Talán valami ilyen, de jobb állapotú gép kielégítené az igényeidet! Egy kilowattos motor és egy nagy karbantartással évekig lehetne használni. Talán még MUNKÁT is lehetne vele szerezni alkalmanként....
https://www.jofogas.hu/pest/Kis_eszt..._123930593.htm
https://www.jofogas.hu/pest/Kis_eszt..._123930593.htm
Viszont úgy gondolom, ha nem pénzkeresthez kell, akkor sem feltétlen kell kompromisszumokat kötni. Ahogy nézem a használt gép tokmányát, az már komolyabb átmérőjű anyagok esztergálását is lehetővé teszi. Ritkán kell otthon 30 mm vastagabb anyagokat esztergálni, de jó, ha van lehetőség erre is. A Te esetedben érthető a vágy arra, hogy ne kelljen szívességeket kérni! Megértelek és pártollak is! Ezért sem akarlak befolyásolni! Ha megbízható és pontos gépet akarsz, akkor annak vannak alapfeltételei. Egy masszív beton alap, rezgés csillapítással, jó fényviszonyok, közepes hőmérséklet ( 14-18 C fok). stb. Persze a gépnek is jó állapotúnak kell lennie. Ezért nem szabad fejest ugrani a dologba! Kérlek gondold át a lehetőségeidet, keresd meg a kiszemelt gépnek a szakszervízét és kérj tőlük típushibákról infót. Ha rendesek, akkor elmondják mire kell nagyon felkészülni, mik a gyengeségei a gépnek. Pl sok esetben a motor tekercselése aluminium huzalból készül mostanság.... Tudod ez nem annyira jó. De olcsóbb mint a réz. Cserébe nem terhelhető tartósan. Szóval vannak meggondolandó dolgok. Minden esetre én a régi gépeket részesítem előnyben. De azok is kopottak lehetnek so javítani való lehet rajtuk!
a mezőgép gépei annó nem tudták volna teljesíteni(ott is trükköztünk)ezért mondom azóta azok a gépek még koptak.....nehéz "jót"találni....
(nekem érdekes volt mert harminc éve nem volt kötött helyem) Fiatalok akik jelentkeztek...nem akartak gyalogolni,nem akartak emelni (nem is tudtak) ,nem akartak tanulni a munkával kapcsolatban... mi vaaan!!!??? Ebben a "szar" világban "nehéz" elhelyezkedni.... ja...olyan munkahelyre ahol nem kell dolgozni,nem kell időt tölteni és rálocsolják a pénzt a semmittevőre.
).
Komment