Bőven elég lesz ez a fordulat. A videó végi jelenséget a kinyúlt húzórugó okozhatja.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBőven elég lesz ez a fordulat. A videó végi jelenséget a kinyúlt húzórugó okozhatja.
Komment
-
Ez királyegyházi kapálógép szerelvény?
Nekem valami 25 éves van, az is meglepően alacsony fordulaton dolgozik. Briggs motoros.
Nekem a fő baj az, hogy ennek a kuplungját még az ántik világban gyártották. Kar behúzásra emel ki, alap állapotban dolgozik. Természetesen a kart nehéz behúzni, a beakasztója valami agyament lehulló fémlemez. Kis kertben pár méteres parcellákat különösen nehéz rotálni, mert amire kioldom a kuplungot, már beleszaladt a másik sorba.
Gondolkozok az átalakításon, csak nem jön a nagy ötlet.
Komment
-
bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz királyegyházi kapálógép szerelvény?
Nekem valami 25 éves van, az is meglepően alacsony fordulaton dolgozik. Briggs motoros.
Nekem a fő baj az, hogy ennek a kuplungját még az ántik világban gyártották. Kar behúzásra emel ki, alap állapotban dolgozik. Természetesen a kart nehéz behúzni, a beakasztója valami agyament lehulló fémlemez. Kis kertben pár méteres parcellákat különösen nehéz rotálni, mert amire kioldom a kuplungot, már beleszaladt a másik sorba.
Gondolkozok az átalakításon, csak nem jön a nagy ötlet.
Ha jól tudom valami összeépített gép. Külön szerezték be a motort meg a kapáló adaptert.
A kuplung itt is úgy működik, de azért annyira vészesen nem nehéz behúzni. Egy kis műanyag pöcökkel lehet beakasztani, az is elég jól működik.
Mondjuk a gázkar lehet nem rávaló. És lehet hogy nem is kellene akkora játék ennek a motornak, elég lenne az a 15% amin még működik
Na meg a gázkar kétkezes. Egyik kézzel fogni kell a kormányt hogy ne borítsam fel a gépet közbe, a másikkal meg húzom a gázt
Nem dolgoztam még 4T géppel, de a 2T-n azért egy újjal lehetett állítani. (mondjuk azzal úgy kelletett birkózni hogy ha elengedtem volna a kormányt egyik felét szerintem fejreált volna a gép és elásta volna magát is meg engem is )Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2017 ápr. 24, 21:07.
- 3 likes
Komment
-
Egyébként szentkirályi kapálógép. Ezt a két falut mindig keverem. Most már érdekelne, hogy valójában melyikben rakják össze, mert fél ország táv van a kettő között.
A motor átpakolható más építményre is (pld. fűnyíró).
Gyárilag hasonló gázkarokat tesznek rá.
A gázkar az enyémen megáll az adott pozícióban, nem kell tartani. Nézz bele a kar szerkezetébe, stop állásban van testre húzó kis fémdarab, lehet az szabadult el.
Alacsony fordulaton is van nyomatéka, több évtizedes letaposott talajokat törtem fel vele és nem panaszkodott.
Ha nagyon megpörgeted, akkor szerintem túlmelegszik. Mivel a hűtését nem vitték túlzásba, meg lehet sütni.
- - - Updated - - -
Nem akad a kuplung, hanem nehezemre esik egy ugrándozó gépen meghúzni a kuplungot. És sokszor kell húzogatni. Gondolom nem pici, pár méter széles/hosszú földdarabok rotálására találták ezt ki, hanem nagy munkákra.
Komment
-
Lehet elsőnek csak egy gyári blokkot kap, gyári kipufogókkal ideiglenesen. Az "elektromos rendszer" egy húzó-nyomó háromállású kapcsoló lesz.( egy óra alatt be lehet kötni) a váz és a fékpedál elhelyezése a kemény dió, de bowdenes fék lessz, ez sokban megkönnyíti a dolgom.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2017 ápr. 28, 19:31."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
Én is kint voltam a miskolci börzén ... igaz csak 1/2 12 -re értem oda . Hiába is igyekeztem, Bükkábránynál a rend éber őrei megállítottak , és átfogó ellenőrzésen estem át . (forgalmi , jogsi , szonda, prior ...)
- - - Updated - - -
Mikor és hol lesz az idei felfutó? Legalább vinnénk a kelepelőt, vagy dudákat drukkolni!
http://classicmotorsportclub.blog.hu...noksag_futamai
- 2 likes
Komment
Komment