Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Az idén 14 mázsa fa fogyott, s átlag 23-25c fok van a lakásban. Van még tartalék szerencsére. Magam miatt nem, de a gyümölcsfák miatt aggódom mert a rügyek elég duzzadtak. Megérkeztek a vetőmagjaim ( csili habanero) mai nap el kell juttassam egy helyi gazdához palántanevelésre.

Komment

Helyesbítés: a télen idáig. Elkezdem a permetező és a kapa beüzemelését is a héten.

Komment

Nagyon szép neve van,még-hogy habanero,ez már döfi.Mi egyszerűen "macskapöcse" paprikát szoktunk ültetni.A palántát saját magunk neveljük az ablakban,ilyenkor kell a magokat beáztatás után egy kevés virágföldbe dugni és kész.Régebben úgy ültettük a magokat,hogy a lefogyott WC papír cséve hüvelyeit kétfelé vágtuk,megnyomtuk,hogy négyzetes oszlopot formáljon,ezeket szorosan egymás mellé illesztettük,megtöltöttük virágfölddel és ebbe ültettük a magvakat.A fenti módszerrel lehet tápkockás palántát nevelni.Nem szabad túlöntözni,csak annyira,hogy földnedves legyen.

Komment

A habanero nagyon erős paprika,viszont ez mellett kellemes édes,gyümölcsszerű íze is van. Talán a cseresznye paprikánál 200x erősebb,viszont így is élvezhető. Nálam savanyúság készül belőle és paprikakrém. Két év alatt tőbbszöri próbálkozással csekély eredményt értem el palántanevelésben, ezért inkább most rábízom szakértőre.

Komment

Mondjuk a paprikát én a 2-es számrendszer szerint minősítem,-erős,vagy nem.Minden bizonnyal lehet fokozni,de nekem ez megfelel,egyébként a fokhagymát,az erőset és a köménymagos dolgokat nagyon szeretem,pl.a torta azért nem a kedvencem,mert nincs rajta köménymag.Igaz manapság amikor minden a konyhaművészetről,a gurmékról és a gurmanokról szól lehet,hogy valamelyik bomlott elméjű michelin csillagos kukta kitalálja majd,az általam említett fűszerekkel ízesített tortát és ami röhej még díjat is nyer vele.

Komment

Mai munkába motorozás azt hiszem izgi lesz....
              https://www.dropbox.com/s/anpm590mnl...0_001.JPG?dl=0

Komment

Pattintsd rá a lánctalpakat aztán hadd szóljon :-)

Komment

Nem jó mert akkor a gyalogosnam jobban fájt volna a találkozás.... (féktávon belül lelépett elém az útra,nagyobb baj nem lett szerencsére)

Komment

Szervusz Tigris!

Azért vigyázz az ilyen behavazott lehűlt ülésekkel,mert megfázik a tojás és nem kel ki belőle a csibe!

Komolyra fordítva a beszédet,ne kísértsétek a sorsot ilyenkor egészségtelen és veszélyes is a motorozás,főleg az ilyen aprókerekű fo.sokon.Akármikor bekövetkezhet egy "nem a látási és útviszonyoknak" esemény és teljesen mindegy,hogy ki hibázott,a baj az baj.

Ne vedd károgásnak!

Baráti üvöltéssel:Che

Komment

Nem vettem károgásnak . Ha annyira ramaty a helyzet akkor úgyis a bringautat használom. Sajnos muszáj ezzel közlekednem mert az "öreglány" éppen darabokba van a nagydögnek meg túl hideg van, plusz a tömegközlekedés teljesen életképtelen... (egy munkanap 2 óra buszozás lenne, így meg egy óra se egy kör)

Komment

Nem Che igazát szeretném méltatni de hidd el Rommer bukását is elsődlegesen a hideg okozta. Én is motoroztam tavaly is + 7 c fokban de akkor már + volt. Téligumit / SZEGESET / A GÉPRE ÉS fűthető ruhát és mehet a móka de meg gondolandó napi 2 órát áldozol az egészségedért és jobbára épen maradsz vagy rizikózol és sántikálsz öreg korodban. Persze azt is meg kellene érned. A mai közlekedési viszonyok között ez pedig bizonytalan dolog.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Mondjuk a paprikát én a 2-es számrendszer szerint minősítem,-erős,vagy nem.Minden bizonnyal lehet fokozni,de nekem ez megfelel,egyébként a fokhagymát,az erőset és a köménymagos dolgokat nagyon szeretem,pl.a torta azért nem a kedvencem,mert nincs rajta köménymag.Igaz manapság amikor minden a konyhaművészetről,a gurmékról és a gurmanokról szól lehet,hogy valamelyik bomlott elméjű michelin csillagos kukta kitalálja majd,az általam említett fűszerekkel ízesített tortát és ami röhej még díjat is nyer vele.
                          http://www.nosalty.hu/recept/szines-paprika-torta

ízlés szerint , kevés csilivel .... , aztán ha nagyon csípős lett , lehűtheted a torkod :

http://www.origo.hu/itthon/20070604fagylaltverseny.html

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            ízlés szerint , kevés csilivel ...
                            Nálam a palacsinta ilyen.. Szeretem a különlegeset mondhatni ínyenc vagyok... de ezektől az új fagylalt ízektől.... hát inkább nem véleményezem. A füstölt szalonnát lepirítva nem a fagyiban tudom elképzelni. Így vagyok a lekváros kacsával is.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Nem Che igazát szeretném méltatni de hidd el Rommer bukását is elsődlegesen a hideg okozta. Én is motoroztam tavaly is + 7 c fokban de akkor már + volt. Téligumit / SZEGESET / A GÉPRE ÉS fűthető ruhát és mehet a móka de meg gondolandó napi 2 órát áldozol az egészségedért és jobbára épen maradsz vagy rizikózol és sántikálsz öreg korodban. Persze azt is meg kellene érned. A mai közlekedési viszonyok között ez pedig bizonytalan dolog.
                              Már most sántikálok a gerincferdülésem miatt... Poénkodást félretéve nem veszem félvállról a dolgot és jó alaposan felöltözök... (a felső nadrág és a kabát se vizet se levegőt nem ereszt át, ezek alá öltözök be ill van rajtam még pluszba egy-egy pár neoprén térd és könyökvédő)

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Már most sántikálok a gerincferdülésem miatt
                                Nem gerincferdülést, hanem ínpotenciát okoz !

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X