Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Lovasszekér

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Lovasszekér

Nem is tudom, hogy veterános témának tekinthető-e vagy sem,de megpróbálkozom vele.

Van/volt nekünk egy 1900-as évekből származó lipicai lovasszekerünk.
    Gyermekkoromban a hugommal benne játszottunk, majd később muskátlit tartottunk benne.
    Sajnos az idő vas foga, nagyon tönkretette,de mielőtt teljesen szétrohadt volna a fa része, a nagypapám,aki asztalos volt, minden egyes alkatrészét, oldalát, alját kerekeit, egyszóval minden részét megcsinált újra.
    Nagypapám már 5 éve meghalt, a szekér ott áll,és arra vár,hogy találjunk egy igazi régi vágású kovácsot,aki a kovácsmunkát el tudja rajta végezni.
    Sajnos,akiket én ismerek,életükben nem láttak ilyet, csak ezeket a mai kovácsoltvasnak nevezett dísz kerítés léceket csinálják. Itt azonban az igazi kovács szakma rejtelmeire lenne szükség.
    Nem ismer itt valaki egy jó kovácsot? Mennyibe kerülhet egy ez a munka?
    Összesen 2 adag alkatrész van, vagyis 2 szekér rakható össze, az a tervem,hogy a kovácsmunka fejében az egyik vadi új faanyagú szekeret odaadnánk. Ez szerintetek járható út?
    Utoljára szerkesztve a következő által: Anangyalka; 2012 okt. 27, 16:05.

Itt a közelben Füzesgyarmaton van egy hintókészítő mester. Róla a megyei újságban is írtak.

Itt a linkje: Galambos S

Galambos S

Ő biztos tud tanácsot adni és az is lehet, hogy elvállalja. Ha jól emlékszem, akkor felújítást is vállalt korábban.
    kedvelte ezt.

Komment

Ez ügyben beszélnünk kel.:-))))

UI. a logódat pedig ne váltogasd mert belezavarodok.:-)))
      kedvelte ezt.

Komment

CZsolti, ezek gyönyörű hintók...szerintem el fog hajtani a kis szekeremmel együtt. De azért hétfőn megpróbálom...
        Úgy érzem, megint úgy fogok járni,mint a csíkozással: Budapest és vonzáskörzetében semmi...jó messze kell majd menni.

Tuzi, mi az a lényeges információ aminek birtokában vagy? Felhívjalak?
        Logó ügyről megint nem beszélhetek,a "nudlis ügy" úgy érzem enyhe célzás volt...így váltottam...

Komment

Hívjál. Van egy nagyon jó barátom. Ha valaki megtudja csinálni neked ezt a vasas dolgot akkor az Ő. Az más kérdés hogy el vállalja e.:-(((
          kedvelte ezt.

Komment

Ok,akkor hétfőn felhívlak. Esetleg megkérdezed tőle? Mindent dobj be a cél érdekében

Komment

Sajnos nem jött össze. Nem vállalja a barátom.:-(((
              Így ha valakinek van ötlete kérem ne tartsa vissza, ki vele.:-((((

Komment

Tudnék ugyan segíteni, de hát mint tudjuk " Miskolc egy tank benzin "
                sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

Most nem tudnom 100%-osra, de talán ilyen volt a mienk,és ilyen állapotú is,amikor a papám levette a mintákat és megcsinálta az új alkatrészeket.
                  Vannak itt képek ,új szekérről is, de mienknek nem ilyen színe van....
                  Attached Files
                  UK kedvelte ezt.

Komment

Ez egy Lőcsös kocsi.:-))) Sajnos ilyen öreg vagyok.:-))) Gyerekként még közlekedtem ilyenen. Később amikor már "nagyobbacska" voltam, sokat húzattam magam, csak hogy el ne fáradjak a bicikli tekerésben.:-))))
                    Lai kedvelte ezt.

Komment

Milyen????????
                      Azt írták valahol, hogy ez egy lipicai szekér...én ehhez végképp nem értek, de tetszik

Komment

Én sem értek hozzá, DE mivel pontosan ilyen kocsival hurcolásztak anno, így tutkó hogy lőcsös. Amúgy anélkül hogy utána keresnék, csak így séróból (hú milyen okos vagyok, és szerény:-))))) a lőcs az az alkatrész ami a kerék közepétől indul, és fent érvéget "platónál". A lipicai , megint csak tudtommal egy ló fajta. Erről "kicsi" lányom órákat tudna regélni , ezért nem is merem megkérdezni. Nagy lókupec a lelkem.:-))) Lókupec, mert ló buzit csak nem írhattam..-))))
                        soveny kedvelte ezt.

Komment

Elhiszem neked, akkor én innen, félretájékozódtam:
                          Eladó lipicai lovasszekér Sárbogárd ”¢ apród.hu

Látom, nem ér sokat ez a szekér, se régiesen, se teljesen új állapotban, de én azért szeretném megcsinálni.

Komment

Nem ér sokat??? Pedig nagyon szépen meg lehet csinálni, és jól is mutat megfelelő helyen.:-))) Ha nekem lenne megfelelő helyem, itt most egy nagyobb házra, vagy inkább kúriára gondolok, aminek lenne egy megfelelő nagyságú kertje, vagy inkább parkos része, na ott nagyon is eltudnék képzelni egy ilyen "kerti törpét".
                            kedvelte ezt.

Komment

Én is pont ilyen helyre szánom.....

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X