Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Csak egy kis bosszankodás: Költözéskor kicseréltem az izzókat ledesre...mert ugye spórolunk... A 6db-ból most égett ki 4. Lehet csak nekem.. 90% megtakarítás..akár 20X tovább tart. Mi van??

    - - - Updated - - -

    De legalább jó idő van.. csepeg a mennyezet..biztos kiolvad a fűnyíró is.

    Komment


      Költözéskor kicseréltem az izzókat ledesre
      Én az ilyeneknek nem dőlök be.
      Vagy 15 éve nagy divat volt a halogén izzós világítás. Nosza vettünk is egy 6 izzós csillárt. Szép futurisztikus kinézete volt, de kb. 2 hetente a plafonon voltam. Szó szerint. Jobb esetben a foglalat és az izzó érintkezője égett be, egy kis csiszolás után megint működött. De gyakori vendég voltam miatta a helyi villanyboltban, sorra vettem a jó drága izzókat. Végül kihajítottuk a fenébe. Pár éve pedig az energiatakarékos izzókkal kisérleteztem, ráadásul jött a hiszti hogy a hagyományos izzókat kivonják a forgalomból. Nos, mikor felkapcsoltam, szétcseszte az agyamat a látok is meg nem is hangulat. Mikor bemelegszik.... na az a fény is messze van a természetestől De szerencsére megint lehet kapni hagyományost. Igaz, azok is csapnivaló minőségűek, meg kell találni a jó márkát. Mikor nagy volt a tiltás, a helyi kisboltban sutyiban mégis árulták, be is vásároltam 10db (azt hiszem román gyártmányú) 60-as és 100-asból. Egy fél évig sem tartott, mind kiégett a fenébe.

      Komment


        Én is részben az energiatakarékosról váltottam..egy még mindig bírja.. Teszem fel a neonokat..

        Komment


          biztos kiolvad a fűnyíró is.
          Akkor lehet rángatni
          Jujj mennyire várom már a tavaszi első indítást . Már új kora óta megtornásztat olyankor a dög!
          De aztán rendszerint hiba nélkül fut egész évben. Tavalyelőtt volt egy gyengébb éve, de egy gyertya+gyertyapipa+membrán csere megsegítette.

          Komment


            Ez egy honda 5le önjárós. tizensok éves. Ez sem lesz probléma mentes...állítólag apróbb nyűgjei vannak.. Majd vallatáskor kiderül..

            Komment


              Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Csak egy kis bosszankodás: Költözéskor kicseréltem az izzókat ledesre...mert ugye spórolunk... A 6db-ból most égett ki 4. Lehet csak nekem.. 90% megtakarítás..akár 20X tovább tart. Mi van??

              - - - Updated - - -

              De legalább jó idő van.. csepeg a mennyezet..biztos kiolvad a fűnyíró is.
              Hát ha sokáig nem is bírta spórolás az biztos hogy volt... Azonos fényerő mellett jóval kevesebbet fogyaszt egy ledes kütyü mint a hagyományos. Az meg hogy meddig bírja az a minőségétől függ, persze az meg az árcédulán látszik meg .

              @Atti69
              Na azt inkább ne mert tönkrevágja a szemed az állandó vibrálással...
              Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2016 jan. 07, 11:02.

              Komment


                Nem jól fogalmaztam..4 db maradt a 6-ból......így már valóban spórolás. A sorban a 4. égett ki.. Két helyről vettem 4db 990Ft 2db 1300Ft. Az olcsóbból is,s a drágábból is 1 ment tönkre.

                Komment


                  Páncélos! Tessék brodszájdolni persze ahhoz inkább egy Cz alkalmas semmi idomos flanc. Ilyen időben az autóval kézifékkel fordulást érdemesebb gyakorolni az klassz dolog.

                  Komment


                    Ezt a neon-led utat sikeresen végigjártam én is. A végkövetkeztetés: izzószál, halogén, neon.
                    Neonból már szinte csak elektronikás előtéttel lehet kapni, a hálózati frekis vibrálás és a búgás a múlté.
                    A kompakt fénycsőből a tungsram (akkor még így hívták) 21w a mai napig teljesít.
                    Az obi-ban lehet kapni saját márkás led-égőket. Ez ár-érték arányban nem rossz.

                    Viszont a kiadott fény színképét a mai napig nem tudták eltalálni. Egy-két hónapig hunyorogtunk, meg vaksiskodtunk és visszanyomtam a halogént. Hálóba, fürdőbe, konyhába elmegy. Olvasáshoz, hosszabb időtöltéshez nekem kényelmetlen.

                    Ha anyagi oldalról nézem, akkor értelmetlen cserélni az izzószálas körtéket. Elszórakoztam velük, a gyártó jót röhög, mert megvettem, ennyi.

                    Komment


                      Két helyről vettem 4db 990Ft 2db 1300Ft.
                      Na itt a bibi, egy 20W-os led alaphangon többe kerül...

                      Komment


                        Ha anyagi oldalról nézem, akkor értelmetlen cserélni az izzószálas körtéket. Elszórakoztam velük, a gyártó jót röhög, mert megvettem, ennyi.
                        Pontosan így van. Kíváncsi lennék egy teljes életciklus elemzésre is, melyik a környezetbarátabb. A fűtőkörte, vagy az elektronikával telenyomott, szemétbe nem kidobható energiatakarékosnak mondott valamik?

                        Persze, ez is csak egy állomása a fejlődésnek, és öt tíz év múlva már nem fogjuk érteni, hogy miért írogattuk ezeket. Ne feledjük, volt hogy a plazma tévéhez Suzuki járt ajándékba. Ma meg 150 ezer Ft kb ugyanaz a méret, full HD minőséggel (bármit is jelentsen ez).
                        Everything is better when you decide you don't care.

                        Komment


                          En is csereltem a halogen spot vilagitotesteket kb 7 eve amikor meg elegge ujdonsag volt azota is mukodnek de nem szepek nem termeszetesek a fenyei nagyon hideg feher fennyel vilagitanak.Tavaj kicsereltem 4 darabot ujabb sarga meleg fenyuekre amik nagyonjol vilagitanak mint hogyha a nap besutne az ablakon . A regieknek az arara nem emlekszem ezek az ujalk 27 euro darabja csak az egotest. De eddig egy sem egett ki.

                          Komment


                            Megvettem a műhelybe először 2 db 20 w led reflektort,aztán 2 db 50 est, de látni nem lehet egyik mellett sem. ( Egyébként a 20-as pislákolt Kesziben !) Arra jó volt, hogy a sört ne öntsük a szánk mellé ! Most kacérkodom a ledes fénycsővel, de félek tőle, hogy ez is csak egy átverés.

                            Komment


                              Most akartam ledes reflektort venni...szóval ne akarjak. Nálam is a ledeseknek egynek volt normális fénye..az meleg fehér volt. A természetes fényű fent vakít,lent alig látok..

                              Komment


                                Most néztem bele a Honda fűnyíróba. OHC motor,s amit még nem láttamlajban futó vezérműszíj...biztos jó ha idáig bírta.. Szelephézag van,kompresszió nincs..valahol mélyen van a bibi...

                                - - - Updated - - -

                                olajban...........................

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X