Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Én szeretem a havat, és ilyenkor már annak kéne esnie . Ami pedig az enyhe telet illeti inkább ne. Így is túl sok a bogár... :/

    Komment


      Miért kell egyáltalán minden gépjárműbe belső égésű motor?
      Mert azt szeretjük, nem? Én imádom amikor gyorsítok és belenyom az ülésbe és egyre közelebb jön minden. "Közelbe kerül a távol", ahogy a Neoton énekelte.

      Miért nincs olcsó elektromos autó?
      Mert ami már tartós, megbízható és megfelel mindennek amit egy "szimpla", 10 évnél fiatalabb belsőégésű motorral szerelt autóban megszoktál, ott már olyan költségek vannak mögötte, hogy az ára a Toyota Prius és a Nissan Leaf szintjén mozog, azaz 8-8,5 millió és attól felfelé.

      És a tetejébe 2-3 év után kidől az akku, a csere meg horror összeg sajna...
      Azért azt hozzá kell tenni, hogy ez az adat erősen használatfüggő. És ez a "probléma" meg fog maradni, akármilyen akksis berendezést használsz, hiszen még a mostani személyautóknál is jelentkezik: a Fordom gyári akksija 8 évet bírt ki (fűtött garázs, szinte csak hosszútávú utak), míg a ridegtartásban, az éven át csillaggarázsban lévő városi autóknál a feleennyi is már jó adat.
      A Toyota most 5 év / 100e km és 8 év / 150e km garanciát vállal a hibrid rendszer komponenseire, amit ha az ember hozzájuk megy éves átvizsgálásra kevesebb, mint 5e forintért megtoldanak 1 év / 15e km-rel akár az autó 10 éves koráig.
      Ezt gondolom a sok ellenpélda miatt csinálják, ugye főleg Észak-Amerikában, ahol elég sok hibridet/elektromosat használnak, az akksi számára optimálishoz közeli használat esetén 10 év vagy afeletti élettartam nem elérhetetlen, vannak dokumentált esetek 300-400 ezer km feletti futásteljesítménnyel is egy akkucsomaggal, pl. taxik. Ezért van tele például Vancouver Prius taxikkal.

      Na de ha lenne autóra 9 millió forintom amit gondolkodás nélkül elszórhatok, akkor én sem hibridet vennék, hanem körülnéznék mennyiért mennek az olcsóbb léghűtéses Porschék...
      There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

      Komment


        Mert azt szeretjük, nem?
        Motorkerékpárban igen, de autóban semmi értelme. A megoldás: át kell alakítani egy benzinmotoros autót elektromossá. A hatótáv nem kifogás, senki nem használja az autóját napi 100-120 km nél hosszabb útra az esetek 98%-ában.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

        Komment


          Motorkerékpárban igen, de autóban semmi értelme.
          Hááááát... Pedig én... Én szeretem autóban is...

          A megoldás: át kell alakítani egy benzinmotoros autót elektromossá. A hatótáv nem kifogás, senki nem használja az autóját napi 100-120 km nél hosszabb útra az esetek 98%-ában.
          De gazdaságos is lenne? Mert pl. gázolajosnál vitatható.

          Jönni fog az elektromos autó, ez nem is vitás. De még nem most, nemcsak a technika ára miatt, hanem mert az előnyei is vitathatóak lehetnek, függően az előállításkor kibocsátott szennyezőktől meg a töltéshez használt áram megtermelésétől. Annyi biztos, hogy nem helyben szennyez, ez pl. egy város kellős közepén komoly előny.

          Karbantartani pedig azt is kell, a korai Priusoknál az akkucsomag állapota mellett a hajtáslánc kopása a másik komoly tényező. Van benne olaj, a leeresztőcsavarban mágnes, állítólag ha már a por-szerűen apró szemcséknél nagyobb darabok jelennek meg rajta, akkor kezdődik a komolyabb probléma. Ilyen lesz egy Prius hajtómű is ha elhanyagolják:

          Click image for larger version

Name:	prius hmű.JPG
Views:	1
Size:	190.0 KB
ID:	143267

          Szóval lesz ott mit karbantartani a futóművön meg a karosszérián kívül.
          (Kiegészítés: a képen látható jelenség a felhasználó hibája volt - nem foglalkozott a kocsi alatt megjelenő olajpöttyel, se a hangosodó zajjal, aztán a közel szárazon futó váltó így reagált.)
          Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2014 dec. 21, 10:57.
          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

          Komment


            Én kicsit kétlem. Nem hiszem,hogy terepezett az autóval és azért folyt el az olaj a váltóból. Pl. egy hagyományos váltó olajszintje " örök" nem hiszem ,hogy a ma bontóban lévőkön ezt ellenőrizték valaha is. Tessék tökéleteset gyártani a motor olaj más téma ott büntetlenül nem lehet késni a cserével!Semmiképpen nem az olcsósága inkább a környezettudatosság miatt jön majd. Persze ehhez egy bizonyos gazdasági szint, életszinvonal kell. Ez nálunk jelenleg még szerényen becsülve is 20 év. Lehet kissé optimista vagyok mikor politizálás nélkül erre gondolok csak nálunk Békés Megyében az életszinvonal még a felén sincs mit a St........i Hivatal kihoz számokat!. Nekem a Priusról még egyenlőre más jut eszembe.Igaz jelenleg a családommal a Szeretet Ünnepére készülök bár ez nekem nem kétnapos és nem ünnep mert normál esetben minden nap jelen kell lenni egy család életében!

            Komment


              Sándorom!

              Nagyon optimista vagy azzal a húsz évvel,szerintem Békés a "sötétség birodalma",itt a 100W-os izzó,csak 20W-ot ad le.Amennyiben Pestről elindítanak egy levelet,postagalambbal az Kecskeméten átadja a levelet egy denevérnek,mert a postagalamb nem talál ide vele.

              Nekem nagyon úgy tűnik,hogy a nagybirtokok már kialakultak,ahol a korszerű gépek kiszorítják,az élőmunkát,vagy ha mégis kell valami "cseléd",azt úgy is fizetik.A fiatalok mennek külföldre és vissza sem akarnak jönni,-akkor mi a fenétől zárkóznánk fel húsz év múlva.

              Jártam keltemben annyi lepusztult falut látok a régiónkban,omladozó házakkal,hogy az ember sírva megy be oda és bőgve hagyja ott.Amennyiben a városba járok,nincs alkalom,hogy ne látnék felnyitott kukákat,melyekben emberek kotornak és csak a valaguk,van az ég felé,pedig az arcukat kellene arra fordítani.A kukázást meg 10 000,-Ft.-ra díjazzák,ha elkapnak valakit,-hú de humánus szép új világ!Munkát,csak összeköttetésekkel lehet kapni és ha sikerül,-megalázkodni,lapítani és eltűrni mindent,-hát a jó édesanyjukat ezeknek az emberi sorsokat semmibe vevő ilyen-olyan oldali klánoknak,akik a hatalmat gyakorolják.

              Ja.....aj,már megint az a qrva politika,de nem tudok mást,írni a 20 évre,mert ezt látom és élem meg a mindennapokban.Sajnálom a népem,mert ráadásul semmi összefogásra nem képes és a lelkét is odaadná az üveggyöngyökért,mint annak idején az Amerikai őslakosok,de azoknak is vajon mi lett a sorsuk,-láthatjátok!

              Üdvözlettel:Che

              Komment


                unkát,csak összeköttetésekkel lehet kapni és ha sikerül,-megalázkodni,lapítani és eltűrni mindent
                Ez nagyon betalált, az itteni multinál is ez megy 1 az 1-be... Youtube-ra is kikerült pár videó amibe voltak ugyan túlzások de az igazság is ott lapult bennük. Pár napja viszont eltűntek a videók(szerencsre még időbe letöltöttem őket) és a felhasználó is csöndbe van. Biztos fény derült kié a fiók és megfenyegették... :/

                Komment


                  jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Ez nagyon betalált, az itteni multinál is ez megy 1 az 1-be... Youtube-ra is kikerült pár videó amibe voltak ugyan túlzások de az igazság is ott lapult bennük. Pár napja viszont eltűntek a videók(szerencsre még időbe letöltöttem őket) és a felhasználó is csöndbe van. Biztos fény derült kié a fiók és megfenyegették... :/
                  Nem félnék a "nem tetszik" gombot használni....ha volna

                  Komment


                    Ezt kifejtenéd bővebben? Lehet csak nekem nem jó a felfogó képeeségem de ebből nem sokminden "jött" át...

                    Komment


                      Fergusson eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Nem félnék a "nem tetszik" gombot használni....ha volna
                      A h.szólásommal azt akartam jelezni, hogy : -egyet értek veled...
                      A "tetszik" gombot akkor használom, ha hasznos vagy humoros, etc. /számomra/.
                      Amikor nem tetsző nekem sem, akkor nem nyomhatom a like gombot...szerintem.

                      Komment


                        Lefordítom akkor, mint czetkás: Fergusson egyetért veld és nem tetszik neki az, amit mi is sérelmezünk pl. a multik viselkedése. Erre akarna nem tetsziket nyomni, de csak tetsziket tud. Azaz látszólag azzal ért egyet, amivel pedig nem.

                        Ez már jobban átjött ugye?
                        Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2014 dec. 21, 19:22.

                        Komment


                          CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Lefordítom akkor, mint czetkás: Fergusson egyetért veld és nem tetszik neki az, amit mi is sérelmezünk pl. a multik viselkedése. Erre akarna nem tetsziket nyomni, de csak tetsziket tud. Azaz látszólag azzal ért egyet, amivel pedig nem.

                          Ez már jobban átjött ugye?
                          Köszönöm, CZsolti!

                          Kedves Jagdtigger!
                          Elnézést, hogy nem voltam -számodra- teljesen egyértelmű.

                          Komment


                            Ja...aj,már megint az a qrva politika
                            Ez nem politika. Ez a valóság.
                            Everything is better when you decide you don't care.

                            Komment


                              Kedves Jagdtigger!
                              Elnézést, hogy nem voltam -számodra- teljesen egyértelmű.
                              Nincs miért elnézést kérned, a többiek értették tehát bennem van a hiba...

                              A többieknek pedig köszönöm a "fordítást".

                              Komment


                                Kedves Jagdtigger!

                                Nincs tebenned semmi hiba,-beszéltünk erről már Keszin is személyesen.Részemről egy jóindulatú,szakmailag felkészült és újat kereső embernek tartalak,akinek méltó dolog a barátságát keresni és elfogadni.Minden bizonnyal van hibád is,de kinek nincs.Természetesen,-önmagáról mindenki hajlamos úgy vélekedni,hogy hibátlan és vannak olyanok is,akik még önmaguknak sem vallják be,hogy hibáztak,-nos ők a fejlődésképtelenek és mondhatnám a fejlődés gátlói.Azt nagyon nagy erénynek tartom,ha egy ember,akár csak önmagának is elismeri,hogy ebben,vagy abban hibázott,mert a belátás képessége tud csak változtatást hozni.

                                A hóval kapcsolatban,nekem is az a véleményem,hogy nagyon szép tud lenni amikor leesik,-amikor lapátolni kel akár napokig,akkor már kevésbé szép,ha meg "besárgul",akkor már ocsmány és általában hideg,de rettenetesen.A fentiektől függetlenül elismerem,hogy a búzára,amit az őseink életnek is hívtak,kell a hótakaró és a hideg a férgek többségének sem tesz jót,-tehát valamilyen szinten hasznos,-de azért a májusi orgonák illata és a pipacsvirágos mezők,azokkal a gyönyörű zöldekkel,-nekem jobban tetszik.

                                Baráti üdvözlettel:Che

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X