és valóban nagyon nagy barátja volt a gyengébbik nemnek.
Olyan felrakó alumínium hegesztéseket csinált a merülős acetilénjével,hogy ma is csodájára járnának,pedig még az oxid eltávolító masszát és a hozaganyagot is Ő gyártotta sajátkezűleg.A mai szakik és a nők lehet,hogy elcsodálkoznának a szakmai fogásain,de sajnos már nincs rá mód.A halála után a nudlitankos maradványaival sajnos találkoztam az akkori MÉH telepen,le volt gyalázva úgy,ahogy csak lehetett.A háza helyén most egy teljesen új ház áll.
- 2 likes
Komment
-
Nincs pocakom se púpom.. a térdem is hajlik még..emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésefeltételezem annyi rést hagyott ahol Ő elfér.
S ha ez nem elég.. egy motort még mindig át tudok ugrani. 
- 2 likes
Komment
-
Én is azzal kezdtem a gyakorlást. Akkor még leszurkozott 50kg-os hordóban lehetett venni a karbitot. Sok szép emlék..sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéser még merülő harangos apparátja
- 1 like
Komment
-
Én Törökszentmiklósra jártam egy szakihoz beszélgetni,élmény volt minden eset. Ő versenyző volt,ismert minden nagy nevet,s nem volt irigy a szakmára szivesen osztotta a tudást.Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésema is csodájára járnának,
Komment
-
Egyszer meglátogatlak az Africa-val!Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseegy motort még mindig át tudok ugrani.

Az meg mi a rosféreg?, ahogy felénk mondják!sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésekörte hengeres 100-as csepelje volt
Valamikor 10-15 éve száműzték örökre magyarországról a karbidot, hegesztők nem de a rabsicok még mindig hozzák RomániábólChe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemerülős acetilén
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseValamikor 10-15 éve száműzték örökre magyarországról a karbidot, hegesztők nem de a rabsicok még mindig hozzák Romániából
legalább két szót , sokan -nem is ismernek , ebből a mondatból
Komment
-
milyen formában?emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea karbidot
Gazdaboltokban lehet kapni
Komment
-
A csütörtöki 5 perces munkám kezd haladni a vége felé..
Ennyit még karburátorral nem kínlódtam (vagy nem emlékszem) egyszer jó volt,percek mulva nem... volt hogy le kellett húznom a hengert kiszívni a benzint a karterből.. tűszelep csere, szint állítás, s ezek után teljesen elképesztő eredmények. Egy másik házba pakolva az alkatrészeit tökéletesen működik.. ez jó, de zavar hogy nem ismerem a hiba okát.
Komment
-
Ma a padlásról lehoztam a hólapátokat,-sajnos úgy tűnik lesz hó is hozzá.Itt nagyon gyengén de szállingózik a hó.
Rabsic=olyan orvhalász,aki kereskedelmi mennyiségben szedi ki a halat a vizekből,engedély nélküli orvhalász
Karbid=mészkő és szén összehevítésével készült kőzetszerű anyag,víz hozzáadásával acetilén képződik,melyet régebben lánghegesztésre használtak
- 2 likes
Komment
Komment