Che eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
Remélem felétek szép is marad,itt olyan porhó állagú a csapadék és már kb.1cm. leesett és folyamatosan esik.nagyon nem szeretem a havat,jelen állapotok szerint 4 ház elől kell takarítanom és még kettőben belül is,-nekem nem nagy öröm.A Trabant tető már elő van készítve,-rá két párhuzamszorító és arra kötél és már lehet is szánkóztatni az unokát,-ha egyáltalán élvezni fogja,mert még alig múlt 2 éves.
Amúgy is elég rossz a hangulatom,mert nehéz döntést kellett hoznom.Jó pár évvel ezelőtt hoztam nyírfa csemetéket Németországból.Ahogy teltek az évek gyönyörű fákká terebélyesedtek és lett a portán 3db. 8-10 m. magas nyírfa.A ház ékességei voltak és jó volt rájuk felnézni,de akkora szemetet és mocskot csináltak,ami egy idő után elviselhetetlenné tud válni.Nem a lehulló levelekkel volt a gond,az még csak összetakarítja az ember,hanem a barkájából szétbomló töméntelen maggal,azt a pihe könnyű magocskát,még a gyenge szellő is mozgatja,még a cserepek résein a padlás is tele van vele.Szóval meggondolatlan volt a nyírfa telepítése és nehéz döntés után,teljesen le lettel csonkolva,azért maradt,vagy 3m.-es törzs,hogy legyen hova kötni a kötelet a fák teljes kiásásához.Most,ha ránézek az égnek meredező törzsekre,nagyon elszorul a szívem,mert sajnálom őket.
Az elmúlt hetem azzal telt,hogy a levágott ágakat tovább gallyaljam és egyáltalán szabad eljárást tudjak biztosítani a ház és a kert körül,ami csak részben sikerült idáig,de a járda legalább már tiszta.
A tanulság az egészből annyi,hogy nagyon meg kell gondolni,hogy mit és hová ültet az ember!
Most aztán törhetem a fejem,hogy mit ültessek a helyükre,felmerült bennem a szőlőlugas,kizárólag otelló szőlőből és esetleg egy tiszafa?
Üdvözlettel:Che
- 2 likes
Komment
-
Szervusztok!
Itt csak hull és hull a hó,már leesett olyan 10 cm. körül.Egy kissé olvad is,de csak minimálisan,de azért felragad néha a lapátra.Már ellapátoltam vagy kétszer a négy ház elől és a kehes szomszédomnak is besegítettem,-hát füvet nyírni sem a legjobb,de inkább nyírnám,mert akkor meleg szokott lenni.
A csizma és a négyszögletes zokni (kapca) viszont jól vizsgázott,nem fázik a lábam és belül is száraz maradt,igaz kívül jól leápoltam baba olajjal,mert már bőrzsírt sem lehet kapni,a fene ezt az újmódi cifra világot.
No fel a fejjel,majdcsak eljön a tavasz,de odáig még sok fát be kell tolni a kazánba,bár a műhelybe még nem gyújtottam be,de lassan elkezdem feltemperálni.
Üdvözlettel:Che
- 3 likes
Komment
-
Viszont lehet kapni (lú)szerszámolajat......Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésebőrzsírt sem lehet kapni,a
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
A bor apolasahoz egyebkent a mehviasz a legmegfelelobb ugyan is nem tagitja oj mertekben a bor porusait mint mas egyeb anyagok Termeszesen kereskedelemben kaphato termekek amik ebbol az anyagbol vannak keszitve alkalmasak a hasznalatra,a termeszetes eredeti formajaban nem tudom hogyan lehet felhasznalni.
- 2 likes
Komment
-
... beteg vagyAtti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseElkészült a tizedik. Jól esett a kis próbakör bojtossapkában..
----vagy leszel
- 2 likes
Komment
-
Má gyógyulok erősen.. de Ildikó szerint nincs esély..joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése... beteg vagy
----vagy leszel 

- 3 likes
Komment
-
Szia Zoli! Szóltam az embernek, vegyen kabátot, de azt mondta van rajtam sapka!joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése... beteg vagy
----vagy leszel 
Nem bírok vele, ő ilyen!
Mazochista a drágám, de majd készítek neki forró lábvizet, és forralt bort!
Kikúrálom rendesen, ne aggódj!
.......................... Üdv a fórum tagjainak, jövőre ott leszek én is!
- 10 likes
Komment
-
Helyes !Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésejövőre ott leszek én is!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Oké nagy ember! Amennyiben kivesz egy motelszobát!mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHelyes !
- 1 like
Komment
-
Én le se tettem a motorozást(csak vasat cserélek) és semmi bajom...joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
... beteg vagy
----vagy leszel 
- 2 likes
Komment
-
30 éveim kezdetén még én is a 634-es sel hóban is elmentem melózni ha vashiányom volt. Akkor még csak motorozhatnák nak éreztem most már ez tényleges vashiánnyá változott. Hiába múlik az idő és öregszenek a gyerekek!
. Én is a hóban gyalogosan dobtam egy hátast ráadásul az egyik fiam sulijában volt közönsége

.
- 1 like
Komment
-
Szeretném ,ha 20 év múltával ugyanezt mondanád.jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseés semmi bajom...
0-fokban egyszál farmerban mentem diszkóba motorral és nem éreztem ,hogy fázom .Ma ha nyáron motorozni akarok gondolkodom indulás előtt vajon a sálat is csomagoljam vagy elég a motorosruha????"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
Komment